Lidostā «Rīga» skatāma mākslinieces Ditas Lūses gleznu ekspozīcija «Siesta»

Šī gada 12. septembrī plkst. 17:00 Starptautiskās Lidostas Rīga "primeclass" Latvijas Biznesa Zālē ielūgto viesu klātbūtnē tiks atklāta mākslinieces Ditas Lūses gleznu ekspozīcija.

Mākslas platforma "Artalea.com" saņēmusi ielūgumu rīkot mākslas darbu izstādi lidostas jaunajā biznesa zālē, ko apkalpo "TAV Latvia Operation Services", lai ikvienam lidostas biznesa zāles apmeklētājam gaidīšanas laiku starp lidojumiem padarītu patīkamāku. Tā ir lieliska iespēja, lidojot no vienas valsts uz citu, apskatīt augstvērtīgu mākslu no Latvijas.

Ditas Lūses mākslas darbu ekspozīcija, kurai dots nosaukums "Siesta" (viskarstākais dienas laiks Dienvidu zemēs) izvietota gan atpūtas zālē, gan jaunajos Private Suite numuriņos. "Siesta", kas ir centrālās gleznas nosaukums, vienlaicīgi simbolizē arī atpūtas brīdi starp lidojumiem.

Biznesa zāles ekspozīcijai izraudzīti mākslinieces darbi, kas radīti pēdējo gadu laikā un veido asociācijas ar mainīgo dienas plūdumu, gaismas un ēnas refleksiju, mirāžu un atspīdumiem, neaizmirstot kavēšanos atmiņās par dažādu pasaules vietu apceļošanu. Vēstures klātbūtnes valdzinājums ir tas, kas rod laika tiltu starp tagadni un pagātni: "Viduslaiku klosteru un katedrāļu mijkrēšļi, gaiteņu un krusta eju atbalsis, kur varu izbaudīt telpas būtību, izjust dziļumu un perspektīvu, bet arī sajust bijību iedvesošo laika klātbūtni. Gotisko logu gaismas spēles ļauj atklāt vai klusināt telpu, ornamenti uzsver telpiskumu, un izvēlētie motīvi ļauj darbiem piešķirt laika dimensiju", māksliniece Dita Lūse dalās pārdomās par glezniecību kā visaizraujošāko mākslas veidu.

Ikviens biznesa klases apmeklētājs eksponēto mākslas darbu noslēpumu un to radīto stāstu gaisotni var atklāt pats līdz 30.novembrim.

Izstādi "Siesta" rīko mākslas platforma ARTALEA.COM sadarbībā ar "TAV Latvia Operation Services". Virtuālā mākslas galerija un mākslas platforma ARTALEA.COM, kas izveidota pirms diviem gadiem, organizē mākslas izstādes un piedāvā iespēju interneta vietnē iegādāties oriģinālus mākslas darbus – gleznas, skulptūras, fotogrāfijas, kolāžas un grafikas.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Holiday and travel offers 19.04.2024 - 26.04.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More
Holiday and travel offers 16.04.2024 - 23.04.2024 “Following the Trails of Karaite History” Trakai TIC
Celebrating the Year of Lithuanian Karaims, Trakai Tourism Information Center has created thematic route “Following the Trails of Karaite History”. In this | More
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR
Holiday and travel offers 18.04.2024 - 25.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14881492sec.