Sprinta skrējienā Turaidas tornī noskaidros ātrāko ziņnesi

Ir vasaras vidus un kā jau ierasts šajā laikā sportiski noskaņotie Turaidas muzejrezervāta apmeklētāji aicināti piedalīties sprinta skrējienā “Ātrākais ziņnesis” Turaidas pils Galvenajā tornī.

Skrējiena ideja ir sabiedrībai atgādināt seno stāstu par ziņnešiem, kuri viduslaikos steigušies pie bīskapa Turaidā vēstīt par svarīgākajiem notikumiem Rīgā un tās apkārtnē. Sacensību laikā dalībniekiem jānokļūst Turaidas pils Galvenā torņa skatu laukumā, pārvarot 30 metru distanci un piecus pils torņa stāvus, kopā uzveicot vairāk nekā 100 pakāpienu.

Sprinta skrējiena "Ātrākā ziņneša" tituls jau 8 gadus pieder Aināram Rukkalnam, kurš 2010. gadā Turaidas pils Galvenajā tornī uzskrēja 31 sekundē. Šogad atkal ir iespēja mēģināt pārspēt rekordu un saņemt ātrākā ziņneša titulu un īpašas balvas. Sprinta skrējienā un cīņā par "ātrākā ziņneša" titulu var piedalīties ikviens. Tā dalībnieki startēs pa vecuma grupām, un katrā grupā tiks noskaidroti trīs labākie ziņneši.

On-line pieteikšanās – www.siguldastakas.lv. Sacensību dalībniekiem ieeja Turaidas muzejrezervāta teritorijā būs bez maksas.

Skrējiens iekļauts skrējienu seriāla "Sigulda UP CUP" – 2018 ietvaros. Seriāls ir no četriem posmiem – Serpentīna ceļa skrējiens, skrējiens Siguldas pilsētas slaloma kalnā, skrējiens Turaidas pils Galvenajā tornī un skrējiens pa Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasi. Katrs posms dalībniekiem dod ieskaites punktus kopvērtējumam.

Sacensības rīko Siguldas Maratona klubs sadarbībā ar Siguldas novada Domi un Turaidas muzejrezervātu.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51595092sec.