Latvijā viesosies sieviešu koris no ASV – Women’s Voices

6. jūlijā, plkst. 18:00, starptautiskas turnejas ietvaros, ar koncertu Rīgas sv. Jāņa baznīcā, viesosies sieviešu koris no ASV - Women's Voices, diriģenta Alana Frīdmena vadībā. Viņu izpildījumā dzirdēsim dažādu laiku un komponistu kora mūzikas skaņdarbus, bet kā īpašs veltījums koncertam Rīgā, programmā iekļauts Pētera Vaska skaņdarbs Skumjas. Pateicoties labdaru atbalstam, ieeja koncertā būs bez maksas, ar ielūgumiem, kurus iespējams saņemt "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās.

Women's Voices mākslinieciskais vadītājs Alans Frīdmens korī apvienojis izcilus soprānus un altus, tāpēc koris savos koncertos atskaņo apjomīgu un daudzveidīgu repertuāru. Kritiķi kolektīvu vērtē kā "daudzpusīgu un inovatīvu", kā "īpašu vērtību, kurai būtu vērts pievērst uzmanību visiem mūzikas cienītājiem gan kora dzimtajā reģionā, gan arī aiz tā robežām".

Women's Voices ir viens no vadošajiem sieviešu koriem – tā programmas vienmēr ir aizraujošas, kvalitatīvi sagatavotas un iekļauj komponistu-sieviešu rakstītus darbus. Kolektīva priekšnesumiem piemīt individualizēts, brīnišķīgs sieviešu kora skanējums – šim sastāvam pieejamais repertuārs nodrošina lielisku, vispusīgu muzikālu piedzīvojumu gan pašām māksliniecēm, gan arī publikai.

Kora repertuārā ir gan tādu komponistu kā Hildegardes fon Bingenas, Emijas Bīčas, Elinoras Remikas Vorenas un Eteles Smitas sen aizmirsti skaņdarbi, gan Britena un Brāmsa vokālie meistardarbi. Kora eklektisko programmu centrālo tēmu parasti vienlīdz labi ilustrē gan nopietni, gan vieglprātīgi skaņdarbi; gan ēteriski, gan atraktīvi un dejiski opusi. Apgūstot un atskaņojot gadsimtu ritumā aizmirstus skaņdarbus, koris klausītājiem piedāvā iepazīties ar zudušo kora mūzikas vēstures mantojumu, kurš tapis klosteros, skolās, kolēģijās un mūzikas klubos. Tomēr kolektīvs par savu misiju uzskata arī sieviešu balsīm rakstītu jaundarbu pasūtīšanu, jo jaunu skaņdarbu apguve dāmām vienmēr ir lielisks izaicinājums.

Plašāka informācija par kori Women’s Voices: http://womensvoiceschorus.org/

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17126608sec.