Vēl nebijis daudzums aizraujošu piedāvājumu šai nogalei! Izbaudiet pēdējās vasaras brīvdienas!

Viss labais kādreiz beidzas, un tā nu ir pienākusi pēdējā “oficiālā” šīs vasaras nedēļas nogale. Tas gan nenozīmē, ka līdz ar septembra iestāšanos mēs pārtrauksim aktīvi atpūsties brīvā dabā, arī gaidāmais zelta rudens ir tam lieliski piemērots. Bet nu šajā nogalē aktīvu un interesantu piedāvājumu ir tik daudz, ka pat grūti tos visus vienā rakstā ietilpināt.

Sākam gaidāmo aktivitāšu apskatu ar klasiku – pārgājieniem – vienkāršu aktivitāti, kas neprasa lielus ieguldījumus vai izcilu fizisko sagatavotību, bet sniedz neaizmirstamu gandarījumu un emocijas. Čaklie projekta 1836.lv gājēji un organizatori šajā nogalē būs sastopami Kurzemē, Leišmales pusē, kur izvingrinās kājas maršrutā Aizvīķi-Gramzda – Priekule. Šis novads saistīts ar rakstnieka Sudrabu Edžus dzīves gaitām, par viņu dalībnieki tad arī uzzinās vairāk; tāpat kā neiztrūkstoši izlocīs balsis vakara muzicēšanā un svētdienas koncertā. 

Sestdien brīvdabas sporta treniņu organizatori “Dabas sporta zāle” aicina uz skaistu pārgājienu gar Vidzemes jūrmalu Carnikava - Lilaste - Saulkrasti, jāpieveic aptuveni 20 kilometri.

Svētdien pārgājienu cienītājiem tiek piedāvāta plašā izvēle – var doties pārgājienā pa Kaltenes akmeņaino Jūrmalu vai  kopā ar UDU EMA jau no paša agra rīta vērot dabas atmošanos un saullēktu Ķemeru nacionālajā parkā. Kopā ar Purva bridējiem būs iespēja iemēģināt, kā tas ir - staigāt pa purvu speciālās purva kurpēs, šoreiz – Madiešēnu purvā netālu no Dikļiem, kur sastopams pat tik neparasts augs kā rasene – kukaiņēdājs. Biedrība “Vēsturiski aktīvs Raiskumā” aicina ģimenes ar visām atvasēm, kā arī  draugu kompānijas un pārējos dabas entuziastus interesantā un izzinošā pārgājienā ar pikniku “Kā milži Unguru veidoja”. Tieši pirms skolas somu krāmēšanas būs iespēja ienirt mežā un piedzīvot brīnišķīgu dienu ejot pa vaļņiem un purviem apkārt Ungura ezeram.

Ja esat Vidzemē, tīri vai grēks būtu neizmantot kādu no ļoti daudzajām iespējām piedalīties Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta Ceļotāju dienas  pasākumos, kas abas dienas norisināsies Kocēnu, Alojas, Burtnieku, Mazsalacas, Rūjienas, Naukšēnu, Strenču un Valkas novados. Tiek piedāvāti  pārgājieni un ekskursijas zinošu gidu vadībā, laivu izbraucieni, izjādes ar zirgiem, izstādes, amatu demonstrējumi, viesošanās saimniecībās .. visu nevar pat uzskaitīt, bet lieliskas brīvdienas visai ģimenei gan garantētas!

Sīkāku informāciju par pārgājieniem meklējiet arī Facebook grupā “Pārgājieni un pastaigas”.

Daži interesanti pasākumi  šai nogalē gaidāmi arī skrējējiem. Dabai pēdējos gados labpatīk demonstrēt savas ekstravagantās kaprīzes un mēģināt samainīt vietām vasaru ar ziemu, un tā rezultātā jau vairākus gadus nav bijis iespējams īstenot tradīcijām bagātu un tautā iemīļotu ziemas aktivitāti – slēpojumu apkārt Alauksta ezeram. Bet organizatori nolēmuši tā to neatstāt – ja reiz daba pret viņiem sazvērējusies ziemā, uzrīkos vasarā  skrējienu!  Jo Alauksts nevar palikt bez saviem sportotājiem! Katram pa spēkam, skriešus vai soļiem, būs pieveikt 7 km garo veselības distanci, bet nopietni sportiski varēs sevi pārbaudīt 20 km distancē. Sīkāka informācija Apskrienalaukstu.lv.

