Rīgā uzstādīts pasaules rekords šampanieša pudeļu atvēršanā ar zobenu

Šampanieša festivāls Riga Wine & Champagne iepriekšējā nedēļas nogalē no 7. līdz 10.martam Rīgā pulcēja gardēžus un šampanieša cienītājus no Baltijas valstīm, Zviedrijas, ASV, Lielbritānijas un Francijas. Festivāls priecēja ar vairāk nekā 100 šampaniešu degustāciju jeb Audi Burbuļu parādi Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, iespēju izglītoties vadošo Latvijas, pasaules un Šampaņas ekspertu, vīndaru un vīnziņu kompānijā, kā arī pirmo Baltijas vīna forumu un vīna karšu konkursa apbalvošanas ceremoniju. Festivāla noslēgumā Raimonds Tomsons, Eiropas un Āfrikas vīnziņu čempions, Latvijas Nacionālā muzeja priekšā uzstādīja jaunu pasaules rekordu šampanieša pudeļu atvēršanā ar zobenu.

Pasaules rekords sabrage jeb 71 ar zobenu atvērta pudele minūtē

10. martā pirmoreiz Latvijas vēsturē tika uzstādīts pasaules rekords sabrage jeb rekords šampanieša pudeļu atvēršanā ar zobenu vienas minūtes laikā. Audi Burbuļu parādes vakara sesijas noslēgumā Raimonds Tomsons (Vincents), Eiropas labākais vīnzinis, minūtes laikā ar zobenu atvēra rekordlielu skaitu jeb 71 pudeli šampanieša. Iepriekšējais Ginesa rekords šampanieša pudeļu atvēršanā ar zobenu piederēja Ašritam Furmanam, kurš vienas minūtes laikā ar zobenu 2015. gada 2. augustā atvēra 66 šampanieša pudeles.

Leģenda vēsta, ka šampanieti ar pompu atvērt, pudeles kakliņu nošķeļot ar zobenu, franču kavalēristi pirmoreiz iemācījušies Napoleona karu laikā Kliko kunga atraitnes (leģendārās Champagne Veuve Clicquot saimnieces) pagalmā. Audi Burbuļu parādes pagalmā jeb Latvijas Nacionālā mākslas muzeja priekšā vairāk nekā 200 gadus vēlāk pasaules rekordu sabrage uzstādījis Raimonds Tomsons, Eiropas labākais vīnzinis un restorāna Vincents vadītājs. Rekorda uzstādīšana un festivāls kopumā jau pievērsis uzmanību Rīgai kā reģiona vīna un gardēdības galvaspilsētai.

100 šampanieši un 50 dzirkstošie vīni Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā

Šampanietis 10. martā pirmoreiz viesojās Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, lai Audi Burbuļu parādes – Baltijā vērienīgākās šampaniešu degustācijas – laikā dotu iespēju iepazīt un nobaudīt vairāk nekā 100 izcilākos šampaniešus vadošo vīnziņu, leģendāru Šampaņas vīndaru un pasaulslavenu grāmatu autoru kompānijā. Festivāla organizatoru mērķis bija Latvijas un Baltijas gardēžiem šampanieti parādīt jaunā gaismā, meistarklasēs un semināros iepazīstinot ar Šampaņas pamatiem, aizkulisēm, vīndaru rokrakstiem, atklājot, ka šampanietī aiz burbuļiem slēpjas cēls vīns.

Audi Burbuļu parādes spožākās zvaigznes būs vīndari un Šampaņas namu īpašnieki Lorāns Šamps no Champagne Vilmart, Šampaņas gada zemnieks Adriens Donts no Champagne Dhondt-Grellet, Žeroms Legrā no Champagne Legras-Haas, Frederiks Panajotis no Champagne Ruinart, Kristofs Konstants no Champagne Paul Bara, Žils Delabastjē no Champagne de Venoge, kā arī Pīters Liems, viens no atzītākajiem pasaules šampanieša ekspertiem, un Raimonds Tomsons (Vincents), Eiropas čempions vīnzinībās

Par Riga Wine & Champagne:

Riga Wine & Champagne ir pirmais šampaniešu, vīnu un gardēdības festivāls ar plašāko augstākās raudzes vīnu degustāciju, meistarklašu un vakariņu programmu Baltijas valstīs. Festivāls aizsākās 2012. gadā un tradicionāli notiek divās - rudens un pavasara - sesijās. Līdz šim festivālā Rīgā viesojušies virkne pasaules vadošo vīndaru un vīna kritiķu – t.sk. kritiķi un apskatnieki Peter Liem, Richard Juhlin, Andrew Jefford, Michael Schuster, Essi Avellan MW, Tim Wildman MW, vīndari Pierre-Emmanuel Taittinger, Charles Philipponnat, Michel Drappier, Jean-Herve Chiquet, Laurent Fresnet, Willi Brundlmayer, Stefano Carpanetto, Mireia Torres un daudzi citi. Riga Wine & Champagne nebūtu iespējams bez partneru pretimnākšanas un vēlmes attīstīt vīnmīlības un gardēdības kultūru Latvijā. Festivāla partneris Audi Latvija, meistarklašu partneri – Electrolux Latvija un Riedel glāzes.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
MOST POPULAR of WEEK
Top Offers
THE MOST POPULAR

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41711307sec.