Travelnews.lv iesaka: 7 apskates vērti pasākumi nedēļas nogalē

Lai arī rudens sācies ar vējiem un lietus peļķēm, dažādās Latvijas vietās joprojām norisinās aizraujoši pasākumi gan ārā, gan iekštelpās! Iesakām arī Tev doties uz kādu no šeit minētajiem notikumiem!

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1.    Jūrmalas MTB velomaratons

2018. gada 6. oktobrī, Majoru pludmalē jau tradicionāli startēs Jūrmalas MTB velomaratons, kas vienuviet pulcēs gan profesionālus riteņbraucējus, gan lielus un mazus šī sporta veida entuziastus no Pierīgas un citiem Latvijas reģioniem. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

 2. Siguldā norisināsies Baltijā izaicinošākais taku maratonskrējiens

2018. gada 6.oktobrī, plkst.10.00 Svētku laukumā tiks dots starts "Siguldas kalnu maratonam 2018", ko sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību rīko biedrība "Kalnkāpēju sporta centrs". Vienlaikus ar 70 kilometru garo kalnu maratona distanci, kurā jāpārvar vairāk nekā 2500 metru kāpums. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

3. Dobele lielā godā cels ābolus

Ābolu diena - Latvijas sulīgākais festivāls - 2018. gada 6. oktobrī Dobelē pulcēs novada un apkārtnes mājražotājus, stādaudzētājus un augļkopjus, lai piedāvātu labāko, kas nācis no dabas. Dobeli pamatoti dēvē par ābolu galvaspilsētu. Dobeles novads ir viens no Zemgales attīstītākajiem lauksaimniecības centriem, kur liela nozīme ir zinātnieku darbam. Pateicoties Dārzkopības institūta zinātniskajiem atklājumiem, ir panākts Latvijas līmeņa izrāviens augļkopības jomā, kas attīstījis vietējo uzņēmējdarbību. Šie sasniegumi kalpo par pamatu Dobeles ābolu svētkiem. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

4. Pavadi putnus uz siltajām zemēm

Dabas aizsardzības pārvalde 2018.gada 6. oktobrī no plkst. 11.00 līdz 14.00 aicina uz īpašu rudens putnu vērošanas dienām veltītu pasākumu Slīteres Nacionālā parkā. Gan pavasaris, gan rudens ir izcili piemērots laiks putnu vērošanai un jaunu zinību apgūšanai par to paradumiem un dzīvesveidu. Ja pavasarī putnus sagaidām atgriežamies mājās, tad rudenī pavadām tālajā ceļā uz ziemošanas vietām Dienvideiropā, Āfrikā un Āzijā. Šie pasākumi ļaus atklāt putnu brīnumaino pasauli, to izcilās orientēšanās spējas tālo pārlidojumu laikā un arī briesmām, kas putnus sagaida gan pārceļošanas laikā, gan ligzdošanas vietās. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

5. Vienkoču parkā notiks gadskārtējā Uguns nakts

Oktobra pirmajā sestdienā, līdz ar tumsas iestāšanos, no plkst. 18:30 Vienkoču parkā notiks gadskārtējā Uguns Nakts, kas ir gaismas un noskaņu vakars, kura mērķis ir vienu īso rudens dienu padarīt ilgāk gaišu, dot iespēju uzlādēt sevi ar sveču gaismu un siltumu ziemas tumšajam periodam, lai vieglāk sagaidīt pavasari. 18:30 sāksies gaismu meža iedegšana. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

6. Valmieras Kultūras centrā skanēs kamermūzikas koncerts «Duo Arnicans»

2018. gada 7. oktobrī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā izskanēs kamermūzikas koncerts "Duo Arnicans", kurā muzicēs starptautiskajā mūzikas pasaulē pazīstamas personības – pianiste Arta Arnicāne un čellists Florians Arnicāns. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

7. Putnu vērošanas dienas Raiņa muzejā «Tadenava»

2018. gada 7. oktobrī, plkst. 11.00 notiks putnu barotavu izgatavošanas darbnīca Raiņa muzejā "Tadenava" (Jēkabpils novads). Pasākums norisinās sadarbībā ar Latvijas Ornitoloģijas biedrību, Dabas aizsardzības pārvaldi un notiks Eiropas putnu vērošanas dienu ietvaros. Darbnīcu vadīs un ieteikumus par putnu piebarošanu ziemā sniegs Dabas aizsardzības pārvaldes vecākais inspektors Dagnis Vasiļevskis. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4987309sec.