Ekspresīvais trio «Art – i – Shock» Liepājā atklās Kamerzāles 3. sezonu

Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” šo svētdien, 15. oktobrī pulksten 16 ar programmu “Vakariņas ar trio Art-i-Shock” tiks atklāta Kamerzāles 3. koncertsezona. Tieši šajās dienās apritēs divi gadi kopš kamermūzikas zāles atklāšanas jeb paša pirmā Liepājas koncertzālē notikušā koncerta.

Trio Art-i-Shock – tas ir patīkams pārsteigums un neapsīkstošas enerģijas lādiņš ikkatrā koncertprogrammā. Tas ir viens no meistarīgākajiem, oriģinālākajiem un ievērojamākajiem Latvijas kameransambļiem, kura neparastais instrumentu sastāvs – čells, klavieres, sitaminstrumenti - ir unikāls arī Eiropas mērogā.

Kopš trio dibināšanas 2011. gadā tajā spēlē trīs izcilas mūziķes ar atšķirīgām personībām un temperamentiem – Liepājā dzimusī pianiste Agnese Egliņa, sitaminstrumentāliste Elīna Endzele un čelliste Guna Šnē. Kā atzīst mūziķes, ansambļa nosaukumā iekodēta tiekšanās pēc mākslinieciskās pilnības, vēlme klausītājus pārsteigt, iepriecināt un dažreiz pat draudzīgi provocēt.

Trio pirmā uzstāšanās notika “Lielās Mūzikas balvas 2010” pasniegšanas ceremonijā, kur visas trīs mūziķes bija nominētas balvai kategorijā “Par izcilu darbu ansamblī”. Kopš šī laika Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Norvēģijā, Albānijā un cituviet klausītāji tikuši iepriecināti ar kontrastiem un muzikāliem eksperimentiem bagātām programmām.

Šarmantā un meistarīgā trio repertuāru veido plašs mūzikas klāsts - no viduslaikiem līdz mūsdienām. Art-i-Shock interpretācijas raisījušas kritiķu sajūsmu par dāmu rūpīgo iedziļināšanos katrā darbā, niansēti smalkiem atskaņojumiem, ansambļa iekšējo "ķīmiju" un tehnisko meistarību. Mūziķes arī aktīvi sadarbojas ar komponistiem un veicina jaunu skaņdarbu tapšanu, tādējādi pilnveidojot un paplašinot oriģinālmūzikas repertuāru čellam, klavierēm un sitaminstrumentiem. Sešu gadu laikā meistarīgajam trio komponisti veltījuši jau teju divdesmit skaņdarbus.

15. oktobra programma “Vakariņas ar trio Art-i-Shock” gleznos laika un gadalaiku maiņas Latvijā, Francijā un Buenosairesā. Programmas kodolu veido klausītāju iecienītais Astora Pjacollas cikls Las Cuatro Estaciones Porteñas (Gadalaiki Buenosairesā), ko speciāli trio aranžējis Andrejs Puškarevs. Koncertā skanēs arī īpaši trio Art-i-Shock rakstītas kompozīcijās - opusā “Pieneņu lauks” Georgs Pelēcis izsmaržo dzelteno pieneņu pļavu pavasarī, Riharda Dubras “Rudens kaislības” attēlo Francijas noskaņas, savukārt Agnetas Krilovas skaņdarbs “Mēness asaras” kontrastē ar Platona Buravicka "Voltāžu”, kas vēsta par cilvēku attiecību spriegumu un enerģiju.

Š.g. 13. novembrī trio prezentēs savu pirmo albumu, kurā iekļauti gan Liepājas koncertā atskaņotie skaņdarbi, gan Zigmāra Liepiņa, Lindas Leimanes, Andra Vecumnieka un Kristapa Pētersona kompozīcijas. Ieraksts būs pieejams CD formātā, kā arī digitāli vietnē i-Tunes.

Biļetes uz koncertu no 7 līdz 12 eiro nopērkamas “Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā, interneta vietnē www.bilesuparadize.lv, kā arī koncertzāles “Lielais dzintars” informācijas centrā. Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem, I un II grupas invalīdiem, kā arī ģimenēm un grupām pieejamas atlaides. Koncertu organizē SIA “Lielais dzintars”, atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Liepājas pašvaldība.

Pirms koncerta pulksten 13 tiek organizēta arī stundu gara ekskursija, kas apmeklētājus  iepazīstinās ar pārējām koncertzāles norišu vietām – mākslas telpu Civita Nova, spoguļu zāli 6.stāvā, Lielo zāli un galerijām. Vairāk informācijas: www.lielaisdzintars.lv , ekskursijas biļetes, sākot no 1.50 eiro, nopērkamas “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Holiday and travel offers 16.04.2024 - 23.04.2024 “Following the Trails of Karaite History” Trakai TIC
Celebrating the Year of Lithuanian Karaims, Trakai Tourism Information Center has created thematic route “Following the Trails of Karaite History”. In this | More
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.09990811sec.