Aprīlī Ķekavā aicina brīvdienās pievienoties laivotāju pulkam

Kad diena kļuvusi tikpat gara kā nakts un stiepjas garumā vēl, kad marta beigās kārtējoreiz pulkstenis pagriezts stundu uz priekšu, bet Ķekavas parkā iesvilpjas pirmais strazds,  skaidrs:  pavasaris ir klāt. Tūrisma koordinācijas centram tas iezīmē jaunās tūrisma sezonas sākumu un to, ka atsākas pavasara laivu braucieni-ekspedīcijas. Kā, jūs neko nezināt par tiem?! Nekad neesat braukuši ar laivu? Nekas! Ikreiz šajos braucienos kāds dodas šādā piedzīvojumā pirmoreiz, un nekad nav bijis tā, ka debitants būtu nožēlojis savu iedrošināšanos. Gluži pretēji – parasti šie iesācēji dodas laivu braucienos atkal un atkal.

Kāpēc ieteicams braukt ar laivu? Pirmkārt – tā ir iespēja pabūt svaigā gaisā, dabas tuvumā. Upe – tas ir kaut kas īpašs, kā jau to zinām no klasikas “Trīs vīri laivā”. Otrkārt  – tā ir iespēja izkustēties, turklāt braukt ar kanoe nav  fiziski smaga nodarbe; it īpaši, ja esat laivā vairāk nekā viens. Treškārt -  airēt ar kanoe airiem nepavisam nav sarežģīti. Pieredze rāda, ka to ātri iemācās pat bērni. Ceturtkārt – izbrauciens ar laivu ir lielisks pasākums ģimenei, kas iepriecina pat visdrūmākos skeptiķus un saliedē tos, kuri mēdz pastrīdēties.

 Baidāties, ka laiva var apgāzties? Turklāt vēl neprotat peldēt? Ja vien ievērosiet visus braukšanas noteikumus (ar kuriem jūs iepazīstinās pirms brauciena instruktāžā),  ar kanoe apgāzties nav nemaz tik vienkārši. Ja nu vienīgi nesadomāsiet laivā celties kājās vai tīšuprāt žvangāties. Bet, ja notiktu visvisnepatīkamākais un jūsu peldlīdzeklis tiešām apgāztos, peldveste, bez kuras jums laivā neviens neļaus iekāpt, jūs noteikti noturēs virs ūdens.

Aprīlī laivu braucieni-ekspedīcijas, ko Ķekavas novada Tūrisma koordinācijas centrs rīko sadarbībā ar laivu operatoru “Jeņču laivas” un Baldones novada domi, šopavasar iecerēti veseli trīs. Un proti. 7. aprīlī – pirmais brauciens pa Ķekaviņu. Maršruts: Jeņči – Mini Zoo “Ķekaviņas Līči”. Otrais brauciens – 14. aprīlī pa  Misu, pa maršrutu Zvirgzde–A7 šoseja. Trešoreiz laivās kāpsim 22. aprīlī, un atkal dosimies izbraucienā pa Misu, pa maršrutu A7 šoseja–Plakanciems. Braucienos var piedalīties arī ar savām laivām. Vēlams saģērbties silti un vilkt mugurā ūdensnecaurlaidīgas drēbes, jo aprīlis ir gana niķīgs mēnesis, un izbrauciena diena  tikpat labi var būt  gan silta, gan arī vēsa un lietaina vai pat sniegaina. Taču, ja būsiet paņēmuši līdzi kādu siltāku džemperi un noteikti – arī lieku drēbju kārtu un  cimdu pāri, kā arī kājās uzvilkuši gumijas zābakus, pat visnejaukākie laikapstākļi jums nekaitēs. Noteikti  paņemiet līdzi dzeramo ūdeni, tēju vai kafiju termosā,  maizītes un kādu našķi, jo enerģijai tas noderēs. Vēl var rasties jautājums par to, ko darīt ar lieko drēbju kārtu un citām mantām, kurām nav ieteicams samirkt. Laivu operators nodrošina ne vien laivu, bet arī airus, peldvesti un ūdensnecaurlaidīgu maisu, kurā droši var uzglabāt  viskautko. Bez mobilā telefona droši vien neiztikt, jo gan jau gribēsiet iemūžināt sevi kādā bildē un ielikt tās FB, taču bankas karti, planšeti utml. lietas gan šoreiz vēlams  atstāt mājās.

Katrā braucienā paredzēti pāris pārtraukumi, viens noteikti -  ar ieturēšanos, bet nobeigumā – silta zupa.  7. aprīlī pēc  brauciena ar laivu būs iespēja par akcijas cenu 2,00 EUR – apmeklēt Mini zoodārzu “Ķekaviņas Līči” un sasveicināties ar vilku, briedi, lūsi, lāci, lapsu, dzeloņcūku un vēl 42 sugu dzīvniekiem. Divvietīgas laivas noma  maksā 21. 00 EUR, bet trīsvietīgas (paredzēta 2 pieaugušajiem un 1 bērnam) – 23.00 EUR. Var iznomāt arī divvietīgus kajakus, to nomas cena ir 25.00 EUR, un “Jeņču laivām” to ir pieci.  Šogad pirmoreiz iespējams nopirkt abonementu uz visiem  trim laivu braucieniem, un tā cena ir 50.00 EUR (jebkura tipa laivai). Transports uz maršruta sākumu un no galapunkta atpakaļ – 2,00 EUR katrai personai; transports  dosies ceļā no Ķekavas novada TKC, Rīgas ielā 26 pulksten 9.  Pieteikumi jāsūta uz epastu: [email protected], tajā norādot laivas veidu (vietu skaitu), dalībnieka  vārdu un uzvārdu, bērnu vecumu un kontakttālruni. Tuvāka informācija pa tālruni 27017333.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Holiday and travel offers 19.04.2024 - 26.04.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More
Holiday and travel offers 16.04.2024 - 23.04.2024 “Following the Trails of Karaite History” Trakai TIC
Celebrating the Year of Lithuanian Karaims, Trakai Tourism Information Center has created thematic route “Following the Trails of Karaite History”. In this | More
Holiday and travel offers 18.04.2024 - 25.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13505602sec.