Dzintaru koncertzālē šovasar norisināsies vairāk nekā 80 krāšņu pasākumu

22. maijā, atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē norisinājās 2018. gada vasaras sezonai veltīta preses konference, kurā plašsaziņas līdzekļu pārstāvji tika iepazīstināti ar grandiozo šīs vasaras sezonas programmu Dzintaru koncertzālē. Kopā ar Dzintaru koncertzāles direktoru Guntaru Ķirsi, Jūrmalas Domes priekšsēdētāja vietnieci Ritu Sproģi un Vasaras sezonas atklāšanas koncerta māksliniekiem – Maestro Raimondu Paulu, pianistu Andreju Osokinu un dziedātāju Dināru Rudāni, preses konferencē piedalījās un par saviem šīs vasaras koncertiem stāstīja arī visi galvenie pasākumu organizatori - “Summertime 2018 – aicina Inese Galante” patronese Inese Galante, SIA “Art Forte” direktore Jūlija Ločmele, Fonda “Baltijas muzikālās sezonas” pārstāvis Igors Bass, SIA “Bravo Events” direktors Igors Jefremovs, festivāla “Artissimo” mākslinieciskā vadītāja Inna Davidova un festivāla “Jūras Pērle” direktore Ilona Anna Kuzņecova. Īpašs prieks, ka preses konferenci ar savu klātbūtni pagodināja arī pasaulslavenā latviešu operdziedātāja Elīna Garanča, savukārt izcilais pianists Andrejs Osokins un Maestro Raimonds Pauls kopā ar dziedātāju Dināru Rudāni sniedza nelielu muzikālu priekšnesumu, ļaujot ielūkoties krāšņajā Dzintaru koncertzāles Vasaras sezonas atklāšanas koncerta programmā, kas veltīta Latvijas simtgadei.

Atklājot vasaras sezonai veltīto preses konferenci, Dzintaru koncertzāles direktors Guntars Ķirsis sacīja: “Vienmēr pirms vasaras sezonas uzsākšanas Dzintaru koncertzālē notiek pamatīga rosība. Tiek piefrizēta zālīte, stādītas puķes, krāsoti soli un vēl simtiem mazi un lieli darbi rindojas cits aiz cita, lai koncertzāle būtu gatava uzņemt viesus.  Latvijas jubilejas gadā koncertzālē sastapsim gan Latvijas labākos mūziķus, kuri nu jau kļuvuši par pasaules mēroga zvaigznēm, gan arī pašus izcilākos ārvalstu viesus. Esmu patiesi gandarīts un pateicos visiem, kuri daudz strādājuši, lai šovasar Dzintaru koncertzāle kļūtu par pasaules mēroga kultūras notikumu epicentru.”

Savukārt Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece Rita Sproģe uzsvēra: “Vienmēr vasaras koncertu sezona kūrortpilsētā ir ārkārtīgi gaidīta. Tās unikālās un īpašās sajūtas – mūzikas, jūras un vēja satikšanās – uz Jūrmalu, Dzintaru koncertzāli, vilina daudzus kultūras mīļotājus. Jūrmala ir priecīga, ka šīs sajūtas Dzintaru koncertzālē vasarā varēs baudīt visdažādāko žanru mūzikas piekritēji, un katrs savai gaumei atrast sev tīkamus koncertus.”  

Dzintaru koncertzāles vasaras sezona tiks atklāta 2. jūnijā ar Latvijas simtgadei īpaši veltītu koncertu. Vērienīgajā atklāšanas koncertā tiksimies ar maestro Raimondu Paulu, Latvijas Radio bigbendu, pianistu Andreju Osokinu, džeza dīvu Dināru Rudāni un Kristīni Prauliņu, kā arī “Jūrmalas festivāla” orķestri un Mārtiņu Ozoliņu pie diriģenta pults. Koncerta pirmajā daļā baudīsim gleznainu mūzikas panorāmu ar Jāzepa Vītola spožo orķestra lappusi “Briljants” no svītas “Dārgakmeņi”, kā arī krievu dvēseles dziļumu Sergeja Rahmaņinova “Otrajā klavierkoncertā” virtuozā pianista Andreja Osokina izpildījumā. Savukārt otrajā daļā maestro Raimonds Pauls un Latvijas Radio bigbends pasniegs īpašu dāvanu Latvijas 100. jubilejā – mūsdienīgas latviešu tautasdziesmu aranžijas ar Raimonda Paula unikālo, smeldzīgo un džezīgo personības klātbūtni. To kuplinās arī maestro skatuves mūzas – harismātiskās un spožās dziedātājas Dināra Rudāne un Kristīne Prauliņa.

