«Kas te? Es te!» raidījuma varoņi Lupe un Konstantīns aicina svinēt Lieldienas Liepājā

Klāt pavasara saulgrieži un Lielā diena – Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs aicina modināt dabu un sevi jaunam ciklam, satiekoties un svinot Lieldienas kopā! Svētdien, 1. aprīlī, no pulksten 12.00 līdz 15.00 Jūrmalas parka Bērnu laukumā lielus un mazus liepājniekus un pilsētas viesus uz svinībām gaidīs LTV bērnu raidījuma “Kas te? Es te!” varoņi Lupatu lelle Lupe un koka vīriņš Konstantīns, lai kopā risinātu Lieldienu mīklas, krāsotu olas, darbotos saulgriežu darbnīcās un modinātu pavasari ar tautasdziesmām, dejām un rotaļām!

Kā ik gadu Lieldienu laikā, Jūrmalas parka Bērnu laukumā arī šogad skanēs jautras bērnu čalas, gaiša mūzika, būs jautras dejas un pavasarīgi līksms noskaņojums. Kopā ar Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra tautas lietišķās mākslas studijas “Liepava” meistarēm būs iespējams apgūt saules simbola – olu – krāsošanas mākslu. Šai nodarbei ikviens aicināts līdzi ņemt nevārītas olas, lai tās apdarinātu un nokrāsotu, vārot lielajā katlā. Pēc tam lieli un mazi aicināti no dabas materiāliem pagatavot arī ligzdiņu Lieldienu olai – šajā nodarbē palīdzēs ziedu dizaina studijas “Liepzars” meistares. Savukārt, Liepājas Bērnu un jauniešu centra struktūrvienības “Laumiņa” radošajās darbnīcās varēs pagatavot arī citus Lieldienu dekorus, pavasara ziedu groziņus un pat Lieldienu cāļus un zaķus no koka ripiņām.

Lieldienu prieku Jūrmalas parkā ar dejām radīs un izteiks Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra bērnu deju kolektīvs “Krustiņi” (vadītāja Inta Āboliņa), vidējās paaudzes deju kolektīvi “Kvēle” (vadītāja Ingrīda Lūka) un “Vaduguns” (vadītāja Kristīne Jaunbrūna), kā arī Liepājas pirmsskolas izglītības iestādes “Saulīte” bērnu deju kolektīvs (vadītājas Lāsma Butrina un Olita Lagzdiņa) un Liepājas privātsākumskolas “Varavīksne” 1.- 4. klašu deju kolektīvs (vadītāja Ilze Orinska).

Lai ieskandinātu pavasari un palīdzētu putnu balsīm vieglāk mosties, ar dziesmām priecēs un Jūrmalas parkā gavilēs Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra folkloras kopas “Vēlava” un “Saknes”, Liepājas vokālā studija “Tonis” (vadītāja Sintija Pīrāga), Liepājas pirmsskolas izglītības iestādes “Sprīdītis” vokālais ansamblis un Liepājas pirmsskolas izglītības iestādes “Liepiņa” vokālais ansamblis (vadītājs Renārs Juzups).

Lai kustīgs un lustīgs ikviens pavasara sagaidītājs, rotaļās klātesošos aicinās ne vien folkloras kopa “Saknes”, bet arī radošās apvienības “Krāsu Karuselis” zaķis un košās, atraktīvās vistas! Ikvienam būs iespēja apskatīt un nedaudz samīļot arī īstus dažādu šķirņu trušus no Laidu pagasta saimniecības “Rudais trusis”. Tie, kuri vēlēsies, varēs doties arī mazās izjādēs, baudot vizināšanos zirga pajūgā vai ponija mugurā – aicina un nodrošina IK “Kumeliņš”.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.33305907sec.