Līgatnē aicina baudīt gongu skaņas un vibrācijas Ānfabrikas klints atbalsī

3. septembrī, plkst. 16.00 Līgatnē norisināsies līdz šim nebijis pasākums - skaņu māksliniece Dace Straume aicina izbaudīt gongu koncertu Ānfabrikas klintīs, Līgatnes upes krastā. Ieeja koncertā no plkst. 15.30.

Kopš seniem laikiem gongi ir izmantoti dažādās cilvēkam nozīmīgās dzīves situācijās. Caur skaņu un vibrāciju notiek sevis izzināšanas, iepazīšanas ceļš, kurā var piedzīvot savienošanos ar zemi, debesīm, sauli, ūdeni, uguni, gaismu un savu esamību. Gongi ir apaļi metāla diski, veidoti no vairāku metālu sakausējuma (vara,bronzas,zelta,sudraba). Instrumentam ir spēja ilgstoši vibrēt pēc veiktā uzsitiena, sniedzot daudzkārtīgus skaņas viļņus un radot akustiski mistērisku piedzīvojumu. Gongu skaņās piedzīvo ļaušanos sajust sevi kā dabas daļu.

Gongu skaņu māksliniece Dace Straume par savu pieredzi saka: "Mans dzīves randiņš ar gongu skaņām pirms septiņiem gadiem ir kā kaislīga mistērija, kas vilina arvien dziļāk šajā noslēpumā. Instrumentu spēks, jauda, vibrācija, iedvesma mani kārdina, un es metos šīs skaņu pasaules izzināšanā.  Skaņu stāstā piedzīvojam arī dziedošo trauku, kalimbu, koshi, stabules, flautas un citu netradicionālu instrumentu skaņas. Stāstu caurvij mana balss, kurai pievienojas arī oša koklīte. To nedēļas laikā saradīju, caurdzīvoju, piedzīvoju. Patiesībā jau koklīte veidoja mani. Visas šīs skaņas veido tavas dvēseles lūgšanu mūzikā."

Aicinām apmeklētājus sarūpēt piemērotu un siltu apģērbu, kādu segu vai guļammaisu, koncerta baudīšanai brīvā dabā.

Ieeja pasākumā 7,00 EUR, ar Līgatniešu privilēģiju karti 4,50 EUR. Biļetes uz pasākumu iespējams iegādāties Līgatnes novada kasēs, Līgatnes Tūrisma informācijas centrā, www.bilesuparadize.lv. Pasākuma dienā pie ieejas pasākumā.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11435509sec.