Turaidā bērniem un skolēniem piedāvā Lieldienu programmu

Turaidas muzejrezervāts pavasara un Lieldienu gaidīšanas laikā no 19. marta līdz 6. aprīlim jaunāko klašu skolēniem un pirmsskolas izglītības iestāžu vecāko grupu audzēkņiem piedāvā izglītojošo programmu “Tā gaidu Lieldienu!”

Programmas mērķis ir iepazīstināt bērnus un skolēnus ar pavasara saulgriežu svētku – Lieldienu latviskajām tradīcijām. Turaidas muižas saimnieciskā centra vidē kopīgi tiks pušķotas lielās šūpoles, notiks šūpoļu vēršanas rituāls, tiks rīkotas spēles ar krāsotām olām, pēc līvu tradīcijām saukti un dzīti putni, kā arī izgatavoti Lieldienu rotājumi.

Lieldienas ir pavasara svētki. Tos sauc arī pat pavasara saulgriežiem jeb Lielo dienu, ko svin par godu pavasara un saules atnākšanai, simboliski modinot zemi pēc ziemas. Senāk Lieldiena jeb Lielā diena svinēta tad, kad – kā priekšā saka pats vārds – diena kļūst lielāka, garāka, ilgāka par nakti. Vērojot dabā, tas notiek 20. vai 21. martā, kad diena ir vienā garumā ar nakti, un pēc tam saule iet vairumā un dienas kļūst garākas līdz pat Jāņiem. Jaunākos laikos Lieldienas svin pēc baznīcas kalendāra. Līdz ar to Lieldienas ik reizi ir citā datumā un pat mēnesī. Šogad pavasaris iestājas 20. martā un Lieldienu svētki tiek svinēti 1. un 2. aprīlī.

Lieldienu programmas var pieteikt Jums vēlamajā laikā no 19. marta līdz 6. aprīlim. Informācija par maksu un pieteikšanās Lieldienu laika izglītojošai programmai “Tā gaidu Lieldienu!” pa tālr. 26572142 vai rakstot [email protected]

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73581696sec.