Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Janvāra izskaņa tuvojas ar aukstākiem laikapstākļiem un ziemas mirdzums atklājas visā tā baltumā. Aktīvās atpūtas cienītāji steidz brīvdienas izmantot kustīgi, bet tie, kas nav ziemas spelgoņa cienītāji, dodas uz muzejiem, izstādēm, teātriem. Šis nudien ir īsti piemērots laiks, lai sevi palutinātu kādā Spa vai pirts rituālā, pēc kura ķermenis būs pateicīgs par siltuma devu šajos laikapstākļos, kad sals kož degungalā. Bet, ja ar šo lutināšanu ir par maz, ir īstais laiks ieplānot ceļojumu uz siltajām zemēm! Lai ikvienam Travelnews.lv lasītājam izdevusies nedēļas nogale un izdodas nokļūt tur, kur visvairāk kārojas

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1. Siguldā norisināsies pasākums gardēžiem «Ziemas garšu svinēšana»

2019. gada 26. janvārī Livonijas ordeņa Siguldas pilī trešo gadu pēc kārtas norisināsies pasākums gardēžiem "Ziemas garšu svinēšana". Pasākuma laikā no plkst. 12.00 līdz 16.00 apmeklētāji būs aicināti ļauties gastronomiskam piedzīvojumam un izbaudīt labākos Rīgas - Gaujas reģiona restorānu šefpavāru ēdienus, kas gatavoti brīvā dabā uz dzīvās uguns. Svinēsim ziemu! Svinēsim vietējās garšas, svinēsim prasmīgo pavāru mākslu uz atklātas uguns pagatavot lielisku ēdienu! Gardākos ēdienus uz uguns Siguldas pilsdrupu unikālajā atmosfērā gatavos "Entresol", "FERMA Restaurant", "Kungu rija", Mālpils muižas restorāns, Bīriņu pils restorāns, Valmiermuižas alus vēstniecība Rīgā, "Stirna&avocado", kā arī siguldiešu un pilsētas viesu iecienīta kafejnīca "Misters Biskvīts". Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

2. Rīgā apskatāma unikāla izstāde ar 60 interaktīviem objektiem

No piektdienas, 2019. gada 25. janvāra iepirkšanās centrā "ELKOR Plaza" Rīgā būs pieejama starptautiska, mūsdienīga interaktīva izstāde visai ģimenei - "Dzīvās sistēmas". Izstāde būs atvērta katru dienu, piedāvājot interaktīvas tehnoloģijas, eksponātus, kur gan bērni, gan pieaugušie varēs izmēģināt dažādus dzīvus organismus, paši darbojoties un pārbaudot savus spēkus, kā arī iegūstot noderīgas zināšanas. Izstāde "Dzīvās sistēmas" būs vieta, kur patīkamo apvienot ar lietderīgo. Izstāde apmeklētājiem būs pieejama līdz 2019. gada vasarai. Izstāde "Dzīvās sistēmas" piedāvās apmeklētājiem interaktīvas aktivitātes, kur varēs ne tikai apskatīt eksponātus par to, kā darbojas dažādi dzīvi organismi, bet varēs arī izpausties – kliegt, lēkāt, braukt ar velosipēdu, noturēt līdzsvaru un pat būs izmēģināt bruņurupuča bruņas. Vēl izstādes apmeklētājiem būs iespēja uzzināt, vai eksistē nāriņa, zombiji un vampīri. Izstādes ideja ir izglītot ikvienu interesentu par to, kā darbojas dzīvi organismi ar interaktīvu aktivitāšu palīdzību, jo mūsdienās jaunākajai paaudzei ir būtiski, lai ir iespēja visu izmēģināt, pieskarties, iejusties kādā tēlā. Izstāde "Dzīvā sistēmas" ir unikāls zinātnes un mūsdienu tehnoloģiju savienojums, kas būs aizraujošs piedzīvojums gan maziem, gan lieliem apmeklētājiem. Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

3. Siguldā notiks Eiropas kausa posms un Eiropas junioru čempionāts bobslejā un skeletonā

2019. gada 25. un 26.janvārī Siguldā notiks Eiropas kausa izcīņas šīs sezonas pēdējais posms bobslejā un skeletonā, kas vienlaicīgi būs arī Eiropas junioru čempionāts. Sacensībās piedalīsies gan debitanti, gan titulēti sportisti no Eiropas un citiem kontinentiem. Latviju sacensībās pārstāvēs Ralfa Bērziņa divnieku ekipāža, kura šosezon uzrādījusi augstvērtīgus rezultātus Pasaules kausa izcīņā. Vēl bobsleja disciplīnā startēs Dāvja Kaufmaņa un Helvija Babra vadītās ekipāžas. Skeletonā par čempionu titulu cīnīsies Krists Netlaus, Elvis Veinbergs un Mārtiņš Muižnieks, bet sieviešu konkurencē Dārta Zunte un Endija Tērauda. Siguldā treniņbraucieni sāksies 22. janvārī, bet sacensības risināsies 25. un 26. janvārī. Bobslejā sezonas septītais posms divnieku ekipāžām vīriešiem un astotais sievietēm notiks piektdien no plkst.14.00. Savukārt sestdien plkst.14.00 norisināsies astotais posms vīriešu divniekiem. Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

4. Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā sagatavota īpaša programma ikvienam

2019. gada 27. janvārī, pulksten 14.00 Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina ikvienu interesentu uz tematisku programmu "Dzīve senajā Rīgā – vēstures liecības, noslēpumi un arheologu atklājumi", kas tiek piedāvāta Senioru dienas ietvaros. Programmas dalībnieki varēs piedalīties ekskursijā – lekcijā, iepazīstot senākās Rīgas vēstures liecības, "ieskatoties" arheologu darba "virtuvē" un atklājumu - triumfa brīžos, uzzinot par arheoloģijas zinātnes attīstību Latvijā un Eiropā. Arheologu darbs Rīgas vēstures izpētē, viņu paveiktais ir ievērojams, bet vēl ir daudz jautājumu, atbildes uz kuriem, iespējams, glabā Rīgas zemes kultūrslānis. Pulksten 14.00 Senioru dienas dalībniekus un visus interesentus uz ekskursiju – lekciju "Dzīve senajā Rīgā - arheologu atklājumi un arheoloģiskās liecības" aicinās muzeja pedagoģe, vēsturniece Irēna Strēle. Ekskursija – lekcija notiks Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja ekspozīcijas zālēs, kas stāsta par Daugavas lejteces senvēsturi, par senajiem Rīgas ciemiem, seno Rīgas ostu, kā arī par viduslaiku Rīgu. Dalībnieki "nonāks" gadsimtos, kad Rīga vēl nebija dibināta, bet ļaudis šeit dzīvoja. Viņu "pēdas" ir saglabājušās Rīgas zemes kultūrslāņos. Tie ir artefakti, kas iegūti arheoloģisko izrakumu rezultātā - būvju elementi, darbarīki, sadzīves priekšmeti, ieroči, bērnu rotaļlietas, apģērba detaļas. Turpinājumā – jau tiks daudzināts pats Rīgas vārds, tās iedzīvotāji un pilsētas izaugsme viduslaikos. Dalībnieki uzklausīs vēstures liecības par to, kā tika dibināta Rīga, kādas ir versijas par Rīgas vārda pirmavotu, kā arī gūs ieskatu liecībās par to, kāda bija dzīve skaistajā, rosīgajā viduslaiku pilsētā – Rīgā. Par to, kā dzīvoja senie rīdzinieki, kādas bija viņu ikdienas nodarbošanās un prasmes, kā tapa viņu mājokļi, kā viņi aizsargājās no iebrucējiem, kā darināja apģērbus, kā ģērbās un rotājās, kā ieguva pārtiku un ko ēda, kā audzināja bērnus, kā tirgojās, ar ko un uz kurieni kuģoja, kādas bija sadzīves tradīcijas un ticējumi, kā svinēja svētkus. Piedaloties ekskursijā, ikviens varēs secināt – ko mūsu paaudze droši zina par seno Rīgu un rīdzinieku dzīvesveida reālijām un kas vēl ir pagātnes noslēpumu plīvurā tīts. Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

