9. septembrī Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā nodarbība bērniem «Mana mīļākā rotaļļieta»

Līdz ar rudens atnākšanu Latvijas Nacionālais vēstures muzejs atsāk cikla "Muzejs ģimenei" pasākumus. 9. septembrī, plkst. 12.00, Brīvības bulvārī 32, Rīgā, notiks izglītojoša un izklaidējoša nodarbība bērniem un viņu vecākiem "Mana mīļākā rotaļlieta".

Mazie apmeklētāji uzzinās, ka muzeja krājumā starp daudzām senām vēstures liecībām glabājas arī dažādu laiku rotaļlietas. Katra no tām stāsta par savu laikmetu un cilvēku dzīvi agrākos laikos. Nodarbībā varēs iepazīt rotaļlietas, kas izgatavotas no dabas materiāliem, piemēram, izmēģināt kaula rūcekni. Paijas, kuras izgatavotas pirms 100 gadiem, tiks salīdzinātas ar rotaļlietām, kuras bērnu sirdis priecējušas ne tik senā pagātnē – ar koka zirdziņu, ar lāci, kas pagatavots no aitas vilnas, ar lellēm no porcelāna, auduma un plastmasas, turpat būs apskatāms uzvelkamais klauns, robotiņš, leļļu mēbeles, dažādas mīkstās rotaļlietas un grāmatu varoņi, kas iemiesoti daudzveidīgos materiālos.

Tiks stāstīs arī par vairākiem mūsdienu bērnu iecienītiem rotaļu tēliem – balto kaķu meiteni Hello Kitty, lelli Bārbiju, Lego klucīšiem u. c. Mazie tiks aicināti arī izpildīt nelielu uzdevumu, proti, salīdzināt redzēto ar izdalītajām attēlu kartītēm. Būs iespēja likt puzles, bet prātu asināt, pildot dažādus uzdevumus sagatavotajās darba lapās.

Nākot uz muzeju, bērni lūgti ņemt līdzi savu mīļāko rotaļlietu, lai iepazīstinātu to ar kādu muzeja krājumā dzīvojošu paiju.

Vecāki aicināti fotografēt un filmēt!

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs reizi mēnesī rīko nodarbības ģimenēm ar bērniem, aicinot laiku pavadīt kultūrvēsturiskā vidē un izzinot kultūras vērtības.

Par ģimeni šo nodarbību kontekstā muzejs uzskata pirmsskolas un jaunāko klašu bērnus, kurus pavada pieaugušie (vecāki, radinieki, draugi).

Maksa par līdzdalību pasākumā – 4 EUR, neatkarīgi no ģimenes locekļu skaita.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
MOST POPULAR of WEEK
Top Offers
THE MOST POPULAR

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1253798sec.