Jaunmoku pils saņem pasaulē atzītu ekosertifikātu – Zaļo Atslēgu

15. maijā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā tika sumināti videi draudzīgas saimniekošanas veicēji – Zilos karogus saņēma 21 peldvieta un jahtu osta, bet šajā pavasarī vienīgo Zaļās Atslēgas sertifikātu saņēma Jaunmoku pils.

Zaļā Atslēga ir starptautiska, strauji augoša tūrisma brīvprātīgās ekosertifikācijas sistēma, kas tiek piešķirta viesnīcām, kempingiem, hosteļiem un no 2015. gada arī restorāniem. Latvijā to administrē Vides izglītības fonds. Zaļā Atslēga izveidota, lai samazinātu tūrisma ietekmi uz vidi, nodrošinātu resursu saudzīgu izmantošanu, izglītotu tūrisma uzņēmumu darbiniekus, klientus un sabiedrību kopumā par vides un ilgtspējīgas attīstības aspektiem.  Lai sertifikātu iegūtu, nepieciešams izpildīt kritērijus 12 dažādās jomās – no elektroenerģijas un ūdens resursu taupīšanas, un videi draudzīgas teritorijas uzkopšanas līdz īpaši izstrādātiem vides politikas dokumentiem un personāla apmācībām par vidi saudzējošām ikdienas aktivitātēm.

Jaunmoku pils jau divus gadus mērķtiecīgi strādāja pie šo kritēriju ieviešanas – uzlabojot energoefektivitāti, pilnvērtīgi izmantojot ūdens resursus, lietojot videi draudzīgus produktus gan viesnīcā un restorānā, gan administratīvajās telpās, šķirojot atkritumus un veicot citas darbības, kas veicina videi draudzīgu saimniekošanu. Šobrīd centieni dzīvot “zaļi” ir vainagojušies ar Zaļās Atslēgas saņemšanu.

«Kompleksa apsaimniekošanā mēs apņemamies pielietot videi draudzīgus saimnieciskās darbības paņēmienus, kā arī izglītot savus apmeklētājus par dažādu vidi saudzējošu aktivitāšu īstenošanu dzīvē. Sertifikāta iegūšana nozīmē apņemšanos turpmākajā nākotnē īstenot dažādas vides iniciatīvas saskaņā ar vadlīnijām un pašu izstrādāto vides politikas plānu turpmākajiem gadiem,» stāsta Arvis Lagzdiņš, Jaunmoku pils Nekustamā īpašuma pārvaldnieks un Zaļās Atslēgas programmas Vides koordinators uzņēmumā.

Sertifikāta saņemšana ir tikai viens no pirmajiem lielajiem soļiem zaļās domāšanas ieviešanā – tas ir kā atskaites punkts par labi paveiktu darbu, kuru nepieciešams pašaizliedzīgi turpināt, lai arī nākamās paaudzes varētu dzīvot tīrā, sakoptā un veselībai draudzīgā vidē.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.92988491sec.