Jaunmoku pilī un Rīgā atzīmēs Džordža Armitsteda 170 gadu jubileju

Ar kultūras un izglītības pasākumu ciklu oktobra izskaņā notiks Rīgas goda pilsoņa un kādreizējā pilsētas vadītāja Džordža Armitsteda 170 gadu jubilejas svinības.

Veltījums izcilā rīdzinieka 170. jubilejai” aicina Rīgas Jūgendstila centrs, savukārt 27. oktobrī pasākumu cikls noslēgsies Jaunmoku pilī ar izstāžu atklāšanu, grāmatas atvēršanu un koncertu.

Džordžs Armitsteds ir izcilākais Rīgas pilsētas galva, kura darbības laikā no 1901. līdz 1912. gadam tika ieviesti tehnoloģiski jauninājumi, kā elektriskais tramvajs, pilsētas ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas, kā arī uzbūvēta virkne sabiedriski nozīmīgu ēku.

25. oktobrī Rīgas Jūgendstila centrs organizē zinātnisku konferenci "Rīgas pilsētas galva Džordžs Armitsteds. Veltījums izcilā rīdzinieka 170. jubilejai" par Dž. Armitsteda dzimtu un Rīgas pilsētas attīstību 20. gadsimta sākumā. Konference notiks Rīgas Domē, iepriekšēja pieteikšanās līdz 20. oktobrim [email protected].  

27. oktobrī Jaunmoku pilī 14:00 notiks grāmatas “Džordžs Armitsteds – Rīgas goda pilsonis” atvēršana ar viņa mazmazdēla Rodnija Redklifa līdzdalību, bet mākslas baudītāji varēs apskatīt Armitstedu dzimtas kolekcijas no Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja un Mākslas muzeja “Rīgas birža”, kā arī Dž. Armitsteda mazmazmeitas Hildegardes Feldt gleznu fotoreprodukciju izstādi. Dalību tās atklāšanā apstiprinājusi arī pati māksliniece.

Savukārt Kolonnu zālē 18:00 klausītājus muzikālā ceļojumā “Orlando teiksmainā dzīve” vedīs mūziķi Jolanta Strikaite-Lapiņa, Sergejs Jēgers, Agnese Kanniņa-Liepiņa, Vladimirs Kudrins, Jānis Stafeckis un stāstniece Karina Bērziņa. Koncertprogrammā skanēs skaistākā A.Vivaldi, K.Monteverdi, G.F.Hendeļa, Dž.Kačīni, A.Lotti mūzika. Biļetes pieejamas Biļešu Paradīzes un Jaunmoku pils kasēs, kā arī internetā - https://bilesuparadize.lv/events/event/59373.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.10532498sec.