Putnu vērošanas dienas Raiņa muzejā «Tadenava»

Svētdien, 7. oktobrī, plkst. 11.00 notiks putnu barotavu izgatavošanas darbnīca Raiņa muzejā “Tadenava” (Jēkabpils novads). Pasākums norisinās sadarbībā ar Latvijas Ornitoloģijas biedrību, Dabas aizsardzības pārvaldi un notiks Eiropas putnu vērošanas dienu ietvaros. Darbnīcu vadīs un ieteikumus par putnu piebarošanu ziemā sniegs Dabas aizsardzības pārvaldes vecākais inspektors Dagnis Vasiļevskis.

Tadenavā esam gājuši putnu vērošanas pārgājienos, iepazinuši Raiņa dzeju par putniem un paši mācījušies vērot dabu cieši, tā labāk to iepazīstot un saprotot. Šogad esam nolēmuši būt praktiskāki un jau raudzīties ziemas virzienā, tādēļ gatavosim putnu barotavas – gan palīdzot putniem ziemā, gan arī pašu priekam. Tiesa gan, ja uzliekam putnu barotavu pie savas mājas un sākam likt barību, tad ir jābūt ļoti atbildīgam un tas jāturpina līdz pat pavasarim. Putni būs pieraduši, ka konkrētajā vietā ir atrodama barība un citu nemaz nemeklēs. Ja piebarošanu pārtraucam, it sevišķi ļoti aukstā ziemā, tas var būt liktenīgi putniem.

Pašu priekam barotavas pie mājas noder gan vienkāršai putnu vērošanai, gan arī ir iespēja mācīties atpazīt Latvijas putnus. Visbiežāk pie barotavām ziemā varam redzēt dažādu sugu zīlītes, dzilnīšus un dzeņus.

Vai zināji, ka Latvijā ir 7 zīlīšu sugas? Cik vari nosaukt Tu? Brauc uz Tadenavu 7. oktobrī un uzzini vairāk!

Uz pasākumu vajadzīgs laikapstākļiem atbilstošs apģērbs un apavi. Vēlams līdzi paņemt savus āmurus, pārējie materiāli tiks nodrošināti. Pēc darbnīcas dalībnieki tiks cienāti ar siltu zupu.

Sīkāku informāciju par Eiropas putnu vērošanas dienu pasākumiem skatīt šeit.

Par pasākumu Raiņa muzejā “Tadenava” vairāk var uzzināt, zvanot T. +371 29250484, rakstot [email protected] vai arī Facebook.

Uz satikšanos!

Memoriālo muzeju apvienības rīkots publisks pasākums.

Foto un video materiāli tiks publicēti interneta resursos un izmantoti muzeju publicitātes pasākumos.


COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38491082sec.