Ventspilī noskaidros labākos ēdināšanas uzņēmumus

Jaunā nedēļa pilsētas ēdināšanas iestādēm būs notikumiem bagāta – tiks noskaidroti  konkursa "Labākais ēdināšanas uzņēmums Ventspilī 2018" laureāti.

Septembrī noslēdzās konkursa 1. kārta, kuru vērtēja Tūrisma informācijas centra darbinieki, apmeklējot visus konkursa dalībniekus un sniedzot vērtējumu punktos. Otrajā kārtā darbu turpinās sabiedriskās ēdināšanas nozares pārstāvji, apmeklējot uzņēmumus, kuri ieguvuši lielāko punktu skaitu pēc pirmās kārtas vērtējuma.

Šogad izveidojot vērtēšanas komisiju izvērtēta cita pieeja konkursa vērtēšanas skatījumam, lai pēc iespējas lielāku labumu gūtu tieši ēdināšanas uzņēmumi, gūstot pieredzi un ieteikumus no dažādās jomās strādājošiem pārstāvjiem, kas saistīti ar vienu kopēju kaislību – ēdienu.

Konkursā nozares pārstāvji izvēlēti pēc dažādiem kritērijiem – Gundegas Ruciņas ilggadējs profesionāls skatījums uz konkursa dalībniekiem.  Ēdiena kvalitāti un pasniegšanu vērtēs viens no Latvijas labāko un atzītāko restorānu - 36. līnija vecākais pavārs  Renats Gainuļins, kurš kā vietējais Ventspils tehnikuma students ir izaudzis līdz augsta līmeņa ēdināšanas iestādes pavāra statusam un blogeres Andas Upmales vizuālais skatījums, kā uz klientu iedarbojas ēdināšanas iestādes telpa, ēdiena estētiskais pasniegšanas veids.

Konkursa "Labākais ēdināšanas uzņēmums Ventspilī 2018" 2. kārtas uzņēmumi (alfabēta secībā), kurus apmeklēs vērtēšanas pārstāvji:

I grupa. kafejnīcas (apkalpošana pie galdiņiem)

Krogs "Cali Bārs"

Kafejnīca "Jūras brīze"

Kafejnīca "Kupfernams"

Kafejnīca "Skroderkrogs"

Restorāns "TEX-MEX"

Kafejnīca "Ukraina"

Restorāns "Vēja roze"

Restorāns "Zītari"

Kafejnīca "Windau coffee"

II grupa. Kafejnīcas bez apkalpošanas pie galdiņiem

Kafejnīca "Burgerbārs"

Kafejnīca "Dolce Vita"

Kafejnīca "Latta" Sarkanmuižas dambī 25C

Kafejnīca "Stender’s Pica"  

Sushi Fighter

III grupa. Ātrās ēdināšanas uzņēmums:

Bistro "Akvārijs"

Bistro "Diāna Bistro"

Bistro "Jaunpilsēta"

Kafejnīca "Panorāma"

IV grupa. Kafetērijas:

Kafetērija "Beķereja"

Kafetērija "Bitīte"

Kafetērija "Kārumnieks"

Kafejnīca "Mūsmājas"

Kafetērija "Sole"

Noslēdzot konkursa 2. kārtu, konkursa komisija izvēlēsies uzvarētājus katrā grupā, kā arī noteiks labākos nominācijās "Ēdienu piedāvājums (pavārs)", "Apkalpošanas kultūra (viesmīlis/ pārdevējs)" un "Dzērienu piedāvājums (Bārmenis)".

Nozares pārstāvju un programmas "Mazulim draudzīga pilsēta" brīvprātīgo māmiņu grupas kopvērtējums noteiks trīs uzņēmumus, kas tiks apbalvoti kategorijā "Mazulim draudzīgs pakalpojums".

