Jau šonedēļ norisināsies Liepājas mākslas forums - oda jaunradei un atšķirīgajam

Jau šajā nedēļas nogalē, no 3. līdz 6. augustam Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" un pilsētvidē norisināsies mūsdienu mākslas festivāls "Liepājas mākslas forums".

Forums apmeklētājus aicinās baudīt intriģējošas mūzikas, mākslas, teātra un dejas performances, piedaloties māksliniekiem no vairākām Eiropas valstīm – Spānijas, Somijas, Beļģijas, Luksemburgas, Nīderlandes, Vācijas un Igaunijas.

Mākslas foruma pirmajā dienā, 3.augustā tiks atklāta laikmetīgās mākslas izstāde "Melnais caurums" un iedzīvināta unikāla, spāņu izcelsmes mākslinieka Hosuē Moreno radīta skaņu akupunktūras instalācija "Dzintara diptihs". Moreno radītā skaņu vide mūsdienu arhitektūras pērli, koncertzāli "Lielais dzintars" padarīs par makro mēroga mūzikas instrumentu, kas apmeklētājus intriģēs gada garumā.

Vakara turpinājumā uz sarunu un performanci aicinās beļģu profesors Godfrīds Villems Rāss, kurš radījis pats savu – Robotu instrumentu orķestri - un skatītāju prātus tincinās ar tēzi, vai roboti ir labāki mūzikas interpreti kā cilvēki!?

Piektdien, 4.augustā Minhenē dzimušais dejotājs un horeogrāfs Tobiass Drēgers piedāvās neparastu un ekspresīvu solo dejas izrādi "Ikdienas trakums" (Daily Madness). Izrāde ir stāsts par cilvēku, kas iesprostots starp apmātību sakārtot ikdienišķo haosu ap sevi un vēlmi sagāzt prātu ierobežojošās sienas. Izrāde apbalvota ar Minhenes kultūras balvu, un biļetes uz to vēl pieejamas tirdzniecībā.

Sestdien, 5.augustā perkusijas un elektroniku savā performancē apvienos Roberto Oliveira (Spānija). Sitaminstrumentālists prasmes kaldinājis un akadēmiski izglītojies Hāgas Karaliskajā konservatorijā un Īrijas Karaliskajā mūzikas akadēmijā. Viņa muzikālajā domāšanā sitaminstrumenti, elektronika un tēlotājmāksla veido vienotu, multisensoru pieredzi. Oliveira aktīvi sadarbojas ar jaunāko paaudžu komponistiem un Liepājā atskaņos darbus, kas radīti īpaši viņam. Mūziķa instrumentu lokā būs plašs klāsts, starp kuriem izceļams vibrofons, marakasi un pat desmit mikrotonāli skaņoti alpu govju zvani.

Foruma pēdējā dienā koncertzālē tiks gaidītas ģimenes ar bērniem, lai kopīgi darbotos Zīmējumu teātra izrādē "7 pasakas par Ņukucīti", bet pulksten 16 foruma apmeklētāji tiks aicināti doties uz Liepājas Karostas ūdenstorni, kur tiks atklāts starptautiskas mākslinieku grupas mēnesi gatavotais, interaktīvais projekts #KarostaWaterTowerProject. Ūdenstornis ir izcils divdesmitā gadsimta industriālās apbūves paraugs, kas 2010. gadā iekļauts Valsts aizsargājamo Kultūras pieminekļu sarakstā, bet netiek izmantots jau vairāk nekā 15 gadus.

Pasākumu programma 6.augustā tiks noslēgta ar stāvkoncertu un tehno mūzikas ballīti kopā ar intelektuālās deju mūzikas pārstāvi un starptautiski atzītu klasiskās mūzikas pianistu Frančesko Tristano no Luksemburgas, bet katra vakara noslēgumā foruma apmeklētāji tiks aicināti uzturēties atpūtas zonā jeb laundžā, kur neformālā atmosfērā malkot atspirdzinošus dzērienus un dīdžeju spēlētās mūzikas pavadībā baudīt Liepājas vasaras noskaņas. Ieeja atpūtas bārā – uzrādot jebkuras dienas "Liepājas mākslas foruma" pasākuma ieejas karti.

"Mēs aicinām klausītājus atklājumu pilnā ceļojumā, kur mākslinieku vidū iepazīsiet intriģējošas un iedvesmojošas personības, kuras vienmēr ir ceļā uz jaunām pieredzēm un virsotnēm. Ieskatieties viņu ceļojumā un, iespējams, ieraudzīsiet arī paši sevi," mudina foruma mākslinieciskās programmas direktore Baiba Bartkeviča.

Līdz pat 30.augustam Jaunliepājā, Annas tirgus laukumā būs apskatāms arī mākslinieces Zanes Elertes veidotais vides objekts "Okeānā". Radīts trīsdimensionālā metāla tehnikā, mākslas darbs ir zinātnisks pētījums par viļņa uzbūvi, formu un struktūru.

Ar visiem 16 "Liepājas mākslas foruma" notikumiem var iepazīties mājas lapā www.lielaisdzintars.lv.

"Liepājas mākslas forumu" organizē SIA "Lielais dzintars", forums tapis ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Liepājas pašvaldības un Liepājas Kultūras pārvaldes atbalstu.

Biļetes uz foruma maksas pasākumiem pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv. Apmeklētājiem tiek piedāvāta arī festivāla kopējā biļete, kas sniedz iespēju apmeklēt visus forumā notiekošos pasākumus un laundžus četru dienu garumā par īpaši izdevīgu cenu - 50 eiro.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13526106sec.