Rīgā un Cēsīs ar jaunu programmu koncertēs amerikāņu bundzinieks Braiens Melvins

19. oktobrī Rīgas Mākslas telpā un 20. oktobrī Vidzemes koncertzālē “Cēsis” uzstāsies amerikāņu džeza mūziķis, leģendārā basģitārista Jaco Pastorius bundzinieks Brian Melvin. Viņš jau vairākkārt sadarbojies arī ar vienu no atzītākajiem Baltijas džezmeņiem, saksofonistu Denisu Paškeviču. Šajos koncertos klausītājiem tiks piedāvāta gluži jauna koncertprogramma, kurā iekļautas gan Braiena, gan Denisa oriģinālkompozīcijas.

Koncertos uzstāsies “Melvin/Pashkevich Quartet”, kas ir mūziķu grupa, kurā bez abiem izcilajiem līderiem spēlē arīdzan ļoti talantīgi Latvijas džeza mūziķi – taustiņinstrumentālists Madars Kalniņš un kontrabasists Toms Lipskis.

Neierobežojot sevi stilā, Brian Melvin spēlējis un veicis kopīgus ierakstus ar daudziem izciliem mūziķiem. Piemēram, ar saksofonistiem Joe Henderson un Joe Lovano, ar ģitāristiem Mike Stern un John Scofield, ar brāļiem-pūtējiem Michael Brecker (saksofons) un Randy Brecker (trompete) un vēl daudziem citiem. Viens no viņa džeza albumiem “Standards Zone”, kas tapis sadarbībā ar iepriekš minēto Jaco Pastorius, 15 nedēļas noturējās ASV džeza albumu topa pirmajā vietā.

Astoņdesmito gadu beigās Brian Melvin bija arī slavenā Ņujorkas džeza kluba “Blue Note“ bundzinieks. Tagad viņš iesaistīts vairākos spilgtos mūzikas projektos un mūziķu apvienībās, piemēram, “BeatleJazz”, kur tiek spēlēts kopā ar pianistu Dave Kikoski.

Deniss Paškevičs ir saksofonists, flautists, komponists, producents un skolotājs mūsdienu improvizācijas un džeza mūzikā, izglītojies gan akadēmiskās, gan mūsdienu ritmiskās mūzikas novirzienos. Viņš daudz iedvesmojies un smēlies idejas no leģendārā saksofonista un komponista John Coltrane daiļrades.

Profesionālā mūziķa karjeras laikā Deniss kļuvis par četru lielu pūšamo instrumentu un to detaļu ražošanas kompāniju – “Theo Wanne” (ASV), “Marca Reeds” (Francija), “P.Mauriat” (Francija) un “Kay Siebold” (Vācija) – oficiālo pārstāvi un piedalījies vairāk nekā 30 albumu ierakstos. Viens no pēdējiem un nozīmīgākajiem ir Latvijas un Dānijas džeza mūziķu kopprojekts – albums "Yours Faithfully", kura ierakstā piedalījās arī viens no pasaules vadošajiem džeza pianistiem Aaron Parks no ASV. Albums izdots Latvijā “Riga Room” paspārnē un saņēmis vairākas nozīmīgas atzinības, tajā skaitā arī Latvijas Mūzikas Ierakstu gada balvu “Zelta Mikrofons 2016” kategorijā “Labākais džeza vai blūza mūzikas albums”.

19. oktobrī koncerts Rīgā, Kungu ielā 3, sāksies plkst. 19.00 un tas notiks sadarbībā ar Rīgas pašvaldības Kultūras iestāžu apvienību un Rīgas Mākslas telpu. Arī koncerts Cēsīs, Raunas ielā 12, 20. oktobrī sāksies plkst. 19.00 un to atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Biļetes uz Rīgas koncertu nopērkamas ekase.lv, bet uz Cēsu koncertu – bilesuparadize.lv.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.845608sec.