Travelnews.lv iesaka: Nedēļas nogales pasākumu kalendārs, 03.08.2018 - 05.08.2018

Tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv redakcija ir apkopojusi informāciju par interesantākajiem pasākumiem un notikumiem Latvijā.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

3.
Augusts

PIEKTDIENA

RĪGA

03.08. - 05.08.2018

Nedēļas nogalē Āgenskalna tirgus atklāj āra tirdzniecību ar plašu pasākumu programmu

No 3. līdz 5. augustam lieli un mazi aicināti piedalīties īpašā notikumā – Āgenskalna tirgus atsāks savu darbību āra teritorijā, pulcējot vietējo un apkārtējo apkaimju iedzīvotājus un nodrošinot svaigas un veselīgas pārtikas piedāvājumu ikdienā. Tirgus pulcēs dažādus tiešos tirgotājus, kas lielākoties piedāvās vietējo pārtiku. Tiks piedāvāta arī importa produkcija, pircējiem skaidri norādot tās izcelsmi. Salīdzinājumā ar Kalnciema kvartāla tirgu, Āgenskalna tirgus plānots kā demokrātiskāks, paredzēts ikdienas pirkumiem. Nedēļas nogalēs tirgū būs pieejams arī street food - darbosies arī kafejnīcas un restorāni izbraukumā. No 7. augusta tirgošanās āra teritorijā notiks katru dienu, izņemot pirmdienas no plkst. 7.30 līdz 19.00.


RĒZEKNE

3.08. - 5.08.2018

Rūjienā tiks demonstrēta brīvdabas izrāde

No 3. līdz 5. augustam svinēsim Rēzeknes 733. dzimšanas dienu un IX starptautisko etno festivālu “Gosti”! Piektdienas vakarā Rēzeknes pilskalnā varēs piedzīvot viduslaiku noskaņas, bet Festivāla parkā svētkus ieskandinās programma jauniešiem. Sestdien varēs izgaršot 70 dažādus sierus, sadziedāt kopā ar piecu valstu nacionālajiem kolektīviem, vakarpusē piedalīties svētku gājienā un izbaudīt koncertprogrammu “Dzimuši Rēzeknei”, savukārt svētdienas programma veltīta ģimenēm.


LATVIJA

no 1.05.2018


Līdz ar pavasara atnākšanu un gaidītajām svētku brīvdienām, aizvien vairāk pilsētnieku dodas dabā un no jauna atklāj skaistākās mūsu zemes ainavas. “Latvijas Meža dienu” rīkotāji un vēstneši iesaka brīvdienu maršrutos iekļaut kādu no koka skatu torņiem, kas celti gleznainākajās Latvijas mežu vietās.


MAZIRBE

03.08. - 04.08.2018

Jau šajā nedēļas nogalē - 3. un 4. augustā Mazirbē Līvu savienība aicina ikvienu līdzdarboties un priecāties ikgadējos Lībiešu svētkos. Šogad, kad Līvu savienība (Līvõd Īt) atzīmē savas dibināšanas 95. gadadienu un darbības atjaunošanas 30. gadskārtu, svētku programma gaidāma īpaši plaša, daudzveidīga un nozīmīgiem notikumiem bagāta.


4.
Augusts

SESTDIENA

TUKUMS

04.08.2018

Šajā nedēļas nogalē Tukumu un apkārtni pāršalks lidmašīnu skaņas un būs vērojami zīmējumi debesīs, jo šeit norisināsies lielākais aviošovs Baltijas valstīs. Sestdien un svētdien, 4. un 5.augustā “Jurmala Airport” pie Tukuma būs iespēja baudīt divas jaudas, ātruma un adrenalīna pilnas dienas, vērot vietējo un ārvalstu pilotāžas grupu un solo priekšnesumus, tikties ar pasaulslaveniem Latvijas sportistiem, kā arī būs dažādas citas aizraujošas izklaides gan lieliem, gan maziem.

BAUSKA

04.08. - 05.08.2018

Nedēļas nogalē Bauskā aicina uz mūzikas un aktīvās atpūtas festivālu “Bauska TASTE”, kas šogad norisināsies 4. un 5. augustā. Arī šogad festivālā uzstāsies Latvijā iemīļoti mākslinieki, kā arī gaidāmas dažādas aktivitātes visām vecuma grupām. Augustā tiekamies Bauskā – festivālā, kur satiekas – “Bauska TASTE”!

RĪGA

04.08.2018

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs ielūdz uz jau 8. Mūsdienu amatniecības festivālu, kas šogad norisināsies 4. un 5. augustā no plkst. 10:00 līdz 17:00. Arī šogad festivāls piedāvās apmeklētājiem iepazīt jaunākās tendences Latvijas amatniecībā un iegādāties dažādus no dabīgiem materiāliem veidotus skaistus un noderīgus darinājumus. Gardēži festivāla laikā varēs nogaršot mūsdienīgus un radošus gardumus no latviešu un citu Latvijā dzīvojošo tautu tradicionālās virtuves. Festivāls šogad ir audzis un pulcēs jau 140 dažādu amatu meistarus (no kuriem 29 piedalīsies festivālā pirmo reizi), 30 pārtikas mājražotājus un viesus no kaimiņzemēm.

JŪRMALA

04.08.2018

19. Starptautiskajā baleta festivālā “Baleta zvaigznes Jūrmalā”, kas 4. augustā norisināsies Dzintaru koncertzālē, viesosies baleta izcilības no Vācijas, Šveices, Horvātijas un Latvijas baleta trupām, pārstāvot Koreju, Meksiku, Itāliju, Ukrainu, Spāniju, Baltkrieviju, Austrāliju un Latviju. Vieni no spilgtākajām festivāla zvaigznēm būs duets no Ženēvas Lielā teātra baleta – Simone Repele (Simone Repele) un Saša Riva (Sasha Riva), kuri nesen ar lieliem panākumiem viesojās slavenajā Džoisa teātrī Ņujorkā.

5.
Augusts

SVĒTDIENA

DAUGAVPILS

05.08.2018

Augusta pirmajā svētdienā, 5.augustā, individuālajiem apmeklētājiem Šmakovkas muzejā biļetes cena būs tikai 1, 75 EUR.


TURAIDA

Jau ceturto gadu Turaidas muzejrezervāts augusta pirmajā svētdienā aicina uz īpašu pasākumu bērniem – svētkiem “Turaidas pils pieder bērniem!”, lai rosinātu jaunākajā paaudzē interesi par vēsturi. Šogad svētki Turaidas pils pagalmā notiks 5. augustā no 15.00 līdz 18.00 un svētku tēma Latvijas valsts 100gades gadā būs “Valsts vara senāk un mūsdienās”. Svētku ideja sasaucas ar Latvijas simtgades pamatdomu - Latvijas valsts izveide nav nejaušība, bet likumsakarība. Svētku mērķis ir rosināt jaunākajā paaudzē interesi par savu valsti, tās vēsturi, iepazīt kultūras mantojuma vērtības.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR
Holiday and travel offers 18.04.2024 - 25.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More
Holiday and travel offers 16.04.2024 - 23.04.2024 “Following the Trails of Karaite History” Trakai TIC
Celebrating the Year of Lithuanian Karaims, Trakai Tourism Information Center has created thematic route “Following the Trails of Karaite History”. In this | More

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.10564995sec.