Brīvdabas muzejs aicina uz amatu, spēļu un rotaļu dienu

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs ielūdz uz "Amatu dienu. Spēļu un rotaļu dienu" 2. septembrī no 10.00 līdz 16.00. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja satikt seno amatu meistarus no visas Latvijas, izmēģināt spēkus ar senajiem darba rīkiem, iepazīt Latvijas aitkopības tradīcijas, kā arī apmeklēt Pirts svētkus. Pirms atgriešanās skolas solā paši mazākie tiek aicināti jestri nosvinēt vasaru ar iemīļotām un piemirstām spēlēm, piedalīties rotaļlietu darbnīcās un doties skanīgās rotaļās ar folkloras kopām.

Visas dienas laikā Kurzemes zemnieku sētā mazi un lieli kā ierasts tiks aicināti līksmās lauku spēlēs ar Aldoni Baldiņu. Savukārt Lībiešu sētā folkloras kopas “Zvīgzna”, “Ciguzi”, “Krulla” un “Teikas muzikanti” vadīs muzikālās rotaļas. Muzeja sētās darbosies amatu meistari, ģimenēm būs iespēja piedalīties radošajās darbnīcās, spēlēt senās spēles un iemēģināt roku amata prasmēs.

Mauru sētā tiks demonstrēti senie “veļas darbu”. Turpat kaimiņos – Lurķu sētā, būs iespēja vērot un piedalīties virvju vīšanas, krēslu pīšanas darbos. Otrpus Lurķu mājai tiks seperēts piens un kults sviests. Bērni varēs piedalīties ganu spēlēs un izvizināties zirga mugurā. Vidzemes sētā darbosies meldru pinēja, adītāja un pastalu meistars. Mērsraga smēdē šķindēs kalēja darbi. Latgales sētā rosīsies Latgales podnieks un tāsu meistars, bet audēju mājā Lejasboļi būs iespēja vērot audējas amata demonstrāciju. Lībiešu sētā pinējs iepazīstinās ar klūgu, saknīšu un niedru pīšanas tradīcijām. Pasākuma laikā pie Priedes kroga būs iespēja vērot prievīšu aušanu, keramikas meistardarbnīcu un pašā krogā - maizes cepšanu.

Sadarbībā ar  Latvijas Aitu audzētāju asociāciju Kurzemes zvejnieku ciemā būs iespējams iepazīt Latvijas aitkopības tradīcijas. Latvijas Aitu audzētāju asociācija piedāvās krāšņu aitu karnevālu, vilnas maisa mešanu, gleznošanu, vilnas krāsošanu ar dabīgajām krāsām, filcēšanu un citas aktivitātes ar un ap aitām. Pasākuma laikā viesiem arī būs iespēja arī nobaudīt jēra gaļas burgerus un zupu.

Kurzemes zvejnieku ciemā pulcēsies mājražotāji ar gardumiem un amatnieki ar noderīgiem un skaistiem darinājumiem.

Sadarbībā ar Pirts skolu pie Vidzemes sētas Pūnītes notiks Latvijas Pirts svētki. Apmeklētāji varēs uzzināt Latviskās pirtiņas tradīcijas, piedalīties slotiņu siešanā, klausīties lekcijas par dažādām dabas, veselības un pirts tēmām, kā arī iemācīties latviskos dančus Danču kluba pavadībā. Apmeklētājiem tiks piedāvāta pirts lietu izstāde, skrubji un zaļie paklāji, pirtiņā iešana un paraugdemonstrējumi, kā arī šogad pasākumā - Pirtnieku Meistarskate. Vidzemes sētas slietenī saimniece svētku viesus cienās ar Pirtnieka zupu.

Šo svētdien Brīvdabas muzejā gan liels, gan mazs atradīs sev interesantu un aktīvu nodarbi!

Ģimenēm ar bērniem.

Pirmsskolas vecuma bērniem ieeja muzejā ir bez maksas.

Ģimenes biļete (1 līdz 2 pieaugušie + 1līdz 4 bērni līdz 18 gadu vecumam) 8,50€.

Neaizmirstam – muzeja autostāvvietas ir bez maksas.

Vecākiem ar pašiem mazākajiem – pieejama pārtinamā istaba.

Ieeja, darba laiks un cenas.

Ieeja pasākumā no muzeja Galvenās ieejas – Brīvdabas ielas 21. Muzejs apmeklētājiem būs atvērts no plkst. 10:00 līdz 20:00. Ieejas maksa skolēniem 1,40€, pilna laika studentiem 2,00€, pensionāriem 2,50€, pieaugušajiem 4,00€.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
MOST POPULAR of WEEK
Top Offers
THE MOST POPULAR

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15437794sec.