Ventspilī acis žilbst no zelta rudens

Ventspilī klāt zelta rudens! Pilsētas nokrāsās dominē dzeltenais, ugunīgi sarkanais un brūnais tonis. Siltās rudens krāsas tā vien sauc doties dabā, lai baudītu brīnišķīgo ainavu. Lai rudenīgās dienās padarītu krāsainākas - jābauda visas nianses, ko piedāvā šis gadalaiks, dodoties aizraujošās pastaigās, izbraucienos ar velosipēdu, vai piknikos dabā ģimenes un draugu lokā.

Šīs nedēļas brīvdienās sinoptiķi sola īpaši siltu un saulainu laiku. Tiem, kuri vēlas brīvdienas pavadīt dabā, Ventspils tūrisma informācijas centrs iesaka krāsainu velobraucienu pa pilsētas veloceliņiem, kas vijas jau teju 60 km garumā, ļaujot braucienu izplānot pa dažādām vietām. Ar velosipēdu var doties izbraucienā pa pilsētu, vai atklāt ko jaunu, dodoties braucienā apkārt Būšnieku ezeram. Rudenīgos niedru toņus un ezerā mītošo floru un faunu iepazīt iespējams, ejot pa gājēju laipu un uz skatu platformas ezera purvainajā apvidū. Būšnieku ezera teritorijā laisku atpūtu piedāvā arī labiekārtotās piknika vietas.

Lielisku un aktīvu atpūtu visai ģimenei nodrošinās Ventspils Piedzīvojumu parka apmeklējums, ko īpaši novērtēs paši mazākie, izmēģinot kādu no 20 daudzveidīgajām atrakcijām, bet uzkāpjot kalnā,  no tā virsotnes paveras lielisks skats uz pilsētu, veroties pāri krāsainajām koku galotnēm.

Vasarā Ventspils pilsētas vaibstus iekrāso daudzveidīgi košās ziedu dobes un skulptūras, savukārt, rudenī zeltaini izgleznotas tiek bagātīgās koku audzes parkos un skvēros. Viena no ventspilnieku un pilsētas viesu iecienītākajām pastaigu vietām rudenī ir Reņķa dārzs - pastaigas laikā iespējams apskatīt interesantos un iespaidīga izmēra vides objektus, kas noteikti būs aizraujoši bērniem. Te skaistu rudens noskaņu ģimenei uzburs pikniks, ko papildinās līdzi paņemtais pleds un groziņš ar sviestmaizēm.

Tiem, kuri pastaigas laikā vēlas sajust jūras klātbūtni un vēja pieskārienu, iesakām doties uz Jūrmalas parku, kura teritorijā atrodas arī Džungļu taka ar atrakcijām bērniem, kā arī Enkuru taka - unikāla iespēja apskatīt Baltijā lielāko enkuru ekspozīciju, lielākais enkurs ir 23 tonnas smags, sešus metrus augsts un 4,5 metrus plats. Turpat līdzās lieliskas emocijas rudens krāsainajā ainavā iespējams gūt braucienā ar Mazbānīti.

Baudot rudeni Ventspilī, pastaigu maršrutā noteikti jāiekļauj arī atjaunotā Dienvidu mola apskate. Vējš, saule un Zilā karoga pludmales skati ļaus uzņemot skaistus un rudenīgus foto.

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72525597sec.