Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Sācies Jauns gads, kas lielai daļai nes stipru darbošanās sparu, jaunas apņemšanās un sajūtu, ka atvērta tīra, balta grāmata, kur 12 nodaļās apslēpti 12 gada mēneši un ar jaunu otas triepienu no jauna varam izdzīvot 365 dienas, kuras varam izdžīvot pēc sava prāta. Lai Jaunaja gadā Travelnews.lv lasītājiem ir vēlme doties baudīt pasākumus gan Latvija, gan arī pasaulē. Lai šo apņemšanos sāktu piepildīt, šī gada pirmo nedēļas nogali pavadi, dodoties uz kādu no mūsu minētajam vietām un notikumiem.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1. Vairāki Latvijas labākie šefpavāri aicina uz pop-up restorānu mežā!

Līdz šim nebijis pasākums gaidāms Madonā - ziemas pop-up restorāns "TAS NAV TAS, KO TU DOMĀ". "TAS NAV TAS, KO TU DOMĀ" ir garšu baudījums meža vidū esot harmonijā ar dabu.  Spirgtais ziemas gaiss, sniegotas koku galotnes, gaismu spēles un sildošas uguns liesmas krāsniņā. Mežā rosīsies Latvijas labākie šefpavāri, kuri turpat uz vietas gatavos gardu maltīti. Kā atklāj pasākuma organizatori, radošā apvienība #VIEDI, no aukstuma nebūšot jābaidās, jo pop-up restorāns atradīsies apsildāmā kupolveida teltī. Pati telts ir caurspīdīga, kas ļaus izbaudīt apkārt esošo ziemas ainavu. Pirmais pasākums plānots jau 2019. gada 5. janvārī un tajā piedalīsies šefpavārs atzītais  Dzintars Kristovskis, kas ikdienā darbojas "Annas Design Hotel & Spa" virtuvē. Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

2. Rīgā ieradīsies 60 pasaules vadošie «Craft Beer» jeb meistaralus darītāji

Jaunais Craft jeb amatalus darītāju un cienītāju vidū "Craft Beer Weekend" ir labi zināms pasākumu formāts, kas risinās visos pasaules reģionos un garantē – tā būs iespēja vienuviet satikt vadošos, neparastākos un interesantākos amatalus ražotājus, baudīt daudzveidīgu produkciju, salīdzināt, izzināt un jautāt. Nākamā gada janvārī pirmo reizi "Craft Beer Weekend" risināsies Latvijā. Pulcējot 60 ekselentus meistaralus darītājus no visas pasaules, Riga "Craft Beer Weekend" solās kļūt par Ziemeļeiropā vērienīgāko amatalus festivālu. Latvijā atzīti meistaralus darītāji un eksperti festivāla apmeklētājus aicina atmest stereotipus un būt atvērtiem jaunām garšām, aromātiem un kombinācijām. Vienlaikus gan viņi akcentē - būtiski ir saglabāt meklējumos nozīmīgo precizitāti un skaidru galvu. Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

3. Latgales Kultūrvēstures muzejā apskatāma ilustrāciju izstāde «Strupā Pupa»

No 2019. gada 4. janvāra līdz 8. februārim Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē) apskatāma izdevniecības "Liels un mazs" dzejas bilžu grāmatu sērijas "Bikibuks" ilustrāciju izstāde "Strupā Pupa". Izdevniecības "Liels un mazs" "Bikibuka" sērija aizsākās pirms sešiem gadiem, tās ideja bija izdot 100 bilžu grāmatiņas ar 100 latviešu dzejoļiem bērniem. "Bikibuks" ir 100 latviešu bērnu dzejoļu izlase no Blaumaņa līdz Vērdiņam kabatas formāta bilžu grāmatās, ko ilustrējuši mūsdienu latviešu ilustratori. Izstādes simbols ir pats Bikibuks – jautrs, ziņkārīgs un spītīgs ragainis, līdzīgs atvērtai grāmatiņai, gatavs jaunam lēcienam un jaunam piedzīvojumam. Šo tēlu, tāpat kā sērijas dizainu, radījusi "Bikibuka" idejas autore un mākslinieciskā redaktore Rūta Briede un mākslinieks Artis Briedis, iedvesmojoties no Jāņa Baltvilka dzejoļa "Biki-buki", ar kuru 2012. gadā aizsākās šī sērija. Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