5. Iemīļoti mūziķi aicina uz koncertu cikla «Brīvdienu mūzika» jaunajiem koncertiem

2019. gada pirmajā pusē Dzintaru koncertzāle un diriģents Jānis Ozols aicina klausītājus uz jauniem demokrātiskā koncertu cikla "Brīvdienu mūzika" koncertiem. Šoreiz būs iespēja tikties ar iemīļoto operdziedātāju Elīnu Šimku, talantīgajiem brāļiem Raimondu un Oskaru Petrauski, šarmanto dziedātāju Jolantu Strikaiti, virtuozo vijolnieku Raimondu Ozolu, kā arī džeza dziedātāju Kristīni Prauliņu un Laura Amantova džeza kvartetu. Šī gada pirmajā "Brīvdienu mūzikas" koncertā 27. janvārī plkst. 14.00 tiksimies ar talantīgajiem mūziķiem, brāļiem pianistu Raimondu Petrauski un saksofonistu Oskaru Petrauski. Brāļi Petrauski ir viens no Latvijas perspektīvākajiem un ievērojamākajiem koncertduetiem, kas regulāri koncertē gan Latvijā, gan ārzemēs. Gatavojoties "Brīvdienu mūzikas" koncertam viņi uzsver: "27. janvāra svētdiena mūsu koncertu kalendārā atzīmēta kā īpaši silta diena, kurā vēlamies klausītājiem dāvināt kādu kripatiņu saules, siltuma un vasarīgas enerģijas. Skaņdarbu izvēli šoreiz ir ietekmējuši mūsu laikapstākļi, jo, pateicoties tiem, mums radās sajūta, ka pat izcilākie klasiskās mūzikas šedevri un to autori janvārī vēlētos mazliet vairāk saules. Tādēļ nolēmām tos nedaudz sasildīt ar pašu veidotām parafrāzēm un fantāzijām par mums tuvām klasiskās mūzikas tēmām, kā arī aizvest klasiskos komponistus uz zemēm, kurās savas dzīves laikā viņi noteikti nav bijuši. Piemēram, kas notiktu, ja Mocarts uz brīdi nokļūtu Teksasā, Gēršvins saulainajā Spānijā, bet, Bahs nedaudz pastaigātos pa vasarīgo Havanu tālajā Kubā? Varam piebilst, ka, ceļojums paredzēts ne tikai pa klasikas tēmām, bet arī kino, pasaules un latviešu mūzikas melodijām. Darbadienā, mūsuprāt, šādas ieceres nebūtu prātīgi īstenot, bet brīvdienā – kāpēc gan ne?". Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

6. Jaunrades namā skatāmi Ventspils 2018. gada fotokonkursa labākie darbi

Ventspils tūrisma informācijas centrs (TIC) pilsētas iedzīvotājus un viesus Jaunrades namā, no 2019. gada 22. janvāra līdz 28. februārim, aicina apmeklēt fotoizstādi kur apskatāmi Ventspils 2018. gada fotoattēlu konkursa 40 labākie darbi. Līdz ar teju atvērto digitālo planetāriju,  Jaunrades namā skatāma 2018. gada Ventspils fotokonkursa labāko darbu izstāde. Šogad izstāde jau tikusi eksponēta Ventspils Galvenajā bibliotēkā un augstskolas bibliotēkā. Neilgi pēc ceļojuma pa Ventspili, foto izstāde, līdz nākamajam konkursam, ceļos pa Latviju, lai pēc iespējas vairāk cilvēku apskatītu Ventspils fotogrāfu fiksētos skaistos pilsētas mirkļus. Ventspils Tūrisma informācijas centra rīkotā konkursa 15. jubilejas gadā labāko fotoattēlu izlases izstādē piedalījās 18 autoru 40 darbi. Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

7. Daugavpils Māla mākslas centrā skatāma fotoizstāde «Par Latgali»

Daugavpils Māla mākslas centrā, 18. novembra ielā 8, ir atklāta fotoizstāde "Par Latgali". Šajā izstādē ir skatāmi lielformāta darbi par Latgali, kuri tapuši Latvijas simtgades pasākumu laikā kā izstāde "Latgales vēstījums Latvijai", un pirmo reizi tika izstādīti Rīgas Doma baznīcā. Daugavpils tautas fotostudija "Ezerzeme – F" kopā ar Latgales fotogrāfu biedrību apkopoja fotomateriālu un izdeva fotogrāmatu "Latgales ainava", kurā atspoguļota Latgales novadu ainava dažādos gadalaikos. Izstādes apmeklētājiem būs iespēja iegādāties šo grāmatu. Izstādē ir apskatāmi darbi, kuru autori ir septiņi fotostudijas dalībnieki - Linards Onzuls, Svetlana Pokule, Ivars Skudra, Jurijs Buklovskis, Sergejs Sokolovs, Anatolijs Kivrins, Mārtiņš Onzuls. Kas ir Latgales ainava? Tas ir tas, ko mēs redzam ikdienā, redzam to, kā tā mainās. Latgales ainava nav iedomājama bez ezeru zilajām acīm, miglas vāliem pļavās, krucifiksiem ceļa malās, paugurainiem tīrumiem un bērzu birzīm. Ainava atspoguļo mūsu vērtības, idejas un kultūru. Tā ir mūsu vēstures uzkrājums no pagājušiem gadu desmitiem un simtiem. Ainava slēpj sevī vietas garu – to īpašo, neatkārtojamo, kas kādu vietu padara par savējo. Fotogrāfi ir tvēruši mirkļus, kad Latgale pavasaros zied, slēpjas miglas vālos, rotājas rudens lapās vai ietinās sniega sagšās. Jums būs iespēja iepazīt šo burvīgo zemi caur fotogrāfijām. Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19716001sec.