Kultūras pilī «Ziemeļblāzma» atklās rokmūzikas koncertu ciklu «Latvijas skaņas»

2018. gada sākumā Kultūras pils "Ziemeļblāzma" uzsāka sadarbību ar biedrību "Latvijas Rokmūzikas asociācija", kā rezultātā Kultūras pilī notika četri akustiskās rokmūzikas koncerti. Veiksmīgās sadarbības rezultātā arī šogad 16. janvārī plkst. 19.00 Kultūras pils "Ziemeļblāzma" lielajā zālē notiks divu grupu – "Rusted Wheel" un "JĀNIS BUKUMS" – koncerts, kas būs šī gada rokmūzikas cikla "Latvijas skaņas" atklāšanas koncerts. Diskusiju vadīs radio balss, dīdžejs un mūzikas kritiķis Uldis Rudaks.

Projekta iniciatore ir sabiedriskā labuma organizācija, biedrība "Latvijas Rokmūzikas asociācija", kura ar šī projekta palīdzību vēlas radīt, uzturēt un popularizēt ilgtspējīgu un starptautiski atzītu kultūras vidi Latvijā, popularizējot Latvijas rokmūziku kā neatņemamu Latvijas kultūras sastāvdaļu, veicinot Latvijas rokmūzikas autoru, izpildītāju un grupu atpazīstamību.

Grupa "Rusted Wheel" savu radošo darbību uzsākusi 2013. gadā, taču laika gaitā vairākkārt ir mainījies grupas sastāvs. Grupa ir piedalījusies vairākos festivālos Latvijā, piemēram, "Saldus Saule" un "Kulakova nakts". Grupa ir izdevusi debijas albumu "Too Long", 2018. gadā piedalījusies koncerttūrē pa Latviju kopā ar Fēliksu Ķiģeli. Uzstāšanās akustiskā formātā ir neraksturīga grupai "Rusted Wheel", tāpēc uzstāšanās šajā koncertā būs ekskluzīva.

Grupa "JĀNIS BUKUMS"  ir Latvijā pazīstams roka dziedātājs, kurš aktīvi darbojas rokmūzikā kopš 1989. gada. J. Bukums Latvijas mūzikas arēnā atgriezās 2015. gadā ar projektu "JĀNIS BUKUMS" un jaunu albumu "Dzīvs un Savādāks". 2016. gada 13. maijā "JĀNIS BUKUMS" saņēma "Radio SWH Ētera Gada Balvu" nominācijā "Gada Atgriešanās", bet 2017. gada 10. februārī – "Latvijas Metālmūzikas Gada Balvu" nominācijā "Gada Balss".

Projektā ir apvienojušies pieredzējuši, nopelniem bagāti mākslinieki un jauni, talantīgi, dažādus žanrus pārstāvoši mūziķi, lai radītu un spēlētu eklektisku rokmūziku bez muzikāliem un stilistiskiem ierobežojumiem.

Projekta dalībnieki savu muzikālo karjeru laikā ir spēlējuši lielākajos Latvijas un ārzemju festivālos, mūzikas klubos un pasākumos: "Liepājas Dzintars", "Saldus Saule", "Roks par neatkarību", "Sinepes un medus", "Roks pret narkotikām", "Roks apkārt Baltijas jūrai" un daudzos citos. Mūziķi ir koncertējuši Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Krievijā, Ukrainā, Armēnijā, Zviedrijā, Vācijā un Spānijā; ir bijuši televīzijas raidījumu vadītāji un radio dīdžeji, kā arī filmējušies mākslas filmās, reklāmās, video klipos un daudzos citos projektos. Piedalījušies dažādos muzikālos projektos un ierakstu sesijās gan Latvijā, gan ārzemēs.

Ieeja koncertā bez maksas.

COMMENTS

(name)


 
MOST POPULAR of WEEK
Top Offers
THE MOST POPULAR

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.318434sec.