Rīgā atklās Dziesmu un deju svētku vēstniecību

Lai ieskandinātu Dziesmu un deju svētkus ne tikai uz lielajām skatuvēm, bet arī ikvienā Latvijas pilsētā, Rimi veikali pārtop par īpašām Dziesmu un deju svētku vēstniecībām, kurās būs iespēja uzzināt par Svētkos aktuālo. Ar svinīgu vēstniecības karoga pacelšanu, tautas deju ansambļu priekšnesumiem, koru dziedājumiem un dažādām darbnīcām lieliem un maziem Rīgā vēstniecību dziedātājas Olgas Rajeckas vadībā atklās 8. jūnijā. Pasākums notiks Doma laukumā, plkst. 14.30 – 18.30. Aicināts ikviens rīdzinieks un pilsētas viesis!


Piektdien, 8. jūnijā, plkst. 14.30 notiks pasākuma atklāšana un simboliskas atklāšanas lentes griešana, savukārt plkst. 15.30 kopā ar pilsētas mēru Uldi Sesku, Dziesmu un deju svētku koordinatori Liepājā – Baibu Kļavu, kā arī Rimi pārstāvjiem tiks pacelts Dziesmu un deju svētku vēstniecības karogs. Tūdaļ pēc svinīgās karoga pacelšanas pilsētas domes pārstāvji kopā ar Rimi Gardēdi Lieni Zemīti sacentīsies gardumu gatavošanā, kā arī stāstīs par saviem piedzīvojumiem, iepazīstot Dziesmu un deju svētku kolektīvus.


Pasākumu pieskandinās bērnu tautas deju ansamblis Dzintariņš, bērnu un jauniešu vokālais ansamblis Kolibri kā arī folkloras kopas Laiva jauniešu studija Banga.


Visas dienas garumā – no plkst. 14.30 – 18.30 ikvienam pilsētas iedzīvotājam un viesim būs iespēja piedalīties dažādās darbnīcās – izgatavot savu tautisko kroni, sapīt rokassprādzi, kurā iepīt arī visas labās domas un emocijas svētkus gaidot, piedalīties sportiskās stafetēs Latvijas simtgadi gaidot, izdziedāties un izdancoties kopā ar Dziesmu un deju svētku dalībniekiem, kā arī daudzas citas jautras un tautiskas aktivitātes. Savukārt plkst. 15.00 tiks pasniegta īpašā Dziesmu un deju svētku kūka, kuras receptes autore ir Rimi Gardēde, kūku meistare Liene Zemīte.


Rimi savos veikalos īpašās Svētku vēstniecības vērs laikā no 28. maija līdz 8. jūlijam. Visā Latvijā tās sniegs aktuālāko informāciju par Svētku norisi, kā arī darbosies kā reģionālais centrs Svētku sajūtas radīšanai ikdienas apmeklētājiem. Katrā no Rimi vēstniecībām būs informatīvi Dziesmusvētku stendi  ar bezmaksas Svētku avīzēm, programmu, pastkartēm, Svētku suvenīriem, kā arī Svētkiem veltītu produktu līniju. Tos iegādājoties, 3 eiro centi no katra iepakojuma tiks novirzīti Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas mazo pacientu ērtību uzlabošanai un Dziesmusvētku sajūtas ienešanai slimnīcā.


XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki, kas šoreiz notiek Latvijas valsts simtgades zīmē, Rīgu pieskandinās no 2018. gada 30. jūnija līdz 8. jūlijam. XXVI Vispārējos latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkus organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esošā valsts iestāde, atbalsta lieldraugi Swedbank, Elektrum, Latvijas Mobilais Telefons (LMT), kā arī atbalstītāji Rimi, Squalio, Circle K Latvia, KPMG, Wess.


COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
MOST POPULAR of WEEK
Top Offers
THE MOST POPULAR

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12073302sec.