Rīgas Sv. Pētera baznīcā notiks Latvijas fotogrāfu darbu izstāde «Latgales veltījums Latvijai»

Atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienu, 2017. gada 15. novembrī Rīgas Sv. Pētera baznīcā tiks atklāta fotogrāfiju izstāde “Latgales veltījums Latvijai”. Izstādes tapšanas procesā ir piedalījušies vairāk nekā simts Latvijas fotogrāfu. Ekspozīcijas mērķis ir atklāt Latgales reģiona novadu savdabību un bagātināt mūsu kopējo kultūrvēsturi.

Izstādes apmeklētāji tiks iepazīstināti ar darbiem, kas par godu Latgales kongresa un Latvijas Valsts simtgadei tika apkopoti grāmatā “Latgalietis XXI gadsimtā”. Daļa izstādes būs veltīta Latgales ainavai, tomēr ekspozīcijas apmeklētāji varēs ne tikai priecāties par Latgales dabas skaistumu un sociālas ievirzes fotodarbos sajust reģionā dzīvojošo cilvēku sirsnību.

Ideja par Latgales cilvēku iemūžināšanu pieder Preiļu fotomāksliniekam Igoram Pličam un tā radās līdz ar sarunām par Latgales kongresa simtgadi - tas bija sākums unikāla fotoalbuma veidošanai, kurā tika iekļautas fotogrāfijas no visiem Latgales novadiem. Vairāk nekā simt Latvijas foto meistaru ieskatījās novada lielākajā vērtībā - Latgales ļaudīs, viņu dzīvesveidā un saskarsmē ar Dievu, Dabu un Darbu. Ar portreta palīdzību, kas ir ne tikai visvecākais, bet arī pats sarežģītākais žanrs fotomākslā, tiek atklātas Latgales cilvēku īpatnības, paražas, tikums, tradīcijas un  rakstura īpašības.

Fotogrāfiju izstāde “Latgales veltījums Latvijai” Rīgas Sv. Pētera baznīcā būs apskatāma līdz 2017. gada 11. decembrim.

Pasākumu organizē Latgales plānošanas reģions, Latgales reģiona attīstības aģentūra, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienība, Rīgas Sv. Pētera baznīcas pārvalde.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
MOST POPULAR of WEEK
Top Offers
THE MOST POPULAR

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.146698sec.