Rīgas Domā norisināsies sirsnīgs Ziemassvētku koncerts

2018. gada 23.decembrī, plkst. 15:00 Rīgas Domā norisināsies Ziemassvētku labdarības koncerts - svētbrīdis "Apsnieg eņģeļu koks".

Šis koncerts izveidojies par sirsnīgu tradīciju - Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība jau sesto gadu rīko labdarības koncertu "Apsnieg eņģeļu koks," lai vāktu ziedojumus neizārstējami slimiem bērniem un viņu ģimenēm dažādu ikdienas vajadzību nodrošināšanai, sniedzot  ģimenēm palīdzību mājās.

"Sabiedrība bieži neuzzina par tiem vecākiem, kuri līdztekus ikdienas rūpēm nerimstoši cīnās par savu bērniņu dzīvībām. Tie ir bērni, kam nepieciešama īpaša medicīniska uzmanība, aprūpe, dažādas palīgierīces un aparatūra, bet viņi, tāpat kā jebkurš bērns gan svētkos, gan ikdienā vēlas būt kopā ar saviem mīļajiem. Tās ir stipras ģimenes, kas klusi, gandrīz nemanāmi aprūpē savus slimos bērnus," stāsta Bērnu paliatīvās aprūpes komandas vadītāja dr. Anda Jansone.

Jau 20 gadus biedrība sadarbībā ar Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcas Paliatīvās aprūpes dienestu nodrošina visaptverošu aprūpi mājās – aprūpes komandā darbojas ne vien medicīnas darbinieki, bet arī psihoemocionāla, garīga un sociāla atbalsta sniedzēji, kas mazajiem pacientiem un viņu tuviniekiem nodrošina palīdzību mājās, kontrolējot slimības medicīniskās izpausmes un palīdzot atgūt emocionālo līdzsvaru ģimenē. Paliatīvās aprūpes pakalpojumi ģimenēm mājās ir pieejami 24 stundas diennaktī, 7 dienas nedēļā, 365 dienas gadā. Diemžēl valsts atbalsts šādu bērnu aprūpei nav pietiekams, tāpēc biedrība rīko pasākumus, sadarbojas ar atbalstītājiem un ir pateicīga visiem, kuri ar savām idejām, enerģiju un finansēm atbalsta bērnu paliatīvās aprūpes pakalpojumu attīstību Latvijā!

Koncertā Ziemassvētku melodijas atskaņos ērģelniece Larisa Carjkova un RTU Jauktais koris "Vivere" (mākslinieciskais vadītājs un diriģents Gints Ceplenieks), Pāvula Jurjāna mūzikas skolas trio (koncertmeistars Georgs Kadoļčiks), solistes Zane Gudrā, Evita Zālīte, Anna Amanda Stolere, Katrīna Paula Felsberga un ģitārists Aivars Gudrais.

Ieeja pasākumā par ziedojumiem neizārstējami slimo bērnu aprūpes nodrošināšanai mājās. Akciju atbalsta "Konekesko," Rīgas Dome un Rīgas Doms.

Par biedrību

Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība (BPAB) ir sabiedriskā labuma organizācija, kas jau 20 gadus, sadarbībā ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienestu, nodrošina starpdisciplināras komandas palīdzību neizārstējami slimiem bērniem un viņu ģimenēm mājās-bērna slimības laikā, kā arī pēc viņa nāves, sērošanas periodā.

COMMENTS

(name)


 
MOST POPULAR of WEEK
Top Offers
THE MOST POPULAR

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11350989sec.