Valsts svētku priekšvakarā Rīgas Latviešu biedrībā notiks tradicionālā Labdarības balle

Valsts svētku priekšvakarā, 17.novembrī, Rīgas Latviešu biedrības namā norisināsies tradicionālā Labdarības balle – viens no skaistākajiem un krāšņākajiem pasākumiem, kas Rīgā tiek rīkoti, atzīmējot Latvijas valsts dzimšanas dienu. Balles sākums – plkst.19.

Balle notiks jau sesto reizi, un, kā norāda tās rīkotāji, šā svinīgā pasākuma mērķis ir pateikties tiem, kas iesaistās labdarībā un kas dara stipru mūsu valsti un tautu. Balles patronese – Latvijas eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga – pauž: “Senais filosofs Seneka saka: “Tas, kurš dara labu citam, vēl vairāk dara labu pašam sev – ne tajā nozīmē, ka viņu par to gaidītu balva, bet gan tajā, ka apziņa, ka padarīts labs darbs, pati par sevi sniedz lielu prieku.” Balli rīko klubi “Rotary”, “Club 41”, “Zontas” un “Lions”.

Jau tradicionāli balli ievadīs Balles patroneses Vairas Vīķes-Freibergas un Rīgas Latviešu biedrības priekšsēdētāja Gunta Gailīša uzruna, kā arī mākslinieku koncerts. Šogad pasākumu ar priekšnesumiem kuplinās Latvijas Nacionālās operas solists Juris Vizbulis, deju orķestris “Mirāža” (diriģents – Lauris Amantovs), Prezidiju Konventa vīru koris (diriģente – Lorija Vuda) un dejotāji.

Programmā paredzēta arī tradicionālā polonēze deju orķestra “Mirāža” pavadījumā, ar ko tiks atklāta balle; dejas, vakariņas, labāko Latvijas mākslinieku (Jura Dimitera, Ivara Poikāna, Arta Butes, Jāņa Ziņģīša, Sarmītes Caunes u.c.) ziedoto gleznu izsole, vērtīgu balvu loterija (tās sarūpējuši “Baltic Travel Group”, “Rāmkalni”, “Madara Cosmetics”,  “Soulstones by Agnese Zeltina”, vīnu izlasi uzsauc “Spirit & Vine”, G.H. MUMM šampanietis, apgāds “Jumava” u.c.),  kā arī tautā iemīļotā diriģenta Arvīda Platpera vadītā sadziedāšanās RLB Zelta zālē.

“Balles kulminācija ir viesu gājiens pusnaktī ar ziedu klēpjiem pie Brīvības pieminekļa, lai kā pirmie suminātu savas valsts  99.jubileju,” norāda viena no balles organizatorēm – “Hotel Gutenbergs” īpašniece Mairita Solima.

Atgādināsim, ka balles norises vieta – Rīgas Latviešu biedrības nams, kas ir Latvijas valstiskuma, zinātnes, izglītības un kultūras šūpulis, šogad svin 150.gadskārtu. Arī šogad gleznu izsolē iegūtie līdzekļi tiks novirzīti RLB nama atjaunošana (iepriekšējās Labdarības ballēs ziedojumos iegūtie 45 000 EUR ir tikuši novirzīti šim mērķim). Jāuzsver, ka līdzšinējās ballēs gūtie ziedojumi tikuši izmantoti Jaņa Rozentāla freskas izgaismošanai virs ieejas RLB nama (2012.g.); RLB vestibila un garderobes pārveidei arh. M. Pīlēna vadībā (2013.g.), RLB Karoga mastu un  kāpņu margu izveidei (2014. un 2015.g.), kā arī RLB Kultūrizglītības centra kapitālajam remontam (2016.g.).

Jāpiebilst, ka Labdarības balli var apmeklēt ikviens interesents – ikviens tiks mīļi gaidīts!

Biļetes uz pasākumu var iegādāties “Biļešu Paradīzes” kasēs vai internetā www.bilesuparadize.lv.  

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
MOST POPULAR of WEEK
Top Offers
THE MOST POPULAR

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11580205sec.