Kuldīga sestdien aicina uz 10. velofestivālu

Jau šo sestdien, 27. maijā, Kuldīgā desmito gadu tiksies visi velo entuziasti un aktīvā dzīvesveida piekritēji, lai piedalītos lielākajā nekomerciālajā riteņbraukšanas pasākumā Latvijā – Kuldīgas velofestivālā. Atzīmējot savu jubilejas gadu, pasākuma organizatori būs parūpējušies par īpaši bagātu pasākuma programmu, interesantām un atraktīvām maršruta pieturām un plašu balvu klāstu.

Dienas braucienā būs pieejami trīs maršruti: 14, 24 un 42 kilometru garumā. Maršruti vedīs gar Ventas ieleju, cauri šaurām meža taciņām, gar Padures muižu un klēti, gar Nabes ezeru un atpakaļ gar Keramiku. Braucienu dalībniekiem būs iespēja apstāties speciāli veidotās pieturās, lai izpildītu dažādus uzdevumus, veldzētu slāpes, baudītu dabu un labu kompāniju. Ikvienam dalībniekam, kurš izvēlēsies kādu no trīs garuma maršrutiem un veiks atzīmes organizatoru izveidotajās pieturas vietās, būs iespēja piedalīties loterijā un iegūt kādu no diviem jauniem velosipēdiem, kā arī citas balvas no pasākuma organizatoriem un atbalstītājiem.

Arī par pašiem mazākajiem velofestivāla dalībniekiem būs padomāts – pilsētas estrādē būs pieejamas dažādas radošās darbnīcas un atrakcijas, kā arī mazie velobraucēji varēs piedalīties 5. DIP-DAP čempionātā.

Notiks arī tradicionālais nakts brauciens, kura noslēgums norisināsies Pilsētas dārzā ar dienas brauciena videoreportāžu, spožāko brauciena dalībnieku parādi un apbalvošanu, kā arī dažādiem konkursiem. Noslēgumā dalībnieki tiks cienāti ar karstu zupu, priecēti ari uguns šovu un grupas "Dzelzs Vilks" koncertu.

Tie, kuri nav paguvuši reģistrēties gan dienas, gan nakts braucienam elektroniski, varēs piereģistrēties pasākumam tā norises vietā.

Par pasākumu:

Kuldīgas velofestivāls tiek veidots kā relaksācijas brauciens 3 dažādu garumu dienas brauciena distancēs un 1 nakts brauciena distancē bez sacīkšu elementiem un bez dalības maksas. Pasākuma mērķis ir veicināt veselīgu dzīves veidu, aktualizēt kustību svarīgumu iedzīvotāju vidū, kā arī pievērst uzmanību apkārtējās vides kvalitātei un popularizēt aktīvo atpūtu caur riteņbraukšanu Kuldīgas novadā, uzsverot to, kā drošu, videi draudzīgu un ekonomisku pārvietošanās veidu.

Pasākumu organizē Kuldīgas aktīvās atpūtas centrs sadarbībā ar Kuldīgas novada pašvaldību, Nīderlandes vēstniecību Latvijā, Eiropas Komisijas biroju Latvijā, SIA "Velokurjers", Kuldīgas novada sporta skolu, LIAA tūrisma departamentu u.c.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR
Holiday and travel offers 22.04.2024 - 29.04.2024 Castle opening hours from 1st of May Trakai TIC
Opening hours of Trakai Island Castle from 1st of May up to 30th of September | More
Holiday and travel offers 19.04.2024 - 26.04.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More
Holiday and travel offers 23.04.2024 - 30.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.34555697sec.