Aicina uz tautas deju labdarības koncertu «Sadancojam Liepājā»

Šo sestdien, 17. februārī, pulksten 17.00 Liepājas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē notiks tautas deju labdarības koncerts “Sadancojam Liepājā”, kurā Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Tautas deju ansamblis “Rucavietis” pulcē  tautas deju kolektīvus no Bauskas, Jūrmalas, Jelgavas, Lēdurgas un Rīgas. Ieeja par ziedojumiem.

Tautas deju koncerts “Sadancojam Liepājā” šogad atzīmē savu desmitgadi, nostiprinot tradīciju Liepājā pulcēt tautas deju ansambļus un jauniešu kolektīvus, lai sniegtu skatītājiem bagātīgu tautas deju koncertprogrammu un tādējādi veicinātu nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu un popularizēšanu. Koncertā skatītāji aicināti baudīt priekšnesumus gan no XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku repertuāra, gan arī pēdējo gadu laikā radītās horeogrāfijas. Balstoties uz pagājušā gada labajām atsauksmēm, arī šogad katrs kolektīvs vienu no dejām izpildīs jauktā sastāvā (t.i. viena kolektīva meitas dejos ar otra kolektīva puišiem). Katrs kolektīvs deju iestudē atsevišķi, un tikai koncerta dienā Liepājā deju mēģinās abi kolektīvi kopā, tādējādi gūstot jaunas, patīkamas emocijas.  

Šogad Liepājā sadancos Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Tautas deju ansamblis “RUCAVIETIS” (vadītājs Justs Celms) un draugi – Rīgas Angļu ģimnāzijas Tautas deju ansambļa “LĪGO” jauniešu studija (vadītāja Anita Pielēna-Pelēna, repetitors Andis Lagzdiņš), Bauskas Kultūras centra Tautas deju ansambļa “JANDĀLS” pamatsastāvs un studija (vadītāja Tamāra Ļisovcova, repetitore Santa Zemīte), Lēdurgas kultūras nama jauniešu deju kolektīvs “METIENIŅŠ” (vadītājs Kristaps Pelēkais), Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes “Kultūra” bērnu un jauniešu deju kolektīvs “VĒJA ZIRDZIŅŠ” (vadītāja Alda Skrastiņa, repetitore Guna Trukšāne) un Jūrmalas Kultūras centra jauniešu tautas deju kolektīvs “ZĀLĪTE” (vadītāja Zanda Pakere, repetitore Līva Berga-Baglais).

Tautas deju labdarības koncertu “Sadancojam Liepājā 2017” rīko Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs, Tautas deju ansamblis “Rucavietis” un tā vadītājs Justs Celms. Ieeja koncertā jau trešo gadu ir par ziedojumiem. Šoreiz labdarības mērķis ir ar sabiedrības līdzdalību sniegt atbalstu Tautas deju ansambļa “Rucavietis” kādreizējās dejotājas ģimenei, lai nodrošinātu atbilstošu rehabilitāciju 5 gadus jaunajam dejotājas dēliņam. 

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1434381sec.