Kontrtenors Sergejs Jēgers dziedās koncertā «Ave Maria» Rīgas Domā

Otrajos Ziemassvētkos, 25. decembrī, festivāla “Eiropas Ziemassvētki” ietvaros Rīgas Doma velves pieskandinās “Ave Maria” dažādu laikmetu un tautību komponistu skatījumā kontrtenora Sergeja Jēgera izpildījumā.

Klausītājus priecēs arī baroka ārijas un instrumentāli opusi, Ziemassvētku korāļi un tradicionālas melodijas. Pie ērģelēm Diāna Jaunzeme-Portnaja, vijoles skanējums Agneses Kanniņas-Liepiņas pārziņā, savukārt kontrabasu spēlēs Jānis Stafeckis.

Koncerta programmā dzirdēsim Kamila Sensāna, Franča Šūberta, Vladimira Vavilova skaņdarbus “Ave Maria”; skanēs Georga Frīdriha Hendeļa ārija Verdi prati no operas “Alčīna”; viens no slavenākajiem Sezāra Franka darbiem Panis angelicus - fragments no viņa 1860. gadā komponētās Mesas; Ziemassvētku dziesmas – “Ak, tu priecīgā”, “Es skaistu rozīt’zinu”, “Mazais bundzinieks”; Franča fon Bībera “Pasludināšana”, kas ir pirmā no tām sešpadsmit Bībera kompozīcijām, kuru kopums mūzikas vēsturē atpazīstams kā “Rožukroņa sonātes” un citi skaņdarbi.

Koncerta noslēgumā skanēs viena no populārākajām un iemīļotākajām Ziemassvētku dziesmām - “Klusa nakts, svēta nakts”. Tās izcelsme saistāma ar Austriju - vācu valodā rakstītā teksta autors ir Zalcburgā dzimušais Jozefs Mors, katoļu priesteris un rakstnieks, un pēc viņa lūguma 1818. gadā, neilgi pirms Ziemassvētku vakara šīs vārsmas mūzikā ietērpis austriešu pedagogs un ērģelnieks Francis Grūbers.

Festivālu “Eiropas Ziemassvētki” atbalsta Rīgas dome.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
MOST POPULAR of WEEK
Top Offers
THE MOST POPULAR

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.21396303sec.