Drīz pēc vasaras sezonas atklāšanas koncerta Dzintaru koncertzālē ieradīsies 160 talantīgākie jaunie operdziedātāji no visas pasaules. Pasaulē ievērojamais Starptautiskais Hansa Gabora Belvederes jauno operas solistu konkursa fināls šogad pirmo reizi norisināsies Latvijā: no 5. līdz 10. jūnijam Dzintaru koncertzālē. Tajā 160 perspektīvākos un talantīgākos jaunos dziedātājus no visas pasaules vērtēs prestižāko pasaules opernamu direktori no Ņujorkas Metropolitēna, Berlīnes, Drēzdenes, Diseldorfas, Madrides, Hamburgas, Maskavas Lielā teātra, Londonas Karaliskā Koventgārdena, Keiptaunas, Hjūstonas un citiem opernamiem. Šāda līmeņa starptautisks vokālistu konkurss Latvijā notiks pirmo reizi, un savulaik tas bija nopietns pagrieziena punkts karjerā tādiem pasaulslaveniem operdziedātājiem kā Elīna Garanča, Andžela Georgiū (Angela Gheorghiu) un Egils Siliņš.

Preses konferencē klātesošie tika informēti arī par visiem citiem šovasar Dzintaru koncertzālē gaidāmajiem pasākumiem.

Festivāla “Summertime – aicina Inese Galante” idejas autore un patronese Inese Galante: “Man ir patiess prieks un gods, ka jau 14 gadu pēc kārtas mans fonds rīko starptautisko mūzikas festivālu “Summertime – aicina Inese Galante“ tieši Dzintaru koncertzālē, dāvinot Jūrmalai šos muzikālos svētkus. Ar Dzintaru koncertzāli man ir īpašas attiecības: es dievinu šo zāli, šīs ir manas mājas. Vedot uz Jūrmalu dažādu mūzikas žanru pasaules slavenus mūziķus, zinu, ka arī viņi iemīlēs Jūrmalu un Dzintaru! Zinu arī, ka daudzi mana talanta piekritēji no ārzemēm speciāli pielāgo atvaļinājuma laiku, lai apmeklētu manu dzimteni tieši festivāla laikā, un daudziem tā ir ģimenes tradīcija. Mums ir liels prieks, ka spējam iepazīstināt ar Jūrmalu, tās pludmali un koncertzāli cilvēkus no visas pasaules. Šogad esam sagatavojuši īpašu festivāla programmu – festivāls izpaudīsies jaunā, līdz šim nebijušajā muzikālā noskaņojumā, pārsteidzot savus uzticīgos klausītājus ar negaidītajām kompozīciju interpretācijām un vēl neredzētiem viesiem, līdz ar to noteikti apburot arī jaunu publiku.”

