Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Marta sākums nes līdzi sajūtu lidojumu - lai arī līdz plaukstošiem pumpuriem vēl kāds laiks jāpagaida, mēs paši varam ņemt rokās košas akvareļu krāsas un ar otām zīmēt savu noskaņojumu un sajūtas. Šur tur Latvijā vēl atlikusi kripatiņa ziemas, bet citviet to aizskalo ritmiskas lietus lāses. Pelēko noskaņojumu uzvar krāšņie ziedu klēpji, ko Latvijas dāmas saņem sievišķīgajos svētkos. Sākas arī Lieldienu gaidīšanas laiks, ko iezīmējusi Pelnu diena un slāvu kultūrai raskturīgā Masļenica. Laiks rit un atliek tiem pielāgoties līdzi. Lai ikvienam nedēļas nogale iekrāsojas priekā, smaidos un nesteidzīgi izdodas baudīt kādu no mūsu ieteiktajiem pasākumiem!

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.  

1. Tukuma pusē norisināsies vairāki Sieviešu dienas pasākumi

Gada sievišķīgākajā dienā, kad gaisā virmo vieglums un ziedu smarža, arī Tukuma pusē dāmām sarūpēti dažnedažādi pasākumi - gan koncerti un izrādes, gan dzejas lasījumi un degustācijas. Sieviešu dienas svinības Tukumā turpināsies ari sestdien, 9.martā. Tukuma pilsētas Kultūras namā sestdien, pulksten 18.00 Vidējās paaudzes deju kolektīva "Vidums" nu jau tradicionāli aicina uz tautas deju kolektīvu koncertu "Sieviete Dieviete". Koncertā piedalīsies kolektīvi no Jelgavas, Rīgas, Berģiem, Limbažiem un Tukuma. Plašāka informācija par pasākumiem pieejama šeit.

2. Daugavpils aicina uz Masļeņicas svētkiem

2019. gada 9. martā plkst. 12.00 Daugavpilī, Vienības laukumā, notiks tradicionālā Masļeņicas svinēšana. Pavadot ziemu, ikviens tiek aicināts jautri nosvinēt šos krāšņus svētkus. Ik gadu Daugavpilī, ievērojot senas slāvu tradīcijas, plaši un krāšņi tiek atzīmēta Masļeņica jeb ziemas pavadīšanas un pavasara sagaidīšanas svētki. Pasākuma laikā ikviens varēs iesaistīties spēlēs un atrakcijās, būs vizināšanās ar zirgiem, dažādi konkursi un jautra loterija. Masļeņicu vienmēr svin ar cienastiem - tā ir sena slāvu tradīcija. Pasākuma laikā lielie un mazie Daugavpils iedzīvotāji un pilsētas viesi cienāsies ar pankūkām, putru un zivju zupu, kā arī pīrādziņiem un saldo tēju. Pasākuma viesi varēs nogaršot arī slaveno karsto medus dzērienu ar garšvielām, kas tiek gatavots pēc senām krievu receptēm. Vienības laukumā viesus izklaidēs Daugavpils Krievu kultūras centra draiskie skomorohi un Masļeņicas teātra studijas "Russkij dom" aktieri. Viesiem tiks piedāvāta svētku izklaides programma ar dažādām krievu tautas spēlēm.  Uz skatuves ar saviem priekšnesumiem svētku apmeklētājus priecēs Krievu kultūras centra radošie vokālie un deju kolektīvi – koris "Maļinovij zvon", ansambļi "Rusiči", "Slavjanka", "Vdohnovenije", "Uzori, "Baltkrievu kultūras centra ansamblis "Kupalinka" un Latviešu kultūras centra ansamblis "Retro", kā arī viesi no Maskavas – folkloras ansamblis "Mатрёна-ART". Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

3. Ar ģimeņu stafeti un izstādes atklāšanu svinēs Līgatnes dabas taku 44 gadu jubileju

Ar ģimeņu stafeti un īpašiem uzdevumiem kā arī izstādes "Mana adrese: mežs" atklāšanu, viens no zināmākajiem Gaujas nacionālā parka objektiem - Līgatnes dabas takas - 2019. gada 9. martā svinēs savu 44  gadu jubileju. Izstāde "Mana adrese: mežs" turpmāk kā pastāvīgā ekspozīcija būs aplūkojama Līgatnes dabas taku dabas izglītības centrā "Pauguri". Tā vēstīs par daļu no Latvijas mežos sastopamajām savvaļas dzīvnieku sugām, kuru pārstāvji apskatāmi arī Līgatnes dabas takās. Izstādē varēs iepazīties ar astoņu dzīvnieku sugu personībām, uzzināt dažādus interesantus faktus, sajust viņu kažoku pieskārienu, kā arī dzirdēt to balsis. Apmeklētājiem būs arī iespēja pārbaudīt savas zināšanas par izstādē piedzīvoto, aizpildot tematiskas uzdevumu lapas. Savukārt vēl pirms izstādes atklāšanas viesi ir aicināti piedalīties Līgatnes dabas taku dzimšanas dienas stafetē. Gaidītas tiek gan ģimenes ar bērniem, gan draugu grupas, kā arī kolektīvi un citas līdzīgi domājošu cilvēku komandas. Stafetes programmā, izstaigājot marķētu taku maršrutu, sagaidāmi vairāki radoši un praktiski uzdevumi lieliem un maziem dalībniekiem – savu zināšanu un prasmju pārbaudīšana, āķīgu uzdevumu risināšana, aktīva līdzdarbošanās un skaistu atmiņu radīšana. Būs arī pārsteiguma balvas no vietējiem uzņēmējiem. Par dzimšanas dienas gaisotni rūpēsies mūziķis Rihards Saule. Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

