Rīgā apskatāma Aivas Žūriņas personālizstāde IEDZĪVE

Līdz 18. janvārim Mākslinieku namā, Muižas ielā 6 skatāma Aivas Žūriņas personālizstāde „Iedzīve”. Izstādē aplūkojami smalki un filigrāni izstrādāti zīmējumi, kuri piesaista skatītāja uzmanību vairāk nekā uz mirkli. Katrs autores zīmējums ir kā jauna pasaule, kura prasa iedziļināšanos un dod vērotājam iespēju sajusties kā pētniekam, zinātniekam vai botāniķim.   

Pēdējo gadu laikā māksliniecei ir izveidojusies cieša un auglīga sadarbība ar Jūrmalas Mākslinieku namu. 2015. gada nogalē gadskārtējā konkursa izstādē „JĀ/NEATKARĪBA-2015” Aiva Žūriņa ieguva 2. vietu par darbu „Dialogs” un tādejādi nodrošināja sev iespēju izveidot personālizstādi Mākslinieku namā. 2016. gada pavasarī Mākslinieku nama rīkotajā izstādē-akcijā loterijā „Gada Nedarbs-2016” gada nedarba skatītāju balvu saņēma mākslinieces darbs „Atspīdums”.

Aiva Žūriņa ir Mākslinieku savienības biedre kopš 1982. gada. Izstādēs Latvijā un ārvalstīs piedalās kopš 1974. gada. No 1970–1976. gadam studējusi Igaunijas Valsts mākslas institūtā Tallinā, tekstilmākslas katedrā. 2004. gadā Latvijas Mākslas akadēmijā ieguvusi maģistra grādu vizuāli plastiskajās mākslās.

Autore strādā grafikas tehnikās, porcelāna apgleznošanā un tekstilā, veidojot pasūtījuma un izstāžu darbus. Darbi atrodas Kultūras ministrijas un Mākslinieku savienības īpašumā, Zviedrijā, ASV, Japānā, Krievijā un Vācijā.

Līdztekus Mākslinieku nama šaurajā Intro zālē notiek mākslas akcija „Alerģijas tests”. Labvēlīgos laika apstākļos un uz pieprasījumu pie Mākslinieku nama iespējams piedalīties brīvdabas mākslas un foto akcijās – „Laimīgā stunda”, „Turamies rāmjos” un „Mirkļmarka / Vēstule no Jūrmalas Mākslinieku nama”.

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.3965261sec.