Jūrmalā notiks Veselības mēnesis

Jau trešo gadu Jūrmalā rudens tiek sagaidīts ar pasākuma ciklu, kas veltīts veselībai un labsajūtai. Šogad veselībai veltītie pasākumi notiks mēneša garumā no 25.septembra līdz 23.oktobrim. Veselības mēneša laikā ikviens bez maksas varēs apmeklēt nūjošanas, ciguna, pludmales fitnesa, fizioterapijas, jogas un daudzas citas nodarbības, piedalīties mākslas un mūzikas terapijās, meistarklasēs par veselīgu dzīvesveidu, kā arī veikt veselības profilaktiskās pārbaudes. Kopumā Jūrmalas Veselības mēnesī pieejamas vairāk nekā 70 aktivitātes un pakalpojumi.

Veselības mēnesis Jūrmalā iesāksies ar tautas sporta pasākumu “Jūrmalas Sporta svētki” 25.septembrī Majoru pludmalē. Visu paaudžu aktīvā dzīvesveida entuziasti aicināti uz skriešanas un nūjošanas sacensībām, kā arī dažādām radošām un izglītojošām izklaides aktivitātēm. Veselības mēnesī notiks arī vēl divi aktīvās atpūtas un sporta pasākumi – “Jūrmalas MTB velomaratons” 8.oktobrī un “Rudens orientēšanās Jūrmalā” 15.oktobrī, kur jūrmalnieki un pilsētas viesi aicināti doties piedzīvojumā pa interesantākajām Jūrmalas pilsētas apskates vietām.

Veselības mēnesī katra nedēļa veltīta kādam ar veselību un aktīvu dzīvesveidu saistītam tematam. Pirmā nedēļa “Kusties vesels!” veltīta fiziskajām aktivitātēm ar iespēju ikvienam piedalīties dažādās sportiskās nodarbībās. Būs gan rīta pastaiga fizioterapeita vadībā pa Sensoro taku, gan nodarbības pludmalē un kūrortviesnīcā “Hotel Jurmala SPA”. Otrajā nedēļā “Dzīvo vesels!” interesentiem būs iespēja bez maksas veikt veselības stāvokļa profilaktiskās pārbaudes, tai skaitā asinsspiediena mērīšanu, muskuļa un skeleta sistēmas testēšanu. Tāpat iespēja piedalīties izzinošās lekcijās par osteoporozi, krūts vēža ārstēšanu, depresiju un citiem ar veselību saistītiem tematiem. Trešā “Ēd vesels!” nedēļa veltīta veselīgam uzturam – lekcijām par sabalansētu un veselīgu uzturu. Atkarību izraisošu vielu un procesu samazināšanai veltīta ceturtā nedēļa “Brīvs un vesels!”.  

“Jūrmalai ir visi priekšnoteikumi, lai par ikviena iedzīvotāja neatņemamu dzīves sastāvdaļu kļūtu veselīgs un aktīvs dzīvesveids. Ne velti Jūrmala bija pirmā pilsēta Latvijā, kurai pirms vienpadsmit gadiem Pasaules Veselības organizācija piešķīra “Veselīgas pilsētas” statusu. Tādēļ likumsakarīgi, ka jau tradicionāli Jūrmalā rudens tiek sagaidīts ar pasākumu ciklu, kas veltīts veselībai un labsajūtai. Rūpējoties par jūrmalnieku un pilsētas viesu labsajūtu, šogad pilsētā veselībai veltītie pasākumi notiks daudz lielākā apjomā – mēneša garumā. Veselības mēnesi rīkojam, lai jūrmalnieki un pilsētas viesi redzētu un iepazītu, cik daudz iespēju ir tepat Jūrmalā dzīvot veselīgāk, un tās izmantotu arī ikdienā,” stāsta Gatis Truksnis, Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs.  


Veselības nedēļas programma pieejama Jūrmalas pilsētas mājaslapā www.jurmala.lv

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17889404sec.