Uz Teiču purvu – jūnijā ik piektdienu

Lai dotu iespēju plašākam interesentu lokam paviesoties ikdienā maz pieejamajā Teiču dabas rezervātā, Dabas aizsardzības pārvalde jūnijā katru piektdienu, bet vēlāk katra mēneša pirmajā svētdienā rīkos pārgājienus dabas gida pavadībā uz Sildu dabas taku Teičos.

 

Teiču dabas rezervāts ir viena no civilizācijas vismazāk skartajām Latvijas vietām un apmeklēt to iespējams tikai Pārvaldes speciālistu pavadībā un tikai laika periodā no 1. jūnija līdz 31. oktobrim. Tādēļ šie pārgājieni ir unikāla iespēja paviesoties neskartā dabas nostūrī, kurā ikvienā gadalaikā iespējams sastapt ko īpašu.


Jūnijā pārgājieni notiks katru piektdienu Dagņa Vasiļevska pavadībā. Lūgums iepriekš zvanīt un vienoties par tikšanās laiku un vietu. Tālruņa numurs: 26112686.


Savukārt vēlāk katra mēneša pirmajā svētdienā (1.jūlijā, 5.augustā, 2.septembrī) plkst. 10.00 un plkst. 13.00  būs iespēja apmeklēt  Sildu dabas taku Regīnas Indriķes pavadībā. Arī uz šiem pārgājieniem lūgums iepriekš pieteikties, zvanot pa tālruni 29139677.


Teiču dabas rezervāts ir viens no četriem Latvijā izveidotajiem dabas rezervātiem. Šī ir nozīmīga putnu atpūtas vieta pirms sezonālajām emigrācijām, rudenī te vienkopus iespējams ieraudzīt pat 1500 dzērvju un 8000 zosu. Purvā piemērotu vietu riestam atraduši arī rubeņi. Lai saudzētu purva neskarto dabu, apmeklētājiem šī teritorija ir atvērta laika posmā no 1. jūnija līdz 31. oktobrim, turklāt tikai DAP darbinieku pavadībā.


Teiču purvam ir sena apsaimniekošanas vēsture, dabiskās ekosistēmas ir cilvēka darbības maz ietekmētas, un tas atzīts par vienu no lielākajiem neskartajiem sūnu purviem Baltijā. Tāpēc antropogēnās slodzes mazināšanai DAP ir izbūvējusi dabas tūrisma infrastruktūru – skatu torņus un laipas vairākās vietās Teiču dabas rezervātā – Tolkājā, Sildās, Kristakrūgā un Siksalā. Kristakrūga skatu tornis ir brīvi pieejams apmeklētājiem jebkurā laikā.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6329298sec.