Eiropas tūres ietvaros ar vienīgo koncertu Latvijā uzstāsies pasaulslavenais amerikāņu džeza saksofonists Gregs Osbijs

9. martā plkst. 19.30 ciklā Jūrmala Jazz ar vienīgo koncertu Latvijā Eiropas tūres ietvaros Dzintaru koncertzālē uzstāsies pasaulslavenā amerikāņu saksofonista Grega Osbija (Greg Osby) kvartets.

Virtuozais amerikāņu saksofonists Gregs Osbijs ar sev raksturīgi moderno muzicēšanas stilu jau vairāk nekā 20 gadu pelnīti saņēmis kritiķu un klausītāju uzslavas. Mūziķis prasmīgi manevrē starp liriskām, ritmiskām un harmoniskām kompozīcijām, veidojot neparastu un neaizmirstamu skanējumu.

Izcilais džeza mūziķis četrus gadus pēc kārtas (2000.–2004.) saņēmis Džeza žurnālistu asociācijas balvu kā labākais alta saksofonists un prestižā Blue Note Records paspārnē izdevis 15 albumus.

Papildus aktīvai muzikālajai karjerai Gregs Osbijs daudz laika velta izglītojošām aktivitātēm. Viņš ir bijis pasniedzējs Baltimoras un Filadelfijas mūzikas universitātes un Bērklija Mūzikas koledžas džeza programmās, vadījis meistarklases un lekcijas prestižākajās pasaules mūzikas augstskolās, tostarp arī Hārvarda Universitātē.

Kopā ar Gregu Osbiju (saksofons) koncertā muzicēs viņa virtuozie kolēģi – Jakubs Plužeks (Jakub Płużek) (klavieres), Makss Muha (Max Mucha) (kontrabass) un Ivars Arutjunjans (sitaminstrumenti).

Grega Osbija kvarteta koncerts notiks cikla Jūrmala Jazz ietvaros, kas klausītājiem Dzintaru koncertzālē piedāvā baudīt izcilu džeza mūziķu priekšnesumus no visas pasaules.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.116503sec.