Bērnus un jauniešus aicina piedalīties fotostāstu konkursā «Cilvēks vidē»

Lai veicinātu bērnu un jauniešu interesi par dabas bioloģisko daudzveidību un mudinātu to iepazīt klātienē, UNESCO Latvijas Nacionālā komisija sadarbībā ar izglītības uzņēmumu “Lielvārds”, Dabas aizsardzības pārvaldi un Vidzemes Augstskolu izziņo fotostāstu akciju “Cilvēks vidē”.

“Mums nav jācenšas dabu pārveidot, bet jāmācās tajā dzīvot. Šobrīd aizvien vairāk laika mēs pavadām virtuālajā vidē, tomēr ļoti būtiski ir pašiem doties pretim piedzīvojumiem dabā. Ar akciju “Cilvēks vidē”, ko uzsākam Pasaules ūdens dienā, vēlamies atgādināt, cik vērtīgas un daudzveidīgas dabas vērtības ir Latvijā. Aicinām bērnus un jauniešus doties dabā, sakļauties ar to un saprast cilvēka un dabas vienotību,” aicina UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas Zinātnes sektora vadītāja Sarmīte Pulste.

Akcijas “Cilvēks vidē” mērķis ir veicināt bērnu un jauniešu izpratni par dabu un apkārtējo vidi, iepazīt un izzināt dabas bioloģisko daudzveidību, kā arī rosināt jauniešus aptvert klimata pārmaiņu sekas un rosināt aizsargāt dabu.

Dalībnieku uzdevums ir doties uz kādu no četriem Latvijas nacionālajiem dabas parkiem (Gaujas, Ķemeru, Rāznas, Slīteres) vai Ziemeļvidzemes biosfēras rezervātu; nofotografēt sevi vai kādu citu personu vai personu grupu tā, lai tā sakļautos jeb saplūstu ar dabas ainavu. Tas var būt lauku, mežu, purvāju vai ūdeņu teritorijā, tāpat tas var ietvert kādu no Latvijas dabas pieminekļiem. Fotogrāfiju jāievieto vietnē www.darini.lv kopā ar īsu vēstījumu par attēlā redzamo vietu un tās nozīmi autora dzīvē.

Akcijā var piedalīties jebkurš skolas vecuma bērns vai jaunietis. Darbus akcijai var iesniegt līdz 2018. gada 30. septembrim plkst. 17.00, augšuplādējot tos vietnē www.darini.lv. Akcijai pieteiktos darbus vērtēs žūrija, atlasot 12 fotovēstījumus, kas pārtaps par 2019. gada kalendāra ilustrācijām.

Akciju rīko UNESCO Latvijas Nacionālā komisija sadarbībā ar izglītības uzņēmumu “Lielvārds”, Dabas aizsardzības pārvaldi un Vidzemes Augstskolu.

Plašāka informācija par akcijas norisi pieejama tiešsaistes vietnē www.darini.lv.

Par UNESCO

UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) ir specializēta Apvienoto Nāciju Organizācijas aģentūra, kas apvieno 195 valstis visā pasaulē savstarpējai sadarbībai izglītības, zinātnes, kultūras, komunikācijas un informācijas jomā, lai sekmētu mieru, sabiedrības labklājību un ilgtspējīgu attīstību. Latvija pievienojās UNESCO 1991. gadā, bet kopš 1994. gada izveidotā UNESCO Latvijas Nacionālā komisija nodrošina UNESCO programmu īstenošanu Latvijā un rūpējas par Latvijas interešu un pieredzes pārstāvniecību UNESCO darbības jomās starptautiski.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40955496sec.