Liepājas radošajā telpā notiks mākslinieces Ligitas Caunes izstādes atklāšana

6. oktobra vēlā pēcpusdienā, radošajā telpā “Ideju bode” pulksten 17:00 ikviens tiek aicināts uz mākslinieces Ligitas Caunes personālizstādes “Liepājā” atklāšanu. Izstāde piedāvās viena autora ļoti personīgu un izjustu skatījumu uz Liepāju, kas iemūžināts gan liela formāta gleznās, gan mazākos zīmējumos. Ligita Caune ir Latvijā un starptautiski atpazīstama gleznotāja, interjera dizainere, vairāku grāmatu grafiskā dizaina autore un vairāku vitrāžu metu autore.

Ne vienu vien reizi māksliniece Ligita Caune apliecinājusi mīlestību pret Liepāju gan intervijās vietējiem medijiem, gan piedaloties ikgadējos vasaras plenēros vēju pilsētā. Kaut arī ceļots daudz un profesionālajā jomā redzēts daudz, Liepāja māksliniecei ir īpaši tuva. “Liepāja man vispirms asociējas ar promenādi, jahtām, zvejnieku kuģīšiem, ēku brūno toni, stiklojumiem, veco ostmalas mājiņu kolorītu. Un vēl ar zilajām debesīm, pelēko kanālu”, tā žurnālam “Liepājas vēstules rakstīja Ligita Caune 2013. gadā. Jau 2009. gadā māksliniece saņēmusi Liepājas kultūras pārvaldes apbalvojumu “Par Liepājas atainojumu gleznās”. Un šodien nekas nav mainījies, māksliniece liepu ziedēšanas un zemeņu pilnbrieda laikā ir Liepājā, lai sajustu, izjustu un iemūžinātu.

Rudens sākums ir labs brīdis, kad atskatīties uz aizgājušo vasaru un tādu iespēju sniegs Ligitas Caunes personālizstāde “Liepājā”, kas tiks atklāta un līdz 27. oktobrim būs skatāma radošajā telpā “Ideju bode”. Tās būs gan lielformāta gleznas, gan salīdzinoši mazāki zīmējumi, kas niansētos krāsu toņos, izmantojot dažādas tehnikas, atklās mākslinieces liepājnieciskās izjūtas.

Māksliniece Ligita Caune organizēju 60 dažādas personālizstādes Latvijā, Austrijā, Dānijā, Somijā, Itālijā. Piedalījusies grupu izstādēs Latvijā, Lietuvā, Dānijā, Itālijā, Baltkrievijā. Piedalījusies dažādu valstu plenēros. Ligitas Caunes gleznas atrodas Latvijas mākslas fondā, privātkolekcijās, skolās un iestādēs Latvijā un ārvalstīs. Paralēli glezniecībai eļļas un akvareļa tehnikā, strādā interjera dizaina jomā. No 1994.-2009.g. strādāja Rīgas domes pilsētas Attīstības departamenta Būvvaldē par Kurzemes rajona ( periodiski arī Latgales priekšpilsētas un Zemgales rajona) galveno mākslinieci pilsētvides un reklāmas izveidē. Šobrīd ir radoša māksliniece, kā arī bērniem māca zīmēšanu un gleznošanu.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12213492sec.