4. Mežaparkā darbojas Rīgas sniega parks

Mežaparkā, Dziesmu svētku estrādes teritorijā darbu atsācis Rīgas sniega parks, ko rīdzinieki jau aizvadītajos gados bija iecienījuši atpūtai svaigā gaisā. Neskatoties uz atkusni, parkā saražots pietiekami daudz sniega, lai svētkus un skolēnu brīvdienas pavadītu kopā ar ģimeni, baudot īstus ziemas priekus. Rīgas sniega parks atrodas Dziesmu svētku estrādes rekonstruētajā skatītāju zonā. Tajā ir noņemti soli un, pateicoties saražotajam sniegam, izveidota kameršļūkšanas atrakcija ar vairākām trasēm. Tai tiek izmantotas īpašas, ar apvalku apvilktas kameras, ko nodrošina Sniega parks. Pēc nobrauciena kamera un braucējs tiek nogādāti starta vietā ar pacēlāja palīdzību. Sniega parka teritorijā ir arī omulīga kafejnīca, kurā ir iespējams nobaudīt siltos ēdienus un dzērienus, kā arī sasildīties pie ugunskura. Piebraukšana parkam ar auto transportu iespējama no Viestura prospekta puses. Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

5. Daugavpilī darbojas fantastiska bezmaksas slidotava

Bezmaksas slidotava Daugavpilī uzņem aktīvās atpūtas cienītājus jau kopš Ziemassvētku egles iedegšanas, kad mazie hokejisti atklāja slidotavu, kas šogad pārsteigusi ar 120 metru garu pastaigu trasi. Slidotava Vienības laukumā darbosies līdz 2019. gada 10. martam, darba dienās plkst. 14.00 – 22.00 (slidotavas profilaktiskā apkalpošana 16.00 – 17.00, 19.00 – 20.00), brīvdienās plkst. 11.00-22.00 (slidotavas profilaktiskā apkalpošana 13.00 – 14.00, 16.00 – 17.00, 19.00 – 20.00). Slidotava un slidu noma būs par brīvu visiem slidot gribētājiem. Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

6. Rīgas Zooloģiskais dārzs gada tumšākajā laikā organizē Ziemas naktis

Rīgas Zooloģiskais dārzs sadarbībā ar uzziņu dienestu 1188 gada tumšākajā laikā organizē Ziemas naktis Zoodārzā. Arī šoziem līdz 2019. gada 27. janvārim ikvienam ir iespēja izbaudīt Ziemassvētku noskaņas vērojot dzīvniekus. Zoodārza kases strādās līdz plkst. 19.00. Bet pa naksnīgi izgaismotajām zoodārza takām apmeklētāji varēs klejot līdz plkst. 21.00. Šogad Ziemas naktis solās būt pārsteigumu pilnas, jo zoodārzā saskrējuši neskaitāmi "zaķi" un "rūķi", kas satupuši visdažādākajās dārza vietās un klusi glūn, vai kāds tos atradīs. Arī dabā dzīvnieki spēlē paslēpes – gan plēsēji nekustīgi stāv un vēro, vai nepamanīs kādu medījumu, gan medījums uzmanīgi klausās un seko līdzi ikvienai aizdomīgai kustībai. Tādēļ tagad ikviens var kļūt par "zaķu" un "rūķu" meklēšanas ekspertu un jauki pavadīt laiku vērojot dzīvniekus. Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

7. «Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs» gadu iesāk ar īpašu akciju

2019. gada 6. janvārī, apmeklētājiem ir iespēja skatīt Daugavpils Marka Rotko mākslas centra izstādes un ekspozīcijas par akcijas cenām. Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs, turpinot iesākto tradīciju, arī jaunajā gadā saviem apmeklētajiem piedāvā iespēju katra mēneša pirmajā svētdienā skatīt pastāvīgo ekspozīciju un mainīgās izstādes par akcijas cenām. Akcijas laikā 6. janvārī Rotko centrs atvērts apmeklētājiem no plkst. 11.00 līdz 17.00. Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.37382102sec.