4. Ungurmuižā svinēs pianistes un komponistes Klāras Vīkas Šūmanes 200 gadu jubileju

Pasaule 2019. gadā svin izcilās pianistes un komponistes Klāras Vīkas Šūmanes 200 gadu jubileju. Viņas mūzika ir pelnījusi skanēt biežāk, tāpēc šajā koncertā kopā ar viņas vīra Roberta Šūmaņa kā arī ar draugu un laikabiedru skaņdarbiem tā tiks celta gaismā, kopā savijoties aizraujošā stāstā par izcilās mākslinieces dzīvi, izaicinājumiem un sasniegumiem kā sievietei - komponistei un pianistei tajā laikā, kā arī nozīmi izpildītājmākslas attīstībā. Pianiste. Komponiste. 8 bērnu māte. Koncertē visā Eiropā. Vīrs beidz dzīvi trakomājā. Kā tas ir, pelnīt lielāko daļu no ģimenes ienākumiem 13 gadu vecumā – it īpaši laikā, kad sievietei ko tādu darīt bija pavisam neparasti? Kā tas ir, kad vīra labākais draugs tevī iemīlas... un tu viņā arī? Kā tas ir, palikt atraitnei ar 7 bērniem? Brīnumbērns, kura pirmās kompozīcijas publicētas 11 gadu vecumā, 12 gadu vecumā satiek un spēlē priekšā lielajam dzejniekam Gētem, tēvs aizliedz precēties ar mīļoto vīrieti, un nākas viņu iesūdzēt tiesā! No Klāras Vīkas – Šūmanes dzīvesstāsta iznāktu seriāls vairākām sezonām, tik piedzīvojumiem bagāta tā bijusi! Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

5. Lūznavas muižā skanēs pasaules balādes

2019. gada  9. martā, uz notikumiem bagātu dienu aicina Lūznavas muiža, kur ar koncertprogrammu "Pasaules balādes" uzstāsies lietuviešu mūziķes Daile Dociene un Egle Bučņūte, tiks atklāta Rēzeknes mākslinieču Anastasijas Bikovas un Grietas Butjankovas izstāde, kā arī varēs nogaršot un iepazīt Rēzeknes novadā radītus gardumus – "Cukurella" mājas kārumus un Latgalē grauzdēto kafiju "Kuup". 9. martā plkst. 13.30 uz savas jaunās izstādes "Pēc ilgas svārstīšanās" atklāšanu aicina Rēzeknes mākslinieces Anastasija Bikova un Grieta Butjankova. Izstādē skatāmie darbi būs kā divu galējību apvienošana – maksimālās spriedzes un miera stāvokļa satikšanās mākslā. Mākslinieces kopējos mākslas projektos un aktivitātēs piedalās kopš 2013. gada. Vairākkārt piedalījušās Mākslas un Mūzikas festivālā "Seven Hills", veidojušas mākslas performances, kopējas izstādes un sienu gleznojumus gan Rēzeknē, gan citviet Latgales reģionā. Izstāde Lūznavas muižā būs skatāma līdz 9. aprīlim. Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

6. Rēzeknē svinēs tradicionālos slāvu tautības svētkus «Masļeņicu»

2019. gada 10. martā plkst. 11.00, Piedošanas svētdienā, ikviens tiek aicināts uz tradicionālajiem slāvu tautību svētkiem "Masļeņica" Rēzeknes Kultūras un atpūtas parkā (Raiņa ielā 29a)! Darbosies svētku tirgus, kurā stiprināt gan miesu, gan garu, iegādājoties slāvu amatnieku krāsainos darinājumus! Pasākuma ietvaros būs arī nacionālo virtuvju – ukraiņu, baltkrievu, krievu – ēdienu degustācija tautas dziesmu pavadījumā. Bērniem – spēles un rotaļas, kā arī vizināšanās ar zirgiem, interaktīvas meistardarbnīcas, jautri konkursi, izlozes un balvas! Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

7. Sanatorijas «Jantarnij bereg» pagalmā svinēs slāvu tautu pavasara gaidīšanas svētkus Masļeņicu

2019. gada 10. martā, no plkst. 12.00 līdz 15.00 pie sanatorijas "Jantarnij bereg" Zvīņu ielā 2, Jaunķemeros, ar slāvu tautu pavasara gaidīšanas svētku – Masļeņicas – tradīcijām iepazīstinās folkloras kopa "Berendejka". Simbolizējot ziemas atkāpšanos un pavasara tuvošanos, lai atbrīvotos no aizvadītā gada likstām, pasākumā tiks dedzināta salmu lelle. Programmā arī ir dejas un lustīgas atrakcijas, bet visus izsalkušus organizētāji gaida pie galda ar pankūkām un ar citiem gardumiem. Masļeņicās beigās ieplānots svētku koncerts, kurā piedalīsies Latvijā pazīstams ansamblis "Ame Roma", ka arī folklora ansamblis "Berendejka" un populāro dziesmu izpildītājs un šova programmas "Kolizejs" solists Deniss Harčenko. Ieeja pasākumā ir bez maksas. Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.55156493sec.