Siguldā būs iespējams izšūpoties ar 100 šūpolēm

Jau šajā nedēļas nogalē, no 15 līdz 17.aprīlim, Siguldā Lieldienu laikā norisināsies otrais Šūpoļu festivāls "Latvija Šūpojas Siguldā", kura laikā ikviens aicināts doties neparastā pastaigā, lai apskatītu un izšūpotos 100 īpaši festivālam veidotās šūpolēs.

Siguldas pilsētas un novada teritorijā 36 vietās tiks izvietoti aptuveni 100 dažāda izmēra vides objekti un šūpoles, kas trīs dienu garumā būs pieejamas ikvienam interesentam. Festivāla objektus radījušas dažādas sabiedrībā zināmas personības – mūziķi no grupām "Astro`n`out" un "Dzelzs Vilks", Starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku organizatori, LNT Brokastu komanda, scenogrāfs Rūdolfs Baltiņš, jaunā māksliniece Kristīne Niedrāja, kā arī Siguldas novada uzņēmēji un izglītības iestāžu audzēkņi.

Apmeklētāji aicināti izšūpoties Dabas aizsardzības pārvaldes radītajās Dabas šūpolēs, iejusties čempionu lomā "Skeletona šūpolēs" vai ērti iekārtoties "Šūpoļstudijā", novērtēt "Gardēžu šūpoles" un pagaršot "Gardās šūpoles", baudīt laiskus atpūtas brīžus "TVNet" šūpuļtīklos, uzzināt, ka "Tev oranžs ir viss!" un pēc  "Sigulda sporto!" izbaudīšanas paņemt "Šū…pauzi". Šogad īpaši padomāts par šūpolēm cilvēkiem ar kustību ierobežojumiem – Svētku laukumā būs pieejamas meistara Mārtiņa Rupmeja radītās šūpoles "Šūpojas visi!".

Festivāla objekti tiks izvietoti trīs kilometru garā pastaigu maršrutā Siguldas dzelzceļa stacija – Maija parks – Siguldas Svētku laukums – Mākslu skola un koncertzāle "Baltais Flīģelis", bet atsevišķi objekti garāku pastaigu cienītājiem atradīsies arī citās Siguldas iedzīvotāju un viesu iecienītās vietās – Raiņa parkā, Siguldas pils kompleksā, Gaujas Nacionālā parka teritorijā un citviet. Iezīmējot otrā Šūpoļu festivāla norisi Siguldas novadā, festivāla objekti būs apmeklējami arī Allažos, Morē, Jūdažos un Siguldas pagastā.

Šūpoļu festivāls tiks atklāts 15.aprīlī ar Zaķu skrējienu – tā starts Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā tiks dots plkst.13.00.

Svētdien, 16.aprīlī, no plkst.9.00 līdz 16.00 Siguldas Svētku laukumā notiks Lieldienu gadatirgus, kurā būs iespējams iegādāties amatniecības izstrādājumus, zemnieku labumus un pašmāju gardumus svētku galdam. Svētku noskaņu papildinās folkloras kopa "Senleja" un kapela "Labi,ka tā…".

Aicinām nobalsot par atraktīvākajām šūpolēm, daloties ar to attēliem sociālajos tīklos un lietojot tēmturi #LatvijaSupojasSigulda. Daloties ar ierakstu trīs sociālajos tīklos – Facebook, Instagram, Twitter vai draugiem.lv –  16.aprīlī no plkst.12.00 līdz 16.00 Siguldas svētku laukumā pie skatuves iespējams saņemt pārsteigumu!

Īpašā šūpoļu ceļa karte un plašāka informācija par Lieldienu pasākumiem Siguldas novadā būs pieejama Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā, kā arī Siguldas novada pašvaldības interneta vietnē http://www.sigulda.lv

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11091089sec.