Dobeles sulīgākie svētki – "Ābolu svētki"

Šogad Dobeles ābolu svētki norisināsies 6. oktobrī no plkst. 10.00 līdz plkst. 14.00 Dārzkopības institūta Pētera Upīša ceriņu dārzā. Latvijas sulīgākais festivāls, kā jau katru gadu, pulcēs vienkopus novada un apkārtnes mājražotājus, stādaudzētājus un augļkopjus, lai piedāvātu labāko, kas nācis no dabas. Šīs ražas svinības, kopš to pirmsākumiem, nav tikai gadatirgus, kas ieņem svarīgu vietu vietējās ekonomikas attīstībā, bet arī kultūras pasākums, kura centrālais tēls ir āboli. Šajā dienā ābolu tematika ieņem goda vietu gan dažādās sporta aktivitātēs, gan atrakcijās maziem un lieliem, gan dzīvespriecīgā izklaides un muzikālajā programmā.


Dobeles novads ir viens no Zemgales attīstītākajiem lauksaimniecības centriem, kuros liela nozīme ir zinātnieku darbam. Pateicoties Dārzkopības institūta zinātniskajiem atklājumiem, ir panākts Latvijas līmeņa izrāviens augļkopības jomā, kas attīstījis vietējo uzņēmējdarbību. Šie sasniegumi kalpo par pamatu Dobeles ābolu svētkiem, kurā ikvienam apmeklētājam būs iespēja pašam par to pārliecināties. Pasākumā varēs ne vien gūt vērtīgas konsultācijas pie zinošajiem augļkopības zinātniekiem, bet arī piedalīties dažādās ābolu atrakcijās – iziet labirintus, veidot mozaīkas, spēlēt mini-golfu, gatavot ķiņķēziņus, svērt un mizot ābolus, par aktivitāšu izpildi saņemot garšīgas dāvanas no novada lielākā pārtikas ražotāja AS “Dobeles dzirnavnieks”.


Šogad uz ābolu skatuves kāps lustīgā muzikantu kompānija “Tandēms trijatā”, kas ar savu enerģiju uzlādēs ceriņu dārza pasākuma apmeklētājus. Tiem, kam vasarā nav izdevies pietiekami uzņemt C vitamīnu, rezerves varēs papildināt Dārzkopības institūta stendos, iegādājoties gardās un veselīgās dabas veltes. Savukārt tie, kas C vitamīnu izvēlēsies uzņemt smejoties, būs laipni aicināti vērot un piedalīties improvizācijas teātra “Impro Zoo” uznācienos. Pašiem mazākajiem Ābolu dienas apmeklētājiem plkst. 11.00 būs iespēja vērot izrādi par meža zvēriem, kuri iemaldījušies vietējā dārzā. Sportisko aktivitāšu cienītāji varēs piedalīties sporta kluba “Gold barbell” ābolu sacensībās. Savukārt par gardēžu labsajūtu rūpēsies īpaši Ābolu dienai izveidotā pop-up virtuve, kurā pavāri no restorāna “Zoltners” gatavos ekskluzīvus ēdienus no Dārzkopības institūta āboliem. Tāpat visiem interesentiem būs iespēja apmeklēt ābolu izstādi Pētera Upīša memoriālajā muzejā.


Ražas svētkos neiztikt bez gadatirgus, kas šogad arī notiks Dārzkopības institūta Pētera Upīša ceriņu dārzā. Dobeles Amatu mājas vadītāja Airita Tama informē: “Ābolu dienas tirdziņā būs iespēja iegādāties rudens ražas labumus, stādus, kā arī dārzniecībai paredzētus līdzekļus un inventāru.”


COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.70872688sec.