Apskati unikālo izstādi «Latvijas gadsimts»

Latvijai nozīmīgajā dienā – 2018. gada 18. novembrī – ikviens aicināts atkārtoti vai pirmo reizi izsekot Latvijas valsts tapšanas, izveides un pastāvēšanas stāstam vēsturnieku redzējumā vērienīgajā 68 muzeju kopizstādē "Latvijas gadsimts", kas veidota kā muzeju veltījums Latvijas valsts pasludināšanas simtajai gadadienai un ir viens no simtgades programmas centrālajiem notikumiem.

Izstāde aplūkojama Latvijas Nacionālā vēstures muzeja telpās (Brīvības bulvārī 32, Rīgā, tikai 50 metru attālumā no Brīvības pieminekļa). Muzejs būs atvērts no plkst. 11.00 līdz plkst. 19.00. Ieeja – brīva.

Īpašā izstādes sadaļā atainotas 38 Latvijas valsts dibinātāju – 1918. gada 18. novembra valsts pasludināšanas akta parakstītāju – biogrāfijas. Tik pilnīgi tās izpētītas pavisam nesen, klajā laista arī grāmata "Latvijas valsts dibinātāji", kas no 17. novembra iegādājama turpat Latvijas Nacionālā vēstures muzeja veikalā, tāpat kā izstādes "Latvijas gadsimts" katalogs gan latviešu, gan angļu valodā.

18. novembrī muzejs visu dienu ik pēc stundas interesentiem piedāvās ekskursiju "Virziens: neatkarīga valsts", kurā gūt ieskatu Latvijas valsts dibināšanas norisēs un 38 dibinātāju dzīvesstāstu nezināmajās lappusēs vēsturnieka vadībā. Norises sākums izstādē "Latvijas gadsimts" plkst. 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 17.00 un plkst. 18.00.

Visas dienas garumā apmeklētāji arī varēs izmantot iespēju fotopostenī iemūžināt sevi vēsturiskās ainās, paturot iegūto foto privātai piemiņai no valsts simtgades atzīmēšanas dienas vai ievietojot sociālajos tīklos.

Izstāde "Latvijas gadsimts" ir hronoloģisks stāsts par Latvijas idejas nozīmi latviešu nācijas un sabiedrības dzīvē, iekļaujot dažādo laikmetu politiskos kontekstus, katra laikposma kultūras, sabiedrisko vai saimniecisko dzīvi raksturojošus priekšmetus un cilvēku dzīvesstāstus. Vēstures liecības no Kurzemes, Latgales, Sēlijas, Vidzemes, Zemgales un Rīgas papildina digitālā formā vērsts saturs. Tāpat izstāde rosina domāt par to, kādi notikumi un personības ietekmēja Latvijas simt gadu ceļu, ko vārds "Latvija" nozīmēja dažādos laikos un paaudzēs, kā Latviju dibināja, aizstāvēja, cēla, zaudēja, slēpa un atkal atguva.

Muzejā gaidītas arī ģimenes ar bērniem. Plkst. 12.00, 14.00 un 16.00 notiks izglītojoša un izklaidējoša nodarbība bērniem "Mana Latvija". Par to, kā pirms 100 gadiem latviešu apdzīvotie novadi pirmo reizi tika apvienoti vienā valstī, mazajiem stāstīs Latvijas Nacionālā vēstures muzeja muzejpedagogi. Bērniem būs iespējas izpausties arī radoši. Nodarbība notiks ēkas ceturtajā stāvā.

COMMENTS

(name)


 
MOST POPULAR of WEEK
Top Offers
THE MOST POPULAR

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15092993sec.