Fonda “Baltijas muzikālās sezonas” padomes loceklis Aleksandrs Gafins: “Šis gads Latvijas kultūras dzīvē būs īpaši piesātināts. Tieši tāpēc centāmies maksimāli daudzveidot mūsu vasaras programmu un atvest uz Latviju patiesi labākos. Mūsu 2018. gada koncertu ciklu atvērs režisors un aktieris Džons Malkovičs (John Malkovich), kurš Alfērda Šnitkes (Alfred Schnittke) mūzikas pavadībā lasīs populārā Argentīnas rakstnieka Ernesto Sabato (Ernesto Sabato) romāna “Par varoņiem un kapiem” nodaļu “Ziņojums par aklajiem”. Projekta ietvaros Jūrmalā uzstāsies arī viens no pasaules labākajiem diriģentiem, Londonas Karaliskās operas muzikālais direktors Antonio Papano (Antonio Pappano). Tāpat uz Dzintaru koncertzāles skatuves uzstāsies visu iemīļotais virtuozais pianists Deniss Macujevs ar programmu “Rahmaņinovs GALĀ”. Savu jubilejas koncertu kopā ar kamerorķestri “Maskavas Virtuozi” koncertzāles skatītājiem dāvās izcilais Latvijā dzimušais čellists Miša Maiskis, bet “Baltijas muzikālo sezonu” vasaras sezonu noslēgs operas zelts, pasaules slavenais tenors Huans Djego Floress (Juan Diego Flórez). Pateicoties mūsu fonda atbalstam, sadarbībā ar VSIA “Latvijas Koncerti” tiek organizēts arī pasaules vadošā Vīnes Filharmonijas orķestra un operas dīvas Elīnas Garančas koncerts. Ceram, ka arī ar mūsu pasākumiem un ieguldījumu Jūrmalai izdosies atkārtoti apstiprināt savu augsto kultūras centra statusu.”

Jūlija Ločmele, “Art Forte” valdes priekšsēdētāja: “Šovasar kompānija “Art Forte” piedāvā četrus lielus projektus. Par centrālo no tiem kļūs 9. jūlija galā koncerts, kurā piedalīsies pasaules līmeņa zvaigznes: mecosoprāns Elīna Garanča, diriģents Karels Marks Šišons, soprāns Olga Peretjatko un tenors Dmitro Popovs. Šis grandiozais notikums iekļauts oficiālajā Latvijas simtgades svinību programmā. Tomēr varam droši apgalvot, ka klausītāji novērtēs arī citu “Art Forte” uzaicināto skatuves mākslinieku meistarību. 12. jūnijā uz Dzintaru koncertzāles skatuves kāps rokzvaigzne Diāna Arbeņina ar grupu “Nočnije snaiperi” un pasaules izcilākais altists Jurijs Bašmets ar Valsts simfonisko orķestri “Jaunā Krievija”. 29. jūnijā vērienīgu solokoncertu sniegs publikas mīlule, lieliskā estrādes dziedātāja Jeļena Vaenga, savukārt 10. jūlijā notiks gruzīnu etnodžeza dīvas Nino Katamadzes un grupas “Insight” uzstāšanās kopā ar leģendāro Gruzijas Valsts dziesmu un deju ansambli “Rustavi”. Gruzija, tāpat kā Latvija, 2018. gadā svin valstiskās neatkarības pasludināšanas simtgadi, un šie brīnišķīgie svētki Dzintaros ir daļa no tās jubilejas kultūras programmas.”

Elita Mīlgrāve, “MicRec” un “Laima Rendez Vous Jūrmala” producente: “No 19. līdz 22. jūlijam Dzintaru koncertzālē norisināsies vasaras aizraujošākais muzikālais randiņš – izsmalcinātais un romantiskais festivāls “Laima Rendez Vous Jūrmala 2018”. Šā gada jaunums ir festivāla iedalījums tematiskajos vakaros – krāšņā atklāšana, Mīlestības vakars, Hitu vakars un grandiozais galā koncerts, kas sniegs baudījumu dažādu mūzikas žanru cienītājiem. Savukārt vasaras noslēgumā veltījumu koncertā “Mans draugs Mārtiņš Freimanis“ koncertzāli piepildīs latviska un daudzu iemīļota mūzika. Lauris Reiniks, Aija Andrejeva, “Z-Scars”, Olga Rajecka, Ivo Fomins, “Refleksija” un daudzi citi populāri mākslinieki izdziedās savas M. Freimaņa hitu versijas, kā arī tiks prezentēta jaunā biogrāfiskā grāmata par mūziķi.”

