Festivālu «Via Baltica» atklās «Baltic Jazz Trio» koncerts vēsturiskajā Romas dārzā Liepājā

Pēc panākumiem Starptautiskajā Otavas džeza festivālā Kanādā, Māra Briežkalna izveidotais “Baltic Jazz Trio” sestdien, 18. augustā, pulksten 20.00 Liepājas vēsturiskajā pagalmā “Romas dārzs” atklās festivāla “Via Baltica” koncertu programmu. 

“Baltic Jazz Trio” ir triju Baltijas valstu džeza milžu apvienība – tajā muzicē Igaunijas kontrabasists Toivo Unts, Lietuvas pianists Daiņus Pulausks un Latvijas sitaminstrumentālists Māris Briežkalns. Māris Briežkalns tāpat kā pārējie trio mūziķi katrs savā valstī ir Latvijas džeza aprites ass. Viņš ir festivāla “Rīgas Ritmi” mākslinieciskais vadītājs un producents, konkursa “Riga Jazz Stage” izveidotājs un Latvijas Radio skaņu ierakstu studijas vadītājs.

Šogad “Baltic Jazz Trio” svin desmit gadu jubileju un ir laiduši klajā otro studijas albumu “Centenary”. Jaunajā albumā līdzās trio pianista Daiņa Pulauska kompozīcijām liktas Baltijas valstu mūzikas dižgaru skaņdarbi džeza apdarē. Arī Liepājas koncertā dzirdēsim Pulauska skaņdarbus kopā ar igauņu un lietuviešu klasiķu Arvo Perta (1935) un Mikaloja Konstantina Čurļoņa (1875–1911), kā arī latviešu Pētera Vaska (1946) un Raimonda Paula (1936) kompozīcijām.

Biļetes uz koncertu nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv, cenas sākot no EUR 15. Skolēniem, studentiem, skolotājiem, pensionāriem un invalīdiem ir atlaides. Bērniem līdz 7 gadu vecumam, neaizņemot atsevišķu sēdvietu, ieeja ir bez maksas. Ir pieejamas arī VIP biļetes sadarbībā ar kafejnīcu “Roma Cafe”, kurās iekļauta galdiņa rezervācija kafejnīcā “Roma Cafe”, dzēriens un uzkodas. VIP biļetes cena ir EUR 29.90. Uz šīm biļetēm atlaides neattiecas.

Laikā, kad pieminam unikālo Baltijas valstu brīvības akciju “Baltijas ceļš”, Liepājā jau astoto reizi notiks festivāls “Via Baltica”, pulcējot vairākus tūkstošus plašu auditoriju dažādos kultūras pasākumos. Šogad festivāla programmā būs dokumentālā izstāde “Sibīrijas bērni”, trīs latviešu kino jaundarbi – dokumentālās filmas “Knutifikācija” (rež. Ivars Tontegode, 2017) un “Dziesmuvara” (rež. Askolds Saulītis, 2018) un dokumentālā spēlfilma “Ievainotais jātnieks” (rež. Ilona Brūvere, 2017), monoizrāde “Mana Magadana” un kamermūzikas un džeza koncerti Kuldīgā un Liepājā ar Senās uguns nakti Liepājas pludmalē festivāla noslēgumā. Plašāka informācija par festivālu interneta vietnē www.viacultura.lv, kā arī sociālajos tīklos twitter.com/ViaCulturaLV, draugiem.lv/viabaltica un facebook.com. 

Festivāla „Via Baltica” rīkotājs ir nodibinājums “Via Cultura”. Festivāls notiek ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Liepājas kultūras pārvaldes finansiālu atbalstu.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13730311sec.