Aptauja: Ventspils ir populārs tūrisma galamērķis

Balstoties uz "Latvia tours" veikto pētījumu, atpūtnieku iecienīts galamērķis ir Ventspils.

Starp mīļākajām atpūtas vietām savā valstī, lielākā daļa iedzīvotāju (43%) minējuši teritorijas pie dabas un jūras. Aptaujas dalībnieki, starp atpūtai iecienītām pilsētām, pirmkārt atzīmē Ventspili, tad Liepāju un Cēsis.

Arī Ventspils Tūrisma informācijas centra apkopotās statistikas dati par pirmo pusgadu liecina, ka Ventspils viesi joprojām iecienījuši aktīvo atpūtu un atpūtu ģimenēm ar bērniem.

Viesi gan no Latvijas, gan citām valstīm brauc uz Ventspili meklēt piedzīvojumus.  Populārākie ir Piedzīvojumu parks, kuru šā gada pirmajā pusgadā ir apmeklējuši jau 103 965 apmeklētāji, pagājušajā gadā – 101 533, kas ir par 2% vairāk par 2016.gadu, un Ūdens Piedzīvojumu parks, kurš uzņēmis jau 108 871 viesus, bet pagājušajā gada pirmajā pusgadā tie bija 101 416 cilvēki, kas ir par 7% vairāk par 2016.gadu.

Šajā gadā Ventspils muzejs piedāvā vairākas muzejpedagoģiskās programmas bērniem, kuras ļoti iecīnījušas skolēnu ekskursiju grupas, bērnu nometnes, kā arī ģimenes ar bērniem. Apmeklētākās ir tieši Amatu mājas piedāvātās programmas, kā arī Livonijas ordeņa pils un Piejūras Bŗīvdabas muzejs.

Ventspilī ir plašs piedāvājums, kur atpūsties bērniem. Šeit ir moderni un skaisti bērnu laukumi. Jautrām rotaļām bērni var ļauties Ventspils Bērnu pilsētiņā un bērnu parkā "Fantāzija", kā arī Piejūras parkā, kurā ir rotaļu laukumi un "Džungļu taka".

Kopīgam ģimenes izbraucienam Ventspils viesi labprāt dodas ar ekskursiju kuģīti Hercogu Jēkabu. Šīs sezonas laikā jau izbraukuši ir 12 800 cilvēki, pagājušā gadā šis cilvēku skaits pirmajā pusgadā bija 10 588, kas ir par 20% vairāk par 2016.gadu.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1670289sec.