Viesnīcā Grand Palace Hotel notiks Martas Labdarības balle

2018. gada 12. maijā Vecrīgas viesnīcā Grand Palace Hotel jau ceturto reizi norisināsies labdarības pasākums “Martas Balle Rīgā”. Notikuma pamatmērķis mērķis ir savākt līdzekļus un novirzīt tos labdarībai atbalstot šī brīža medicīnas problēmas, iesaistīt sabiedrību sociāli nozīmīgu jautājumu risināšanā, kā arī popularizēt Latviju un Rīgu, kā galamērķi ar ievērojamu kultūrvēsturisku mantojumu.

“Martas Balle Rīgā” tiek organizēta zem Austrijas konsulāta Rīgā patronāžas un līdzekļu vākšana notiks labdarības fonda “Sergeja Jēgera Labdarības Fonds” ietvaros, kam ir sabiedriskā labuma organizācijas statuss, kā arī šogad fonds svin savu 10-gadu jubileju.

“Balles nosaukums ir cieši saistīts ar kādas vienkāršas izcelsmes meitenes vārdu, kas nāca no Livonijas un vēlāk kļuva par Krievijas imperatori. Daudzi vēsturiski fakti liecina, ka līdz 12 gadu vecumam Marta nodzīvoja Rīgā. Vēlāk viņa tika audzināta mūsdienu Alūksnē pie prāvesta Ernsta Glika. 1724. gada maijā Martu kronēja un viņa kļuva par Krievijas Imperatori Katrīnu I. Laikabiedri vēstīja, ka Katrīnai I bija labsirdīgs raksturs un dāsna sirds. Viņa bija mecenāte, nodarbojās ar labdarību un atbalstīja apgaismību”, - stāsta labdarības balles idejas autore Svetlana Leva.

Pirmais Martas balles pasākums tika rīkots 2014. gadā Grand Palace Hotel un ar katru gadu uzņēma arvien lielākus apgriezienus gan pasākuma apmeklētāju, gan izsoles balvu, gan ziedojumu kopsummas ziņā. 2014. gadā par Martas ballē  saziedotajiem 5 000€ tika nodrošināta iespēja maznodrošinātajam ģimenēm gadu nodarboties ar sportu. 2015. gadā par ballē saziedotajiem 15 000€ Rīgas Austrumu Universitātes klīniskajai slimnīcai 16. neiroķirurģijas nodaļai tika nopirkts binokulārais mikroskops un pneimatiskais smadzeņu urbis. 2016. gada ballē pavisam tika saziedoti jau nedaudz vairāk kā 22 000€, kuri tika novirzīti Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas onkohemotoloģijas nodaļai, lai iegādātos vēnu meklētājus, elektroniskos zīdaiņu svarus, pulsoksimetrus, profesionālos digitālos asinsspiediena mērītājus, dažāda izmēra mansetes, pretizgulējuma spilvenus un digitālos laboratorijas svarus. Savukārt 2018. gada Martas ballē mēs prognozējam iegūt līdzekļus, lai atbalstītu un iegādātos Rīgas internātvidusskolas bērniem ar dzirdes traucējumiem muzikālo ūdens gultu komplektā ar pārvalku, kura izmaksas ir 3000€ un skaņas kasti ar krāsu funkcionalitāti arī 3000€ vērtībā. Bez tam plānojam palīdzēt Rīgas 1. speciālajai internātskolai-attīstības centram iegadāties neiroloģiski atgriezeniskas saites aparatūru un programmatūru (acu kustību navigatoru), kas izmaksā 8000€.

Šogad balle pārsteigs viesus ar unikālu kulturālu un izklaidējošu programmu. Bez Sergeja Jēgera, uzstāsies tādas operas zvaigznes kā Sonora Vaice un Andrejs Krutojs, kā arī populārās mūzikas izpildītāji – Markus Riva, Samanta Tīna, Kristīne Zaharova, Dmitrijs Lanskojs un Deniss Melņiks, gruppa Riga Bisquits, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra kvintets un daudzi citi. Pasākuma programma būs pārsteigumu pilna, savukārt loterija un izsole – pilna ar vērtīgām balvām. Par pasākuma atmosfēru un pārsteigumiem rūpēsies vakara vadītāji – Natalija Olesik, Valdis Melderis, Ieva Adamss un Romāns Aronsons.

Pasākuma oficiālais afterparty norisināsies Friends Club, kura vadībai balles organizatori izsaka pateicību par atbalstu.

Biļetes uz Martas Balli ir iespējams iegādāties viesnīcā Grand Palace Hotel. Ieejas biļetes cena – 50 Eur, vietas pie galdiņa – 130 Eur. Minētie izcenojumi ir spēkā līdz 1. maijam. Pēc norādītā datuma cenas būs 65 Eur un 150 Eur atbilstoši.

Tie, kas vēlās ziedot augšminētajiem mērķiem jau tagad, ir iespēja pārskaitīt finanses uz Sergeja Jērgera labdarības fonda rekvizītiem jebkurā laikā. Fonda reģistrācijas Nr. 40008117896, Baltā iela 9-3, Rīga, LV-1055, Swedbank filiāle “Centrs”, LV54HABA0551017846560. Maksājuma mērķis - Ziedojums specialo iekartu iegadei

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
MOST POPULAR of WEEK
Top Offers
THE MOST POPULAR

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.28041601sec.