Jau šonedēļ Rīgas centru pieskandinās Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējiens

2018. gada 9. decembrī, Doma laukumā, Rīgā norisināsies tradicionālais Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējiens. Tradicionāli Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējiena ietvaros tiks vākti līdzekļi cēlam mērķim – šogad saziedotie naudas līdzekļi tiks novirzīti bērnu ar kustību traucējumiem rehabilitācijai. Labdarības akcijā ir aicināts piedalīties ikviens interesents – gan individuāli, gan kopā ar ģimeni, draugiem vai darba kolektīvu!

Tradicionālais Ziemassvētku vecīšu skrējiens pašā Vecrīgas sirdī norisināsies jau vienpadsmito reizi. Ik gadu tas pulcē vairākus tūkstošus dalībnieku, kas, tērpušies Ziemassvētku vecīšu tērpos, veic noteiktu distanci 1,7 km garumā pa Vecrīgas ielām. Desmit gadu laikā Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējienā piedalījušies vairāk nekā 6600 dalībnieku, kopumā saziedojot vairāk nekā 115 000 eiro tādiem labdarības projektiem kā enterālo maisījumu iegāde smagi slimu bērnu dzīvības uzturēšanai, reitterapijas nodarbībām, bāreņu patvēruma nama atbalstam, mobilajam bērnu veselības centram un smagi slimu bērniņu māmiņu atbalstam.

Tāpat kā iepriekšējos gados, arī šogad piedalīšanās Ziemassvētku vecīšu skrējienā notiek par simboliskiem ziedojumiem. Labdarības skrējienā saziedotie naudas līdzekļi sadarbībā ar labdarības organizāciju Ziedot.lv tiks novirzīti bērnu ar kustību traucējumiem rehabilitācijas nodarbībām ar speciālu gaitas robotu GEO System.

Ingrīda Ķirse, apdrošināšanas sabiedrības ERGO valdes locekle Baltijas valstīs: "Gadu no gada Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējiens ir kļuvis par pirmssvētku laika tradīciju daudziem cilvēkiem. Mums, ERGO, tas ir sirds projekts, ko atbalstām ne tikai ar finansiālu ziedojumu. Šajā projektā ERGO darbinieki un viņu ģimenes brīvprātīgi aktīvi iesaistās, gan organizējot to, gan piedaloties tajā un individuāli ziedojot. Šo desmit gadu laikā projekta ietvaros kopā saziedoti vairāk nekā 115 tūkstoši eiro bērnu veselības uzlabošanai. Šogad mūsu mērķis ir saziedot vismaz 10 tūkstošus eiro bērnu rehabilitācijas programmai.  Es ticu, ka kopā mums tas izdosies arī šogad! Skriesim visi kopā, lai bērni staigātu!"

Rīgas Starptautiskā Rotari kluba prezidents Berijs Resins (Barry Rassin): "Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējienā novēlu ikvienam atrast savu svētku sajūtu, vienlaikus padarot gaišāku to ģimeņu ikdienu, kuru bērnus skārušas smagas veselības problēmas. Ne visām ģimenēm pietiek līdzekļu, lai nodrošinātu saviem bērniem nepieciešamos rehabilitācijas pasākumus, tāpēc mēs visi kopā varam sniegt tām lielu atbalstu un kopā radīt svētku brīnumu, lai dotu bērniem iespēju atveseļoties."

Katram Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējiena dalībniekam no pasākuma organizatoriem būs sarūpēts Ziemassvētku vecīša tērps, kā arī pēc skrējiena ikviens dalībnieks saņems medaļu un kopīgi jautrā svētku noskaņā varēs baudīt siltu zāļu tēju.

Pasākuma organizatori ir Rīgas Starptautiskais Rotari klubs un apdrošināšanas sabiedrība ERGO.

Pieteikties labdarības skrējienam, veicot ziedojumu, iespējams jau šodien vietnē. Individuālajiem dalībniekiem ziedojums ir 15 eiro, ģimenēm (diviem pieaugušajiem un diviem bērniem) – 30 eiro. Pieteikties labdarības skrējienam var arī grupas, sākot no 20 cilvēkiem, veicot grupas ziedojumu. Plašāka informācija pieejama šajā vietnē.

Šogad Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējiena mērķi sasniegt palīdzēs pasākuma lieldraugi: SIA "Nord-Exim, SIA "Robert Bosch" un SIA "Baltic Candles Ltd", kā arī uzticamie partneri un citi atbalstītāji: reklāmas aģentūra SIA "Mēmais", sabiedrisko attiecību aģentūra "MRS grupa", labdarības organizācija Ziedot.lv, portāls Ekase.lv, portāls LiveRiga.lv, SIA "Splashing Prezentreklāma", SIA "Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš", SIA "L-Ekspresis", SIA "Pindstrup Latvia",  SIA "Linstow Center Management", Radisson Blu Daugava Hotel, Tallink Hotel Riga, Latvijas Futbola federācija.

COMMENTS

(name)


 
MOST POPULAR of WEEK
Top Offers
THE MOST POPULAR

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.09410214sec.