Ceļā uz #DzSv: Iepazīsti Mežaparka Lielo estrādi no mūsdienu «putna» lidojuma

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki jau teju ir klāt. LMT Straume piedāvā ceturto stāstu video sērijā par vērienīgo gatavošanos svētkiem. Šoreiz esam devušies Mežaparka Lielās estrādes tūrē, lai izpētītu, kā mainījusies vēsturiskā vieta, kur jau pavisam drīz pulcēsies Latvijas skanīgākās balsis.

Mežaparka Lielā estrāde pēdējo reizi atjaunota 1990. gadā, bet šogad pēc apjomīgās pārbūves tā atdzimst jaunā veidolā. Māra Sleja kopā ar estrādes projekta autoru, arhitektu Austri Mailīti dodas ekskursijā pa tradicionālo Dziesmu svētku norises vietu, lai aplūkotu estrādes un tās apkārtnes jauninājumus.

Arhitekts uzsver, ka būtiski ir arī saglabāt atmiņas, jo Mežaparka lielajai estrādei ir milzu simboliskā nozīme. Viena no šādām atmiņām ir, piemēram, skatuves tribīnes fragmenti – dēļi, uz kuriem stāvējušas un dziedājušas vairākas paaudzes.

Jaunās estrādes izmēri ir iespaidīgi, tādēļ Māra Sleja kopā ar sacīkšu dronu pilotu Kārli Grosu piedāvā Austrim Mailītim doties estrādes tūrē virtuālajā realitātē. Kā jaunā Mežaparka Lielā estrāde izskatās no mūsdienu "putna" lidojuma – noskaties video stāstā!

LMT Straume astoņu video stāstu sērijā ielūkosies svētku organizēšanas aizkulisēs un uzzinās par kolektīvu gatavošanos Dziesmu un deju svētkiem.

Mežaparka estrādes video stāsts skatāms arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā. Skatītāji aicināti dalīties savos iespaidos Twitter diskusijās, lietojot tēmturus #DzSv un #AtspēkoMītu.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
MOST POPULAR of WEEK
Top Offers
THE MOST POPULAR

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14061499sec.