Viss mājoklim, videi un enerģijai būs atrodams Ķīpsalā

Materiāli un instrumenti mājokļa remontam, risinājumi efektīvākai telpu apsildīšanai, viedie transportlīdzekļi, padomi mājokļa iegādei un vēl daudz kas cits gudrai saimniekošanai no 2018. gada 19. līdz 21. oktobrim izstādēs "Māja. Dzīvoklis 2018" un "Vide un enerģija 2018".  Ķīpsalā ikviens varēs uzzināt aktuālās tendences energoefektivitātes, būvniecības un nekustamo īpašumu jomā.

Izstāžu dalībnieki piedāvās risinājumus gan lieliem infrastruktūras objektiem, gan ikvienai mājsaimniecībai, kas vēlas efektīvāk izmantot energoresursus, apsildīt telpas un gudri renovēt savu mājokli.

Viss mājas labiekārtošanai

Trīs dienas Ķīpsalā varēs atrast visu nepieciešamo mājokļa būvniecībai, renovācijai un labiekārtošanai – būs apdares materiāli, grīdas segumi, santehnika, virtuves mēbeles, audiosistēmas, interjera dizaina priekšmeti u. c. Īpaši plaša izvēle izstādē būs tiem, kam nepieciešamas durvis, grīdas segums, mājsaimniecības preces, ūdens attīrīšanas iekārtas, vārti un žogi. Savu produkciju piedāvās "Baltijas durvis", "Bel-Door", "Ambe", "Iļģuciems", "Kalo būve", "WATEX" u. c. Savukārt jumtu segumus prezentēs vadošie būvniecības uzņēmumi "Monier" un "Toode". Āra ekspozīcijā varēs aplūkot jau gatavas pirts mājiņas, lapenes, grilus un citas mājsaimniecībā noderīgas lietas.

Efektīvāka telpu apsildīšana

Uzņēmumu speciālisti dalīsies padomos par rudenī tik aktuālo tēmu – kā efektīvāk apsildīt telpas. Apmeklētāji varēs uzzināt par dažādas jaudas apkures katliem privātmājām un industriālajām katlu mājām rūpnīcām un uzņēmumiem. Granulu apkures risinājumus piedāvās "Grandeg", "Duo Systems", "FAN", "AGB", bet biomasas apkures katlus un moduļveida katlumājas prezentēs "Anna Asistance", saules paneļus – "A J Power" un "NAPS Solar Systems". Visu nepieciešamo siltumam piedāvās izstādes "Māja. Dzīvoklis 2018" ilggadējie dalībnieki – "Intersol", "Akmens krāsnis", "Helmiks R", "Apkures katli" un citi.

Viedais transports

Šogad e-mobilitātes stenda piedāvājums ir daudz plašāks nekā pērn, un tajā būs apskatāmi ne tikai jaunākie elektrovelosipēdi un elektroautomobiļu modeļi, piemēram, "Tesla", bet arī uzlādes stacijas un sabiedriskais transports. "Rīgas satiksme" demonstrēs ar ūdeņradi darbināmu trolejbusu un e-autobusu, bet speciālu degvielas katalizatoru kaitīgo emisiju samazināšanai piedāvās "Inducont". Bez maksas varēs izbraukt ar elektrisko taksometru un elektroskūteriem!

Tīrākai videi

Kā būtu, ja par gaisa piesārņojuma līmeni tu saņemtu īsziņu savā telefonā? "Estonian, Latvian & Lithuanian Environment" izstāžu apmeklētājiem prezentēs "Riga airTEXT" – gaisa kvalitātes prognozes pakalpojumu, kas bez maksas īsziņas un e-pasta vēstules veidā brīdina par gaisa piesārņojumu. Savukārt ūdens attīrīšanas iekārtas piedāvās "August Latvia" un "Enfriho", bet jaunākos izgudrojumus enerģijas izmantošanā demonstrēs Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūts.

Atvērtās skatuves

Trīs dienu laikā Ķīpsalā uz atvērtajām skatuvēm abās Izstāžu centra hallēs notiks prezentācijas un semināri par nozarē aktuālām tēmām. "FAN" un "Grandeg" stāstīs par kompaktiem apkures risinājumiem, bet "Advangrid" prezentēs elektrotīkla monitoringa sistēmas uzņēmumiem. Konferences "Ziemeļvalstu un Baltijas valstu enerģētikas un klimata izaicinājumi" dalībnieki no "Cleantech" un Viedās pilsētas klastera stāstīs par tendencēm mobilitātē un klimata izmaiņu problēmu risinājumiem. Savukārt paneļdiskusijās par nekustamo īpašumu skaidros, kādas ir dzīvokļa un mājas priekšrocības, apsaimniekošanas un "ALTUM" iespējas.

Nekustamais īpašums

Izstādes "Māja. Dzīvoklis 2018" sadaļā "Realty & Investment" piedalīsies divas no Baltijā lielākajām nekustamo īpašumu kompānijām – "Ober Haus Real Estate" un "LATIO". Latvijas Nekustamo īpašumu darījumu asociācijas "LANĪDA" biedri piedāvās savus pakalpojumus un informēs par aktualitātēm, savukārt bankas "Luminor" konsultanti stāstīs par finansējuma iespējām.

Ievadkonference

18. oktobrī notiks "Vide un enerģija 2018" ievadpasākums – starptautiskā konference "Ziemeļvalstu un Baltijas valstu enerģētikas un klimata izaicinājumi", kuras mērķis ir kontekstualizēt Baltijas un Ziemeļvalstu pilsētas reģionālā griezumā, aplūkojot gan ES direktīvu ietekmi uz pilsētu attīstību, gan arī jaunākos Baltijas un Ziemeļvalstu tehnoloģiskos risinājumus viedākai mobilitātei un veiksmīgāk funkcionējošai aprites ekonomikai pilsētās. Konferenci rīko Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā, un tā notiks "Altum" konferenču zālē Rīgā. Vairāk info šeit.

Vienu biļeti uz abām izstādēm var iegādāties ne tikai biļešu kasēs Ķīpsalā, bet arī internetā.

Seko līdzi jaunumiem arī mājaslapā: www.majaunvide.lv

Izstādes darbalaiks:

19. un 20. oktobrī 10.00–19.00

21. oktobrī 10.00–17.00

COMMENTS

(name)


 
MOST POPULAR of WEEK
Top Offers
THE MOST POPULAR

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13404202sec.