Igors Jefremovs, “Bravo Events” direktors: “kompānija “Bravo Events”, kas jau 17 gadu ir viens no līderiem Latvijas koncertu tirgū, šosezon skatītājiem piedāvā plašu un daudzveidīgu koncertprogrammu. Kopumā šovasar Dzintaru koncertzālē rīkojam divpadsmit pasākumus, kas ir par pieciem koncertiem vairāk nekā pērn. Jūrmalā uzstāsies gan populārākie Krievijas mūzikas izpildītāji, gan Rietumu mūzikas leģendas. Vairāki mākslinieki uzstāsies ar īpašām jubilejas programmām. Tā viena no Krievijas stilīgākajām grupām “A-Studio” svinēs savu 30 gadu jubileju (13. jūlijā), 21. gadsimta muzikālais fenomens “Turecka koris” – 25. gadadienu (18. augustā) un viena no spilgtākajām Itālijas grupām “Ricchi e Poveri” – pavisam īpašu datumu – 50 gadu jubileju (19. augustā). Savukārt Grigorijs Ļeps 15. jūlijā savu dzimšanas dienu sagaidīs uz Dzintaru koncertzāles skatuves. Publiku uzjautrinās divi humoristiskie pasākumi: Aleksandra Revas un Mihaila Galustjana uzstāšanos 5. augustā un Maksima Galkina koncerts 17. augustā. Esam gandarīti, ka šosezon varam piedāvāt pasākumus arī klasiskās mākslas cienītājiem: 14. jūlijā Latvijas skatītāji vieni no pirmajiem varēs novērtēt Arama Hačaturjana leģendārā baleta “Spartaks” jaunā iestudējuma pirmizrādi, savukārt 22. augustā ar iespaidīgu šovu “Piano Magic Show” uzstāsies slavenais flīģeļu trio “Bel Suono”. Turklāt ar lieliem solokoncertiem publiku priecēs Stass Mihailovs (24. augustā) un Aleksandrs Maļiņins (29. augustā). Gados jaunākajai auditorijai piedāvājam pazīstamā Ukrainas dziedātāja Maksa Barskiha šovu 23. augustā un slavenā repera Timati koncertu 30. augustā.”

Ilona Anna Kuzņecova, Starptautiskā teātra un kino mūzikas festivāla “Jūras Pērle” valdes priekšsēdētāja: “Vērtējot pagājušā gada preses un skatītāju reakciju, redzam, ka festivāls bija izdevies un visiem ļoti patika, tāpēc arī šogad Jūrmalas iedzīvotājiem un viesiem piedāvāsim festivālu “Jūras Pērle”! Festivāla formāts paliks līdzšinējais – tie būs dzīvās mūzikas koncerti ar orķestri un dziedošiem māksliniekiem. Koncertos piedalīsies daudz labi pazīstamu mākslinieku, režisoru, komponistu un dziedātāju. Katra diena būs tematiska: pirmā diena būs veltīta Rīgas kinostudijas 70. gadadienai, tai sekos teātrim veltīta diena, bet festivāla pēdējā tiksimies ar  ārzemju māksliniekiem, kuru vārdus pagaidām vēl turam noslēpumā. Festivālā piedalīsies dalībnieki ne tikai no Latvijas un Baltijas, bet arī no Krievijas un NVS valstīm.”

Dzintaru koncertzāle ir dabas un arhitektūras pērle Baltijas jūras krastā. Šobrīd, pēc vēsturiskās Dzintaru koncertzāles atjaunošanas 2015.gadā, komplekss ietver elegantu trīsdesmito gadu slēgto koncertzāli ar 500 sēdvietām, restorānu, kamerzāli, ka arī akustiski izcilu segto vasaras koncertzāli ar 2100 sēdvietām un to ieskaujošo dārzu jūras krastā. Te regulāri uzstājas Latvijas un pasaules izcilākie mūziķi, dziedātāji, dejotāji un citi mākslinieki. Dzintaru koncertzāle ir vieta, kur atrast īstu mūzikas un dabas harmoniju, baudot pasaulslavenu mākslinieku sniegumu – tā ir Mūzikas Meka Baltijas jūras krastā.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65265107sec.