Liepājā plaši atzīmēs valsts svētkus

Atzīmējot Lāčplēša dienu un Latvijas Republikas proklamēšanas 99. gadadienu, Liepājas Kultūras pārvalde aicina liepājniekus un pilsētas viesus kopīgi atminēties vēsturiskos notikumus, atgādinot par nozīmīgām vērtībām, kā arī novērtējot līdz šim paveikto  un akcentējot nākotnes mērķus.

11. novembrī ar patriotisku koncertu un tautā iemīļotām dziesmām atzīmēsim Lāčplēša dienu, atsaucot atmiņā 1919. gada 11. novembra notikumus. Pulksten 17.00 aicinām pulcēties J. Čakstes laukumā, lai baudītu “Turaidas roze” koncertu un gatavotos lāpu gājienam. Savukārt, pulksten 17.30 visi interesenti aicināti stāties lāpu gājienam, lai pulksten 18.00 no J. Čakstes laukuma kopīgi dotos uz Ziemeļu kapiem. Piemiņas brīdī Ziemeļu kapos pie Brīvības cīnītāju pieminekļa ap pulksten 18.45 klātesošos uzrunās kapelāns un pārstāvis no Latvijas Nacionāliem bruņotiem spēkiem, kā arī Liepājas pilsētas domes vadība. Pasākumā uzstāsies dziedātājs Uģis Roze.

Latvijas Valsts svētkos 18. novembrī pulksten 17.00 pie koncertzāles “Lielais dzintars” norisināsies koncerts ar Igo un muzikālo apvienību “Vējturi” Jāņa Strazda vadībā, aktrisi Everitu Pjatu, Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra jaukto kori “LAIKS”. Koncerts noslēgsies ar svētku uguņošanu.

Pēc uguņošanas visi interesenti aicināti doties uz folkloras centru “Namīns” un Jauniešu māju, kur no pulksten 18.00 norisināsies vakarēšana ar kultūras programmu un radošajām darbnīcām.

Visu novembra mēnesi liepājniekiem un Liepājas viesiem būs iespēja apmeklēt valsts svētkiem veltītas izstādes, teātra izrādes, svētku koncertus un Latvijas Republikas proklamēšanas dienai veltītu ekumēnisko dievkalpojumu. Savukārt ikvienam interesantam no 9. -16. novembrim iespēja piedalīties publiskā sarkanbaltsarkano lentīšu griešanas un locīšanas akcijā, kas norisināsies Liepājas Latviešu biedrības namā un  Liepājas Bērnu un jaunatnes centrā “Jauniešu māja”.

Papildus informācija par kultūras notikumiem un valsts svētku programmu www.liepajaskultura.lv

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.94214392sec.