Dobeles novadā par godu Latvijas simtgadei notiks plašas svinības

Latvijas simtgadē Dobeles novads atzīmēs valsts jubileju ar vērienīgu 18. novembra programmu. Rīts sāksies ar simtgades ieskandināšanu – saullēkta sagaidīšanu ar Latvijas valsts himnu. Skaistajā notikumā, kas norisināsies plkst. 8:30 Dobeles vēsturiskajā Tirgus laukumā, uzstāsies pūtēju orķestris "Dobele", un ikviens apmeklētājs būs aicināts pievienoties kopīgajā Latvijas simtgades šalles rituālā.

Pēc saullēkta plkst. 9:30 pie Dobeles novada domes notiks Latvijas simtgades laukuma prezentācijas stenda atklāšana, bet plkst. 10:00 Dobeles evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks svētku dievkalpojums, savukārt plkst. 12:00 pie Dobeles Atbrīvošanas pieminekļa norisināsies svinīgā ziedu nolikšana, ko bagātinās novada jauniešu dzejas lasījumi un muzikālie priekšnesumi.

CIMDOTĀ LATVIJA

Latvijas valsts simtgades birojs un Dobeles novada cimdu meistari aicina ikvienu iesaistīties akcijā „Cimdotā Latvija" un valsts 100. dzimšanas dienai sarūpēt vienu no senākajām Latvijas cilvēku vizītkartēm – rakstainus cimdus, lai 18. novembrī varētu koši un silti svinēt Latvijas svētkus, ierodoties uz pasākumiem Dobelē skaistajos dūraiņos. Tāpat svētku organizatori aicina ikvienu Dobeles novada iedzīvotāju piedalīties Latvijas simtgadei veltītās cimdu izstādes veidošanā, kas būs aplūkojama Dobeles sporta centrā svētku dienā plkst. 11:00-21:00, atnesot izrakstītos cimdus uz Dobeles Amatu māju līdz 09.11.2018. Sīkāka informācija par izstādi pa tālr. 22049477.

MANA LATVIJA

Dobeles sporta centrā plkst. 14:00 un 19:00 būs skatāms koncertuzvedums "Mana Latvija", ko radījuši pašmāju mākslinieki – deju, koru un teātru kolektīvi. Stāsts par Latvijas mīlestību dažādās paaudzēs tiks izspēlēts ar tautas deju, dzejas, dzīvās mūzikas un dziedājumu, kā arī video īsfilmu starpniecību. Pirms otrā koncerta, plkst. 18:30 notiks Dobeles novada pašvaldības apbalvojumu pasniegšanas ceremonija. Ieejas kartes uz uzvedumu un ceremoniju izņemamas "Biļešu paradīzes" kasēs, ar piebildi, ka ieejas karšu skaits ir ierobežots un vienā reizē varēs izņemt ne vairāk kā 4 kartes.

SVĒTKU KULMINĀCIJA

Plkst. 21:00 Dobele vienosies ar visu Latviju, dziedot himnu pie Dobeles sporta centra, pēc kā būs iespēja vērot svētku uguņošanu no Dobeles pilsdrupām. Latvijas dzimšanas diena tiks svinēta līdz pat plkst. 24:00, jo norisināsies simtgades kluba nakts kopā ar DJ muzikālo programmu un varēs sagaidīt Latvijas jubileju, piedaloties dažādās aktivitātēs.

DOBELE LEPOJAS

Dobeles pilsētas kultūras nams aicina lepoties ar savām stiprajām dzimtām un ielūdz Dobeles pilsētas un novada kuplās ģimenes piedalīties 18. novembra svētkiem veltītā koncerta "Mana Latvija" video tapšanā. 10. novembrī plkst. 12:00 ģimenes svinīgi ģērbušās, līdzi ņemot ziedus, aicinātas ierasties pie Dobeles Atbrīvošanas pieminekļa, lai iemūžinātu ģimeņu ziedu nolikšanu video īsfilmā. Šajā procesā, kas aizņems aptuveni 60 minūtes, notiks masu skatu un tuvplānu filmēšana. Īsfilma tiks publiski demonstrēta 18. novembra koncertuzvedumā "Mana Latvija" un pēc koncerta būs publicēta Dobeles novada domes mājas lapā www.dobele.lv un www.dobeledara.lv. Koncerta veidotāji aicina atsaukties un paziņot par savu līdzdalību filmēšanā zvanot uz tel. nr. 28341409 vai rakstot uz e-pastu [email protected].

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.400769sec.