Diezgan neparasts pasākums - Balticmarathons rīkotais Neona skrējiens - sestdienas vakarā notiks Rīgā, Lucavsalā. Baudot festivāla un neona krāsu gaisotni, pieaugušajiem dalībniekiem (skrējējiem un nūjotājiem) pa Lucavsalas parka teritoriju būs jāveic 5 km. Uzsvars šai pasākumā vairāk uz baudu un izklaidi, ne kā sacensību garu, jo trases pieveikšanai dota pusotra stunda. Bērniem paraudzētas savas, īsākas distances.

Ja jums ir velosipēds, azarts, vēlme paskatīties uz Rīgu no neierasta skatu punkta un aizraujoši pavadīt dienu, tad tieši jums domātas pilsētas foto orientēšanās sacensības “Velo check point”, kas šoreiz aizvedīs uz salām – Lucavsalu, Zaķusalu un Ķīpsalu. Dalībniekiem pēc fotogrāfiju fragmentiem būs dabā jāatrod 40 objekti un jāveic trīs āķīgi papilduzdevumi.

Interesants pasākums kā pēdējās atvadas no vasaras gaidāms arī Ogres Zilajos kalnos, pie Dubkalnu karjera – Wet Coast. Pasākuma programmā – salsas un zumbas meistarklases, volejbola turnīrs, ūdens batuti, slackline, dažādas citas aktivitātes, un, kā kronis visam – 1000 ūdens balonu kaujas!

Vasara turpinās arī ūdens aktivitāšu jomā. Supadventures.lv  arī šajā nogalē piedāvā gan no SUP dēļa skatu punkta iepazīt leģendām apvītās Kokneses pilsdrupas, Pērses upīti un Likteņdārzu, gan arī SUP tūres dažādām gaumēm tepat Rīgā un tās tuvumā. Ozo laivas aicina ģimeniskos laivu braucienos pa Misas upi, Buļļupi, Ķemeru tīreli un Dzirnezeru. Savukārt Buļļu laivas sestdien piedāvā braucienus ar SUP dēļiem purvā (pēc izvēles – no rīta, pa dienu vai vakarā) un svētdien atkal būs iespēja izmēģināt dažādus SUP dēļu veidus un nolūkot sev tīkamāko SUP testos Buļļupē. 

Kad pēdējo reizi esat tā riktīgi izdancojušies? Bet tā kārtīgi, līdz rīta gaismai, septiņiem slapjiem krekliem un caurām kurpēm! Kā “Pērkona” dziesmā “Ballīte”! Vai vispār kādreiz esat? Ja vēlme ko tādu kādreiz piedzīvot mājo jūsu sirds slepenajā stūrītī, tad jums šajā nogalē jādodas uz Rucavu, kur notiek Rīgas danču kluba organizētā Starptautiskā etnogrāfisko danču nometne. Nometnē būs iespēja apgūt pazīstamus un ne tik pazīstamus latviešu, līvu, igauņu, lietuviešu, baltkrievu un citu Eiropas tautu dančus, senās dejas un gūt ieskatu tradicionālās dziedāšanas pamatos. Nedomājiet, ka tas skan pārāk nopietni – patiesībā etnogrāfisko deju soļi nav sarežģīti, un arī iesācējiem ir viegli apgūstami. Arī ja līdz šim neesat saskāries ar dejotāju vidi, šeit ātri vien iejutīsieties un atradīsit kopīgu valodu deju ritmos. Un katru vakaru – lielā sadancošana, kas šeit patiešām notiek no sirds un līdz rīta gaismai!

Un nobeigumā, lai jau tā grūto izvēli padarītu vēl grūtāku, pieminēsim, ka šajā nogalē notiek vēl viens, arī tradicionāls un ļoti dvēselisks, poētisks pasākums, kurā saplūst dabas un mākslas maģija  – koncerts “Ezera skaņas” Kāla ezerā Madonas pusē. Mākslinieki uzstājas saullēkta laikā, uz īpašas platformas ezera vidū , bet klausītāji  ierodas savās vai nomātās laivās. 

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42303395sec.