Novembrī portālā www.ventspils.lv un Ventspils sociālo tīklu kontos tiks organizēts arī apmeklētāju balsojums "Ventspilnieku simpātija". Visi balsotāji piedalīsies izlozē, kuras galvenā balva ir vakariņas EUR 50 vērtībā uzņēmumā, par ko ticis balsots. Konkursa "Labākais ēdināšanas uzņēmums Ventspilī 2018" noslēguma pasākums un uzvarētāju apbalvošana plānota novembra izskaņā.      

Vērtē ēdināšanas nozares pārstāvji:

Gundega Ruciņa ir konkursa "Labākais ēdināšanas uzņēmums Ventspilī" vērtētāja jau desmit gadus. Pieredzes bagātais skatījums ļāvis sekot un vērtēt ēdināšanas nozares attīstību Ventspilī, kopš 2007. gada. Viss Gundegas darba mūžs bijis saistīts ar viesmīlības un tūrisma nozari, viņa piedalījusies gan dažādu projektu izstrādē, gan darbinieku apmācībās. Strādājusi labi atpazīstamās un atzītās vietās, tādās, kā "Hotel De Rome", "Liepupes muiža" un "Konventa Sēta", kura restorānu "Raibais Balodis" vadījusi 12 gadus. Šobrīd Gundega ir Ventspils Tehnikuma Viesmīlības Struktūrvienības vadītāja.

Gundega uzskata, ka lai ēdināšanas iestādi varētu novērtēt ar plus zīmi, pirmkārt, īpašniekam ir jābūt vēlmei kalpot cilvēkiem, ko apmeklētājs sajūt uzreiz. Attieksme, kvalitāte, cena - trīs galvenie kritēriji vērtējumam.

Anda Upmale ir fotogrāfe un bloga branchotaji.lv veidotāja, blogere jau 2 gadus, kura apmeklējusi jau vairāk nekā 45 brančus Latvijā. Anda uzskata, ka maltīte ir piedzīvojums un pieredze gan garšā, smaržā, vizuālajā noformējumā, gan atmosfērā un apkalpošanas kvalitātē. Katrai no šīm pozīcijām ir milzīga loma, lai šī maltītes pieredze būtu patīkama un baudāma!

Renats Gainuļins – kopš 2009. gada strādā Jūrmalas restorānā 36. līnija, ieņemot vecākā pavāra amatu. 36. līnija ir luksusa klases restorāns ar atklātā tipa virtuvi. Ēdieni viesiem tiek pagatavoti uz dzīvas uguns – grila un no restorāna logiem paveras brīnišķīgs skats un panorāma uz jūru. Restorāns ir ierindots iecienītāko astoņu Latvijas restorānu topā, kas atrodas ārpus Rīgas. Pēc  Ventspils 20. arodvidusskolas (Ventspils tehnikums) beigšanas, strādājis Ventspils kafejnīcās: "Lizari";"Bullītis" un"36,6". Jūrmalā, restorānā 36. līnijā Renats no "aukstās" virtuves pavāra, izaudzis līdz šā brīža ieņemamajam amatam.

Vērtējot ēdināšanas uzņēmumus, Renats uzsver, ka pirmais, kam viņš pievērstu uzmanību ir apkalpojošā personāla attieksme pret viesi un kopējā uzņēmuma atmosfēra, kas izraisa vēlmi atrasties, vai neatrasties ēdināšanas uzņēmumā.

Pēc konkursa 3. kārtas vērtēšanas, ar uzņēmējiem tiks veidota paneļdiskusija, kurā katram ēdināšanas uzņēmuma vadītājam būs iespēja dalīties ar žūrijas komisijas locekļiem par konkursa iespaidiem, iegūt pieredzes apmaiņu, kā arī sanākt kopā ar savas nozares pārstāvjiem, vērst uzmanību uz kopdarbu sava uzņēmuma attīstībai un ideju īstenošanai, lai Ventspilī veidotos vienotas kvalitātes vērtības, ar individualitātes pieeju.

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66241312sec.